Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Ada Azam Ke?

Bye 2012 and Welcome 2013

Kejap je dah abes tahun 2012...so, tahun 2013 xde la nak pening2 tunggu 1.2.12, 12.12.12, 20.12.2012 kan? hehee...sebab tak jumpa 13 kat ujung...ada azam ke untuk 2013? tiap2 tahun mesti orang pasang azam apa nak capai bila masuk tahun baru...kenkadang azam mengarut tapi tu azam masing2...so, bio le ngarut ke tak...kurang2 dia ada arah tuju..azam tu maknanya arah tuju kita la kan...aku ada la azam untuk tahun 2013..yang aku harap2 sangat...
1) Rumah 
Skang ni kami hari2 menggugel cari rumah untuk dibeli..Mr.MHR pon bagai nak rak jadi driver bila kami pusing2 cari rumah...aku nak beli rumah guna kelayakan penuh boleh? hahaha..dulu kalau kelayakan penuh, dapat bungalow..skang ni kelayakan penuh dapat teres setingkat jekk...gila melampau rege rumah skang...tapi aku tgh cari2 gak nak masuk mana2 lelongan...cuma rumah lelong xleh pakai loan gomen..takpelah, pas 5 tahun aku mohon la convert ke loan gomen...memula pakai la loan bank dulu..
2)  Bercuti
Huhuu..macam l…

Cepat Dimasak Sedap Dimakan

Dah lama mcm tak dengar iklan "mi megi cepat dimasak sedap dimakan" kan...mmg cepat dan sedap...arini aku xde benda nak citer..citer pasal megi je...anak aku suka makan megi..mak bapak aku dah marah dah dia asek makan megi..tapi nak buat macam mana..anak aku kategori makan benda2 bertali kecuali tali kasut atau tali rafia la kan..hahaa...segala mak nenek mi, bihun, kuey teow, megi sume peberet dia..jadi sebagai ibu, aku kena la modified megi jadi macam2 asalkan aku tak guna perencah dia tue..so, anak aku kira macam makan mi yang Ibu dia masak la kan...ini menu baru ciptaan aku..hehee...nak jugak!! kalau tak bgtau awal2 ni ciptaan aku, nanti de yang siap uplot2 nak gaduh cakap dia yang cipta kan.cipta makanan pon nak gaduh..campak2 sudah..janji kenyang....sambil kejap lari pegi hall kejap lari pegi dapur dek penangan Ombak Rindu kat @134...dah berpuluh kali tayang pon aku tetap nak feeling redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah...huhuu...

Maggi Goreng Gangnam Style
opp..oppp.…

Foul Medammas aka Kacang Pool

Penah makan kacang pool? oh, sangat sedap....aku sekali try trus tingat2 sampai skang...aku makan Mei aritu...di dah nak jumpa Mei lagi satu tak dapat2 gak nak jejak kaki ke JB..dulu katanya de kedai kat Damansara..skang ni aku gugel2, bayang kedai pon dh xdek...jadi, seperti biasa..masak sendirik...kacang pool ni kalau org melayu panggil kacang parang katanya...katanya ye..aku x dapat nak bagi pengesahan...aku pon mulakan misi mencari kacangnya dulu...aku cr kat Jusco ngan Tesco tak jupe..so, kena pas baton...huhuu...mujo de amoi ni nak tolong aku..hehee...
Cuma org ramai yang confuse nak guna kacang mana...sila guna kacang yang ini....
mekasih cik google
jangan guna kacang yang ini...
nampak tak beza dia?
hehee...kacang ni murah je..setin dalam RM2.60 camtu...selalu orang guna 2 tin..oleh kerana aku ni berdua je ngan Mr.MHR, anak tak reti lagi, maka aku masak setin je....
Korang nak resepi ke? gugel la ekk...aku x pandai bagi resepi..sebab aku xde sukatan..cecampak je... :) banyak …

Durian Crepe lagik....

ooohoiiiii..kemain lama tak borak sini...bz carik rumah...minggu ni free...eh, demam DC blom abes kan..aku nak hapdet testimoni kawan2 aka customer den...hehee..ala, mmg la aku tak terer macam otai2 kek tu..tapi alhamdulillah...hari2 buat, makin cantik DC aku...okay, sila muntah..aku puji diri sendiri..hahaa...ada la rezeki sikit2...sehari dapat la order 4-5 pek macam tue..sapa nak bagi ko RM40 saja2 kan? usaha..usaha...baiklah, sila baca testimoni ini dan jangan menyampah...hahaha....nama blogger tersohor pon masuk dlm perbualan aku...

