Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

IKEA's Sweedish Meatballs

Misi memakan meatballs.. 2 hari pujuk Mr.MHR pg IKEA tuk makan meatballs nie...Actually, aku x penah makan benda nie...cam tetiba je teringin nak makan meatballs...

bergambar 'kenangan' dulu..hehee...

dah ready nak masuk dalam...

Meatballs With Fries
RM 10.00

Chicken Wing
RM 9.00


Daim Almond Cake
RM 5.00

Ibu, Ayah dan Anak yang sudah kenyang..
burrpp...alhamdulillah...

Rendang Ayam Cili Padi

Cubaan pertama memasak rendang...

Raya haji yg lepas, x puas rasanya makan rendang...
So, pas je balik keje ari Jumaat tue, pg beli barang2 tuk wat rendang...
Pas maghrib aku pon bertungkus lumus memasak rendang..
1st try ni weh...hehee...
Selepas seketika......

Tadddaaa........


L.O.V.E

It doesn't take a reason to love someone, but it does to like someone.
You don't love someone because you want to
You love someone because you are destined to
It's because you fall in LOVE with them
Then you will try to find a reason
But you will always come up with the answer......
NO REASON

Tickets : Tickets : Tickets

2011 New Year New Deals

Marilah berusaha mencari yang termurah....
Rugilah kalau ada promo tp beli tiket yang mahal gak kan..huhuu..
Chaiyok..chaiyok....

Cukur Jambul + Aqiqah + Bertunang

05 Nov 2010

Majlis Cukur Jambul + Aqiqah untuk Akeef di buat pas solat Jumaat manakala majlis bertunang makcu Akeef pas solat Isyak, hari yang sama..fuhh!! berpeluh kami anak beranak....

Mana taknya..semua masak sendiri.. Pak Abu xmo cater2 nih...kurang sedap katanya..Pak Abu cakap,kalau nak cater, lebih baik ajak semua jemputan pg kedai mamak..order apa nak makan,then dia bayar..huhuu..ganeh gak rupanya...

Ramai jemputan yang hadir...yelah, 2 majlis la kiranya...so cam double la jemputannya...start dr pagi semua org dah bz2 wat preparation tuk majlis Akeef dulu...aku sangat berUNTUNG sbb Akeef sangat well mannered..hehee..dia langsung xde wat perangai...baik je..macam paham je yg ayah & ibu dia bz..so, sapa2 yg pegang dia pon, dia relax jer... :)

Majlis berjalan dengan lancar dr pagi sampai malam..so, sudi2kan la tgk gambar2 yg sempat disnap nih..ada byk sbnrnya..tp kita tgk yg penting jelah ye... *peace*

Bekas untuk mencukur jambul Akeef...disediakan oleh Makcu Akeef..

Kenyang perut s…

1st Wedding Anniversary

Kali ni nak post entry pasal our 1st Wedding Anniversary..dengan rezeki dr Allah s.w.t, waktu 30 Oktober aritu, kitorang dptlah ke Bandung..alhamdulillah...kalau org x kenal, mesti cakap..."wahh, membazir smpai ke luar negara celebrate anniversary!!"..

hei,jgn tatau..ktrg bukan sesaja pg sana tau..ktrg mencari rezeki..sambil menyambil la...hehee..sbnrnya, aku dr zaman bujang lg duk meniaga kain + telekung Bandung..dan aku plak jenis yg akan pg pilih sendiri kain kat sana then bawak balik jual kt cni..sbb kalau nak harapkan penjual kat sana pos ke sini, ntah pape paten kain ntah yg dorang pos..corak pon tak sedap mana memandang..apatah lg nak membeli kan..hehee...

Actually, tiket ni aku beli waktu aku tgh sarat aritu..sbb dah hampir setahun tak meniaga..pas kahwin trus mengandung..so,x dapek la nk terbang mencari kain..jd,bila check2 planner,pas bersalin,leh crk stok kain baru sbb xde pape yg menghalang time tu..

Kita mmg tak tahu rezeki akan datang bila kan? Waktu Airasia buat …

Salted Chocolate Cake

Hehee...best tak tajuk entry kali nie...Tak penah dibuat org buat kek masin tp aku buat...cehh.. Sebenarnya,sbb kek ni jadik salted adalah disebabkan oleh butter yang aku guna tuk buat kek nie..ni sumer salah Carrefour!! buttercup nye stok dh abes kat rak jualan dorang tu..yg tinggal cuma jenama Carrefour..aku ngan yakin pegi la beli butter tup..last2,hah..mendapat...:)

Nak tgk tak camner rupa Salted Chocolate Cake tu? jeng..jeng..jeng...


nilah rupa kek nya waktu mula2 susun dalam kukus...
Waktu ni kek ni rasanya macam biasa..
Maybe sbb koko tu dh serap semua rasa masin, so kek OK!!

nampak tak wap2 tu??
Huhuu..waktu ni bkn men excited lagik...
Nmpk mcm excellent je kek nih...

Hahaa...start kat cni la upacara memasinkan kek telah terjadi...
Waktu wat topping, kena cairkan butter dan masukkan topping...
Kacau sampai berkilat
masalahnya.....
time kacau tu, langsung tak tergerak hati nak rasa sket topping tu..
siap je dh berkilat, tgh tak sabar, terus tuang atas kek...
nak hias cepat2 la konon2...
t…

ASTRO Melampau!!

Melampau!!

Tu word terbaik yg boleh diberi kepada perkhidmatan astro...Rasanya benda ni jadi sebab xde pesaing..macam2 rules yg dorang create...melampau btol!!!mmg kena report..baru ada yg menyesal nanti...tunnggggguuuu......

The Birth Of Muhammad Akeef Mirza

Don't know what's stopping me to create my own blog before.....

Walaupun Akeef dh hampir masuk 4 bulan dlm tempoh 2 weeks lagik, aku nak share pengalaman melahirkan Akeef tempoh hari... tak kira la dh lambat ke apa, yang penting nak share jugak!! hahahaa...

Nie lah fizikal aku time hujung2 ngandung....Bukan men bolat lagik..Tu yg menyebabkan ramai igt mengandung anak kembar...sbnrnya sorang je yg ada dlm kandungan time nie..tapi jd bolat sehat ni maybe sbb suamiku aka Mr.MHR menjagaku bagai menatang minyak yg penuh...sebut je apa nak,semua akan ada dgn 2,3 kelip mata...hehee...

6.50 am : 3 Ogos 2010
Subuh tu, waktu nak turun katil, gerak je kaki, trus dgr bunyik "pop" dan dgn serta merta terjadilah banjir besar..hahahaa...x sempat nk buat apa2..trus jalan masuk bilik air..dr pintu toilet tu,jerit "yang..yang..bangun..i dh nk beranak nih"..hahaa...giler panik... Mr.MHR bangun pisat2..cr wife kat sblh xdek..tgk2 wife dpn pintu toilet...huhuu..giler tol..mencurah…