Skip to main content

Wayang Astro First

Arini nak review citer Istanbul Aku Datang...aduhai...lambat sket aku tgk citer nie..maklumlah, anak blom lepas nak berlegar kat cinema tue..so, tggu astro first la gamaknya... Aku suka cita2 macam nie...comedy romantic versi Bernard Caulay...stkt ni citer2 BC ni x penah mengecewakan aku..dulu duk menggila Gol & Gincu sampai sanggup aku belajar men futsal...dah tgk citer nie, aku start nak kumpul duit pg Istanbul plak..hahaha...angan2 tak perlu dibayar ye....




Aku takde la nak review mcm pengkritik2 tu..aku rasa citer ni menarik..Dian (Lisa) sanggup pergi jumpa boifren dia Azad (Tomok) kat Istanbul nun semata2 nak ajak bertunang..Sambil tu dia terfikir nak amek short course bahasa kat sana...Ada ke budak pempuan skang yang berfikiran macam ni eh? pg jumpa bf tu mmg la ramai..sambil belajar tu yg nisbah kurang kot..hehee...Satu benda yang bermain2 kat fikiran aku nie, betul la kot, lelaki bila start create macam2 alasan tu, adalah yang tak kena kan.. :)

Esok kul 12 tghari abes la tempoh astro first aku tuh...ni Mr.MHR tgh tgk bola...tak saba aku nak repeat untuk last time..esok keje kan, so malam ni aku kena pulun gak...hehee...okay, korang kalau berminat, layan le...best la untuk release tension penat keje...xyah nak seram2 mcm The Exorcist plak...ciaaooo.....


 

comel kan? mula2 watak ni untuk Fazura..tp Lisa pon berjaya apa.... :)

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…