 Ni aku bawak pg ofis aritu...aku bawak 2,3 peket je...alhamdulillah pas tu de orang order....


Ni ibu2 mengandung order..aku taktau la ibu mengandung mmg makan semua benda sedap atau DC aku memang sedap...lalalalaa.....
Ada jugak benda yang menggembirakan hati aku selain sedih tak dapat kuarters..wuuaaaa....eh, aku buat DC ni guna 7 jenis tepung tau...xtau la apa bezanya ngan org selalu buat tu...tapi aku dapat2 resepi terus yang 7 jenis...penat aku b…

Cerita Sedih....

Saya ada berita sedih arini....setelah dekat 2 bulan menghantar emel dan surat tak dibalas, arini dapat emel nie....

Hukhukhuk.....mana saya nak carik rumah nie...tolong..tolong....

Wayang Astro First

Arini nak review citer Istanbul Aku Datang...aduhai...lambat sket aku tgk citer nie..maklumlah, anak blom lepas nak berlegar kat cinema tue..so, tggu astro first la gamaknya... Aku suka cita2 macam nie...comedy romantic versi Bernard Caulay...stkt ni citer2 BC ni x penah mengecewakan aku..dulu duk menggila Gol & Gincu sampai sanggup aku belajar men futsal...dah tgk citer nie, aku start nak kumpul duit pg Istanbul plak..hahaha...angan2 tak perlu dibayar ye....




Aku takde la nak review mcm pengkritik2 tu..aku rasa citer ni menarik..Dian (Lisa) sanggup pergi jumpa boifren dia Azad (Tomok) kat Istanbul nun semata2 nak ajak bertunang..Sambil tu dia terfikir nak amek short course bahasa kat sana...Ada ke budak pempuan skang yang berfikiran macam ni eh? pg jumpa bf tu mmg la ramai..sambil belajar tu yg nisbah kurang kot..hehee...Satu benda yang bermain2 kat fikiran aku nie, betul la kot, lelaki bila start create macam2 alasan tu, adalah yang tak kena kan.. :)
Esok kul 12 tghari abes la t…

Madam Lim's Kitchen

Kalau laki aku baca blog ni mesti dia hangen..asek berjalan je aku time lunch skang nih...huhuu...dulu aku pg keje ngan Mr.MHR tu..nek moto...so, hari2 makan kat kantin sbb xde transport nak pg mana2...skang ni, Mr.MHR dah keje jauh dari KL ni, kenalah aku bawak kete pg ofis...jadi, de la ruang2 nak berjalan time lunch break...Kalau jumaat, lama sket time kan..dari ofis kat Jalan Duta aku merempit ke Jusco Kepong...huhuu...
Aku first time makan kat Madam Lim's ni..kalau ngan family, x masuk kedai2 camni sbb taktau nak makan apa...kalau sorang2, aku try dulu..if ok, baru leh bawak family... :)

Aku pg mana2 pon kalau xde cili, baik takyah makan..hehee...dah nama chinese style, makanan xde la pedas...jadi aku order set yang de nasi + daging BLACK PEPPER + bendi ngan kacang panjang goreng + fishcake bulat + sup kosong + buah potong...hebat tak set ni? makanan seimbang...rege dia RM11.80...berbaloi la jugak...cuma black pepper tak berapa pedas bagi aku..huhuu..tapi makan mmg kenyang s…

Versi Ibu Siti : Sambal Sotong

Oh semenjak dua ni aku rajin memasak balik...hari2 aku masak...dapur tu mmg berasap je sentiasa....tapi sehari sejenis jelah lauknya...sayur pon ulam je ada...xde goreng2...konon nk awet muda kan...hehee.... Sabtu ahad pon aku bedal masak gak...dari bfast sampai dinner aku memasak....ala2 suri rumah sepenuh masa...mesti korang muak tgk aku post gambar masakan aku kan....tapi, ada aku kesah...hahaa...kalau muak, tutup mata... :) Aku nak bagi resepi sambal sotong lagi...aritu sotong kembang...ni sotong basah org kata..hehee...
Resepi Sambal Sotong
Bahan2 kisar Cili kering yang dah rebus Bawang putih Bawang merah Belacan
Sotong Asam Jawa Bawang besar (dimayang) Garam 
Cara-caranya
1) Panaskan minyak dan tumis bahan2 kisar sampai garing dan naik bau...garing dan hangus berbeza ye....
2) Masukkan sotong, air asam jawa, bawang besar dan perasakannya..
3) Godek2 jap, tutup api, angkat...sotong takleh lelama..nanti liat...

