Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Bercuti Ke Penang

Waa...bersarang belog ini..susahnya nak dapat masa menghapdet belog..Dah nak masuk sebulan dah bersarang.Takpe..ni ada peluang + mood, boleh la menghapdet. Yelah, gwe bukan blogger tegar. So,kalau tak hapdet hari2 pon, tak salah la kiranya kan. :)

30 April hingga 2 Mei, kita semua dpt cuti panjang sikit kan. 3 hari cuti. Jadi boleh la berjalan2 jauh sket. 30hb tu besfren den kawen. Lama sungguh ku menanti nasi minyak kau itu. hehee..akhirnya sampai gak kad jemputannya. Ingatkan dulu dia kawen dulu. Tgk2, aku yg langkah bendul..

Kami sekeluarga (Ayah + Ibu + Akeef = sekeluarga...) gerak dr KL kul 10.30 pagi camtu. Biasalah, kalau dah hari2 bz, pagi tulah br nak pg buat alignment tayar la, nak cuci keta la..Kalau hari keje mmg tak sempat la gamaknya. Ikut la Selayang konon2 nak elak jem kat Jln.Duta. ha,memang berjaya. Tapi kua je dr tol Rawang tu, keta dah bederet. adoii..berdenyut gak la rasanya. Sebek ktrg dah tapau Big Breakfast kat McD awal2..so,sambil berdenyut2 tu, sempat la mengun…

Kuay Teow Bandung satu!!

Hujan telah turun dengan lebatnya petang tadi..hahaa...ayat cam campo2 skema2 sket...

Tengah duk buat2 keje, terkejut dengar guruh kemain kuat. Dalam bangunan pon leh cuak2..hehee...Lama betul ujan petang tadi. Maklumlah, dah lama rasanya tak ujan. Kalau nak tido time malam tu, bukan la main panas. Menghempas2 Akeef kalau tido. Nak pasang aircond, tak elok tuk paru2 dia. So, memasing berharap kipas jelah.

Sebenarnya bukan citer pasal ujan. hahahaaa..macam biasalah aku nih..ikut jalan jauh..

Dalam lebat2 tu, tetiba rasa nak makan benda sup2 nih..hehee..aku mmg melampau sket bab imaginasi nih..terus gugel mencari menu yang sesuai. Nak masak, nan ado..sbb dah tau dah, balik kang kuyup..jadi takde de nak menyingsing lengan baju tuk menumis di dapur..gugel punya gugel, x jumpa menu yang membuka selera..tetiba bunyik sms masuk..

Suami : "yang, arini kita makan apa?"
~ agaknya memasing perut lapar dilanda hujan, sesama lak terfikir menu..

Isteri : "aritu kata nak makan k.teow bandun…

Office Baru Saya..

Tadi, tengah duduk2 tunggu Mr.MHR datang nak pegi lunch sesama, terasa lak nak amek gambar2 opis baru nih. Arini masuk minggu ke4 dah keje kat sini, baru berpeluang duduk kat taman comel yang ada nih..hehee..nyaman rupanya kat cni..mmg sesuai dgn nama jabatan ni.. :)

Opis baru ni bangunan sendiri. Takde sewa2 kat sesapa. So,rasa selamat kat cni sbb hanya staf2 je yang berkeliaran dlm ni. Orang luar xleh kua masuk sesuka hati. Maklumlah kan, simpan barang2 berharga kerajaan gamaknya..

ni kawasan parking..luas kan..dan yang paling penting, FREE!!
bumbung yang warna oren tu kafeteria..
makanan sedap & murah..
waktu kat putrajaya aritu, nak mimpi makanan murah pon tak dapat kan..realiti apatah lagik..

lgpon kat sini sangat luas, jadik kalau dtg lambat pon xde masalah..park je kat mana2..
xde sapa nak saman..:)

nampak?nampak? sangat luas kan...
nilah taman comel tue..
redup & nyaman wpon kita berada di tengah2 bandaraya kolumpo nih...

ni adalah tangga untuk urusan harian den..
sebenarnya ada l…

Pizza Hut Delivery - Lagik!!

Hehee..entry tajuk sama lagik...ha,kali ni tak hangen dah...nak tau nape? hahaa..

Aritu pas balik keje, kelaparan..macam biasa sbb lunch xde sapedek apa2..So, kul 6petang kelaparan la kan. Nak kuar, dah malas sbb dah sampai umah. Jadi?? call sudah...Aku nak gak makan pizza. gugel dulu dalam website PIZZA nih. usaha tangga kejayaan!!

Call gak..tapi time ni memang rezeki. Budak yang amek order tu nama dia Monica. b4 dia ckp panjang2, aku suh dia check dulu alamat aku ada dalam peta tak..dia kata, "ada kak.." ha, tak ke pelik. aritu call, budak yang amek order tu cakap takde..mmg dasar pemalas la tuh..

Pas 30 minit, pizza aku pon sampai..tarraa....

Aku order PHD Double Deals. 2 pizza harganya RM29.80 plus ngan mushroom soup utk Akeef RM3.50..so, totalnya RM32.30....

regular size nie..

Beef Pepperoni

The Supremo

yg bagusnya ttg PHD ni, xde delivery caj. Harga tu sume nett..so, kalau korang gugel website tu & pilih apa yg ada kat katalog, tulah rege yang korang kena bayar..xde plus2 …

Makan @ Old Town White Coffee

Ha..lama gak amek masa nak hapdet blog nih..minggu yang sibuk + Akeef kena demam campak..Nak cerita pasal kami sekeluarga pegi jalan2 kat Jusco Cheras Mahkota minggu lepas. Waktu tu kami otw balik dr Bangi ke umah mak kat Cheras. Dalam perjalanan tu tetiba rasa lapar..macam la jauh benar Bangi ngn Cheras tu kan?huhuu...

Pas je R&R Bukit Dukung tu, terus ckp ngn Mr.MHR:

Isteri : yang, jom kita try jalan2 kat Jusco Cheras Mahkota tu nak?
Suami: mana lak u tau ada wujud jusco kat situ?
Isteri: hehee..i kan rajin gugel...huhuu...
Suami: geleng2 je kepala..

Ingatkan Mr.MHR ni xmo layan..tup2 pas je tol kat Batu 9 tu, dia amek jalan yang nak ke Cheras Mahkota tu..waaaa...syiokk....Sampai je kat parking, bancuh susu Akeef dulu..kang dibantainya nanges mintak susu, jd keje lak nak berpatah ke keta kan..Pusing jusco beria2, last2 benti kat OTWC gak..hehee...sbb tempat dia macam syok sket kot..

Ni muka noti suh bergambar..dah pandai pose senget2 dah...hehee...

Ni menu yang den pesan..
Rice With Stea…