Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

All Time Favourite...

Dalam sebok2 kita asek makan burger2 jenama luar tue, burger buatan Malaysia masih la tidak dapat ditandingi rasanya..dengan daging yang lembut, timun, kubis, bawang dan sos yang melimpah2...tidak dapat disangka lagik kelazatannya..saje je aku nak buat promosi untuk burger nie..fedap tgk restoran2 tu kemain penuh ngan orang..bila pg tepi jalan tuh, lagi senang nak beli..rasa pon sungguh nikmat....

tak terliur ke tgk sos yang banjir tuh..aduhhh..malam2 buta nih...

okaylah..nak tido..sambil mimpi makan burger..hehehee...

saje nak close-up lagik sekalik...hahahahaa...okeh..bai!

Patut Tak?

Perasan tak skang ni semua benda jual bertimbang? dari durian sampailah ke ais krim..kemaruk betul orang skang meniaga nak untung..nak pembeli pon tak berapa nak bijak (read as terpaksa) kot beli benda camtu...
Yang menyebabkan aku macam tak paham skang ni yang semua org sebuk berlumba2 beli aiskrim timbang2 nih..korang mmg nak makan ke atau mengikut2 ha? aku macam pelik penuh orang beratur sedangkan aiskrim je pon..bayar kemain mahal, kenyang ke? huh..ada yang kata, 'aiskrim' tu xde lemak, sbb tu mahal..ceh!! sudah la..kalau xde kawan2 ko makan, ko pon mesti xmo masuk kedai tu kan...
Aku rasa selagi ada permintaan, selagi tu mangkuk2 ni meniaga secara timbang..macam haram!! iskkk..tak puas hati aku...semangkuk 'aiskrim' yang besar tapaka tangan aku & tinggi mangkuk tu tak lebih pon dari jari kelingking aku nih, rege dia boleh sampai dekat2 20 ringgit?? yang jual makan haram, yang beli bangang..tu kesimpulan aku..tima kasih!!

Ukur baju kat badan sendiri ye...

Aku sebenarnya jarang-jarang amek tau pasal org sbb pasal aku pon tak abes aku ketahui..huhuu..paham ke? sebenarnya, kat ofis aku, ada la makhluk2 yg suka cakap hebat2 nih...apa motif cakap hebat2 pon aku tatau..bukannya dengan kehebatan kau yang HEBAT sangat tu aku heran..sikit2 sudah..banyak2 menyebabkan aku meluat je nak dengar korang citer...
Aku keje kat account department..so, hari2 deal dengan angka2 yang berbilion2 nih..sebut je pasal benda2 yang berkaitan angka, apa yang aku tatau, semua aku tau..cuma kenkadang aku lupa..hehee..bila duk account, kuasa tengok gaji orang adalah sangat besar..terutama bila bab2 yang melibatkan org nak apply loan, lagilah macam2 aku tanya sblm sign..haha..saje je tanya..logik ke tak, aku tetap sign..sebab yang kena potong gaji kau, bukan gaji aku kan..nak dipendekkan cerita, tadi aku terima satu surat kuiri pasal potongan gaji yang melebihi 60% dari gaji..oppss, lupa plak..aku keje gomen..so, macam2 yang dipantau oleh gomen kan..rulesnya, kalau ga…