Silalah cuba resepi pantas nie..balik keje xde masa nak buat ala2 chef ye... :)


Pandai Goreng Ikan?

Goreng ikan pon tak pandai, macam mana nak jadi bini orang?? ha, tu dulu mak aku cakap...tapi sampai dah de anak sorang pon, aku mmg tak pandai goreng ikan..huhuu...sebab aku suka makan ayam...sbb tu dungu sket bab goreng ikan nie..mula2 kawen dulu, 3,4 kali Mr.MHR kena goreng balik ikan yang dah siap goreng sbb dia kata tak masak...hahaa..sadis dapat bini mcm aku? Mr.MHR suka nau makan ikan...aku selalu ngelat kalau dia nak makan ikan...aku masakkan lemak la, kari la, sambal la...okay, iols paham kalau sambal pon kena goreng..tapi kalau sambal, goreng tak cantik pon takpe sbb kang sambal leh cover..hahaa....malllluuuuuu......
Semalam boleh plak dia request nak 3 rasa...rasa berdentum aku ni nih...hukhukk..sebagai bini solehah yang tak reti masak ikan, aku pon meredah la NSK cari ikan..kalau 3 rasa, mesti la siakap kan...aku amek sekor je...balik rumah, tenggek nasi then trus siang ikan...dah cuci ilang hanyir ikan tu, aku terus letak garam kunyit..tetiba plak de idea nak lumur ngan …

Nasi Arab Greenwood

Dijadikan cerita ari Rabu lepas aku tak sempat nak breakfast kat ofis..sampai2 je, keje mcm bertubi2...so, minum air kosong je nak alas perut...gigih? huhuu..tu pon mujo de aiur kosong atas meja..punya la tak sempat nak bancuh air...then, bila sampai kul 11, mula la berdondang sayang perut..ajak la member sekitar pg makan luar..mula2 igt nak pg Nasi Ayam Kampung kat Velodrom tu..kemain jauh nak lunch!! kua je ofis kat roundabout duta tu dah jem tak gerak menghala KL...trus buat pusingan sampai semua kelam kabut mana nak pg makan...tetiba trus teringat nasi arab kat greenwood tu....semua dalm kete tak tau kat mana nasi arab tu..hehe...dengar2 org citer je...last2 redah...
Sampai Shell Greenwood, nmpk signboard tulis Nasi Arab Al-Amin...signboard kaler merah oren....jalan depan sket ada lagi signboard tu..okay, dilaluan yg betul...then tetiba xde signboard...eh, nak pg mana? 2 kali tawaf bangunan baru perasan ada kedai tulis "Makanan Arab" dan warna hijau putih...aiseh!! tadi…

Steamboat Johnny

Skang ni musim ujan..bila dapt makan sup panas2 mesti hurrmmmm....tak terluah ngn kata2...hehe...balik keje, terasa nak makan benda alah ni lah... mujo la umah aku ni dekat dengan segala mak nenek...jalan 2 min dah sampai jusco...kalau naik moto, seminit..hehe...kalau masuk sini, aku wajib order stimbot ni ha...kalau xmo makan stimbot, aku pg beli kat kedai tomyam je...aku dah banyak kali kaji, kalau set dia tak berbaloi nak amek sbb kita kena paksa makan apa yang ada dalam set tu...memanglah murah sikit tapi kalau tak makan, membazir la kiranya..baik pilih pe yang ko nak, hah, makan le sepuas hati....
Lagi satu feberet aku kat sini, Spicy Prawn Fried Rice with Sambal...sambal dia tu yang aku takleh tahan sedangkan sambal belacan je pon..huhuu...aku akan order nasi ni atau nasi yang dengan chicken black pepper tu...ikut mood...tapi stkt ni dah 3kali bawak Akeef (bila dia dah pandai makan nasi), aku wajib orderkan untuk dia nasi udang nie..gila demand anak aku..suap nasi putih ngan su…

Lempeng Durian

Akhirnya selesai gak aku melempeng....
Dah dekat sebulan belajar baru arini nak melempeng sbb memacam benda asek tak cukup..haha...Lempeng aku ni senget benget sbb pan kemain besar..pandai2 ejas pon tak berejas gak...kesudahannya kembang kempis kembong...kembang kempis kembong durian crepe aku nih...hehe...skang ni menda ni tgh lepak dalam peti ais...aku tgh tunggu Mr.MHR balik sbb dia yang perli2 pegi belajo beria2, tapi crepe beli gak...hah, dah siap nih!!

Kalau tak reti buat, pegi la beli kat Mid Valley atau Ikano tu..kat Sg. Wang pon ada..tapi sbb susah parking aritu aku meraban ke Ikano tapau 2 bungkus 10 biji sekalik...skang ni kalau nak, aku bancuh sendiri je sbb aku dah beli 7kg macam2 jenis tepung stok dalam rumah nie...kalau pg beli, mau ada yang naik antu...aku tak amek order lagi untuk Durian Crepe ni sbb tggu pan saiz ngam2 sampai dari Langkawi...hahaha...syok tak alasan macam nie...okay, ciaoooo....

Bihun Goreng Singapore

Dah lama tak hapdet masakan...tadi subuh2 dah duk masak kat dapur sbb semalam kedai tomyam tu cakap Bihun Goreng Singapore xde dalam menu dia..okay, i paham..so, balik masak sindri...

Abaikan potongan telur yg gedabak2 tue.. :)
Nak resepi? hehee...nah, amek la...cecampak macam biasa...
Bihun Carrot  Cili Merah  Bahan Tumis: Bawang Merah Bawang Putih Lada Hitam Udang Geragau
* tumbuk ye...jangan malas nak tumbuk..kalau blender, xde kick... :)
1) Panaskan minyak dan tumiskan semua bahan tumis tu sampai garing. 2) Masukkan lauk2 ikut suka..Aku letak potongan ayam je...itu je pon yang ada.. :) 3) Perasakan dengan garam dan lada sulah 4) Masukkan bihun dan kacau sampai masak. 5) Siap! dan bolehlah dimakan....

Hahaha...hangin je baca resepi macam nie..alah, boleh la tu untuk darurat...takyah membazir2 sangat nak semua kelengkapan ada baru nak memasak...yang penting ada rasa dan makan bersama-sama keluarga tercinta...

Promo Lagik...

Ingat entry yang baru je aku buat pasal impian? hahaha...aku mmg bajet ramai org nak ingat pebende yang aku post sbb aku kan blogger popular...lalalala.....okay, punya la berderet impian (yang tak perlu dibayar) pada mulanya, salah satu dah kena bayar tadi..hehee...aku dpt la merebut tiket promo yang Pak Tony buat tu...dan dapat pergi bertiga dgn yg tercinta2... huhuu...macam la selama ni tak pernah bercuti bertiga kan?

Aku dh 3,4 hari dah duk tgk je website AA tu..tgh me recce la kemana arah tujuan aku...aku mmg xmo dah pg hindon hokay...aku dah jemu..lagipon semua benda dah mahal sbb ramai org mesia pg sana..dulu memula aku jual kain, ulang alik setiap 3 bulan sekali takde masalah pon...la ni rege bilik bajet pon sama rege ngan Grand Cont sedangkan sana kan Indonesia...so, keputusannya, babai indon..Jakarta & Bandung to be exact.. :)   Kalau pasni, de org nak belanja (berharap), aku cr tiket pg Bali...pastu nak duk villa yang pool dalam rumah sama2..de pondok massage depan pint…

Impian

Aku ada banyak impian yang aku nak dalam idop nie...korang pon sama kan? tiap2 hari ada je impian baru yg mana akan menjadikan value added kepada impian sedia ada yang belum tercapai...hah, gila ada word marketing aku bagi arini....tapi apa salahnya berimpian..bukan kena bayar..proses pembayaran hanya terjadi bila kita nak capai impian tu...sebab dari beratus impian kau tu, mungkin 2,3 je yang tercapai kan...okay, berbalik kepada aku..aku..aku... :)
Aku ni makan gaji...jadi walaupon impian aku ni kenkadang melampaui batas, tapi aku tetap tak ubah impian2 aku tue...sbb makan gaji tak bermaksud aku takleh gapai semua impian aku (semua tu yang mana majoritinya adalah tak tercapai akalmu) tu...impian aku yang pertama mula2 aku pasang time masuk keje, aku nak beli Langkawi..hahaha..ko ada? masuk keje gaji start RM1200 aku trus psg impian nak beli Langkawi..time tu Che Det memerintah...kalau dia dgr, mau 7,8 kali dia pengsan bangun balik pengsan bangun balik dgr impian aku,..tapi apa aku k…

Cari Pasal...

Facebook tu tempat perjumpaan dengan rakan2 sekolah, member2 kolej, saing2 U kan? bagus gak ada fesbuk ni..senang kita buat reunion online..aku mula2 dulu pon, bila nampak kawan2 sekolah rendah & sekolah menengah add, wah kemain excited..maklumlah..dah bertahun tak jumpa, last2 senang je boleh tgk rupa online memasing...time dah 'jumpa' tu, mula la borak panjang macam kau ni mmg kamcing gila ngan aku sedangkan dulu, nama aku pon kau tak tau..ye tak? okay, mula2 dulu mmg la aku suka, lelama aku pon nyampah sebab asal aku post je, mesti nak komen..at least akan komen "tulah pasal"...hah, memang aku SUKA sangat kalau org komen cenggitu....sebab tu aku remove..wat semak wall aku jek...
Tadi, aku duk borak2 ngan member aku psl nak beli baju baby, kawan aku update status camni......

Kawan aku yang bernama Lin..yg Mohd tu 1 sekolah gak..tp dulu aku tak pasti kat mana kewujudan dia...kalau aku la update status mcm ni pastu ada yg rajin komen macam ni, hah mmg aku bagik …

Pakcik Monang Moto!!

Ingat iklan power root dulu tu? pakcik monang moto...arini pakcik monang yo...monang moto mesin...jadi la mesin basuh..sonang la makcik kau nak membasuh baju seminggu sekali ni ha..kalau tak, mau solang duo haghi makcik berhempeh puleh basuh baju guno mesin lamo yang pakcik boli dulu tue...dah ado mesin baghu ni hah, sonang la makcik kau nak membungkang tgk adam hawo haghi2..cuci baju ujong minggu yo....

Kualiti gamba guno ipad canggini la goman eh..guno kemro, lawa gak an... :)

- Posted using BlogPress from my iPad

Kealpaan...

Zaman skang semua sangat taksub dengan social networking...kalau kau xde akaun facebook, kau paling kuno okeh...kalau x penah register twitter kebarangkalian kau nak digelakkan memang besar nisbahnya..tu belum lagi kalau ko xde akaun ym la..bbm pin la..kejadah haram semua....kalau kau still pakai nokia 3210 sedangkan org lain berebut2 pakai smartphone, dah tentu org taknak kawan sbb kau xleh nak di Whatsapp...hebat ke ada benda2 nih?? Aku rasa kalau ko terdesak tgh cari bakal suami atau bakal isteri, silalah...tapi kalau ko dah berlaki berbini beranak pinak, apahal nak taksub sangat duk add segala jenis orang?..tak cukup tu..kat ofis pon nak berYM la..berwhatsapp sedangkan tempat duduk kau ngan org tu sebelah je?? tolonglah...benda2 ni banyak tak baik dari yang baiknya..berapa ramai dah bercerai berai sbb benda2 nih...semua muda2...ikut sangat nafsu kan..aku banyak dah dengar citer2 macam nie...real life bukan baca novel atau nukilan2 kat forum2 ye..
Ada yang bercerai sbb duk galak b…

Our Chapter THREE

3 tahun yang lalu, tarikh inilah aku dinikahkan dan sah menjadi isteri kepada Mr.MHR...banyak juga onak duri yang ditempuhi sampai hampir2 give up..dengan penatnya..amarahnya..semua lengkap...hari2 dah la penat keje, mesti bergaduh je kejenya..selagi tak bernikah, tu la hari2 masalah yang ditempuhi...dugaan la katanya kan...aku hampir2 dah malas nak pk pon ada time tu sbb penat...ada je yang tak kena sedangkan persiapan semua dah siap....aduhh..kalau ingat balik, mmg stress... :)


TETAPI


Jodoh tu kuat..maka disinilah kami hingga saat ini...alhamdulillah...hari ini ulangtahun ketiga perkahwinan kami...setakat ni baru seorang Akeef je yang kami ada....Semoga Tuhan panjangkan jodoh kami hingga hujung nyawa & semoga ada lagi zuriat untuk kami... :)



"Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam bukan dari kepalanya untuk dijunjung atasnya, bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, melainkan di sisinya untuk dijadikan teman hidupnya, dekat dengan lengannya…

Konvokesyen UKM ke 40

21 Oktober 2012
Hari ni tarikh aku terima sijil yang aku belajar dari tahun 2006...lamanya...6 tahun baru abes...xde gambar dalam dewan sbb anak berumur bawah 12 tahun tak dibenarkan masuk...jadi anak dan ayahnya duk tunggu dalam keta selama 4 jam...dari kul 1.15ptg sampai kul 5.30ptg...lamanya...amek sijilnya 2 minit je.. :)
Gambar kenangan kami...meleleh peluh kemain panas tunggu luar dewan... aku tambah effect kat gambar ni ala2 dslr...aku pakai ixus jekkk... :)

Maka dengan rasminya hari ini aku telah dianugerahkan Ijazah Sarjanamuda Perakaunan Dengan Kepujian...weehooo...perakaunan tuh..tak sangka aku...dulu aku bercita2 nak amek course hotel catering tapi cikgu Add Maths aku tak bagi....puas aku explain kenapa aku nak amek course tu dan penat jugak dia bantah suh aku amek course nie...dah kesudahannya, di sini aku akhirnya...alhamdulillah.....

Okay, nak citer sket...aku pny majlis penyampaian sijil tu start kul 2pm..kiranya kami ni sidang petang la kan..semua graduan disuruh be…

RFC : Radix Fried Chicken

Jemu ke kalau selalu makan kepsi je? aku jemu tapi kalau dah xde, boleh je..sbb ayam mekdi tak sedap + kurus2 kedekut...sbb tu kalau teringin mmg kepsi je...baru2 ni baca kat paper yg Radix Fried Chicken buka new branch kat Setiawangsa..aku penah makan RFC ni kat MITC Ayer Keroh 2 tahun lepas tak salah...tapi pegi last year dah tutup...time dulu aku pg pon segala benda takde stok..yg ada ayam ngan kopi Radix je..sebab tu la tutup kot.. Makanya, oleh sebab dah dekat ngan rumah, ktrg pon seperti biasa la mengisi malam2 minggu kami bertiga...sambil mengisi perut.. Waktu sampai tu, tgk signboard yg letak segala menu tu mcm memberangsangkan..aku tanya budak kat kaunter, "ada ke semua yg kat situ dik? (sambil tunjuk papan)"..."ada kak.." hah,mcm ni baru okais...

ni set asing CHEESY WEDGES  rasa sama je mcm kepsi cuma sosnya lebih....


yang organic adalah ayam ye..kentang goreng tanam biasa...



yang ni namanya LAZIZ BURGER aku rasa la..hehee...dah lupa...ala2 prosperity me…

Workshop @ BGRC

Entri pantas nih...selalu aku 4 bulan baru hapdet..ni balik trus hapdet..giless...
Jumaat lepas aku ke Bukit Gambang Resort City untuk workshop keje...Workshop buat ujung minggu & diberi sorang sebilik..so, leh bawak family...tapi urusetia ngelat..kupon bfast setiap bilik dia convert jadi kupon makan family dorang..makna kata peserta je dapat makan, partner tak dapek..lom pape dah tak syok... Masa pendaftaran untuk peserta katanya 3ptg-7 malam...tapi aku kul 6ptg baru gerak dari rumah sbb tunggu Mr.MHR sampai..petang tu plak hujan selebat2nya...maka perjalanan kami sedikit slow... ktrg sampai kat BGRC tu kul 8.15mlm lebih kurang..aku trus pg counter untuk check in sbb kaunter urusetia dah totop...




budak baru bangun tido..sbb tu gembira semacam..

Ni reception counter...urusan bg kunci mmg cepat...
Dia bagi aku studio suite kat blok N1, tingkat 4, lot no.1...aku gembira la kan..ingatkan no.1 depan lift..rupa2 paling ujung..sebelah tangga gelap...aku kena jalan 13 bilik nak sampai …