March 29, 2011

Handsome Jr. : Demam

Takde angin takde ribut, tetiba anak Ibu demam..panas plak tue.. Hari Ahad aritu, tengah2 malam bawak pegi klinik sbb bila peluk rasa panas betul badannya. Kul 12.30 sampai klinik doktor lak boleh tanya "tak tido lagi?"

Aikk,doktor pon nak beramah mesra tak hagak2..kalau tido xkan le ada dlm klinik ko nih..hurrmm..

Check Akeef dia kata "demam sket..masuk ubat ikut montot & saya bagi ubat demam + antibiotik ye"..sap sap sui, RM50 dia caj..okeh, mari pulang..

Isninnya Ibu & Ayah x pegi keje sbb Akeef tak tido gak malam tue..meracau je..bila bagi ubat, selang sejam mesti berak..eh, nape Akeef ni..panas sangat ke?

Petang tu dia macam okay sket. Boleh senyum2 tp lemah la sgt..asek nak berdakap je..Malam tu bila tido, Ibu betul2 cuak sbb Akeef tak nangis tapi asek membebel je.. "ma..ma..ma..risau betul Ibu..terus kejut Ayah..

"jom la kita bawak Akeef pegi hospital. risau la dia macam nie.."

so,kami pon bersiap2..bawak Akeef pg PUSRAWI..siap kena check darah lagi sbb dah masuk hari ke3..alhamdulillah Akeef xde apa2..cuma suhu badan tinggi sket dlm erti kata lain demam...

waktu type entry ni, Akeef dah kurang sket panasnya..tengah tido nyenyak..harap2 terus ilang la demam Akeef tu..bagi kat Ibu jelah demam tue..senang kan...

Pizza Hut Delivery

Dah try pizza baru tu? cheesy pops la lebih kurang namanya.. belum?? hah,kalau belum, pg beli sendiri kat kedai pizza tu..kalau nak suh delivery, ikut nasib. Kalau nasib baik, boleh la order. Kalau nasib tak baik, dorang x jumpa kat mana nak anta...


Minggu lepas tengah2 duk melepak depan tv seisi keluarga, terasa la nak makan pizza baru tu. Nak keluar, Akeef dah tido. So, En.Suami kata "call jelah..xyah kita keluar.."

Okay..SYMP..

Aku = Aku , Pizza Hut Delivery = PHD

PHD : Hello, PHD..boleh dapatkan no.telefon cik?

Aku : 019xxxxxxx

PHD : pesanan nak dihantar ke alamat mana ye?


Aku : Nombor......Blok...... WANGSA MAJU Seksyen 1, Setapak KL

PHD : sebentar ye. Saya check alamat dalam sistem...

Aku : duk dgr mesej2 yg dia pasang..tekan xx untuk....tekan xx untuk...blablabla...

PHD : hello kak..maaf ya..wangsa maju takde dalam peta kami la kak. wangsa maju tu kat mana ye?

Aku : ??? hah, xde dlm peta??.. takpelah dik..ko jual jelah pizza tu kat org yg ada dalam peta kau..

terus aku letak fon..dah la lama kena tunggu..kena tekan macam2 button sblm dpt cakap ngan org yg amek order tu..tup2, wangsa maju xde dalam peta..tak ke gilo namanya nih...

so, x dpt la makan pizza cheesy pops tu. sampai arini x dapat2 lagik sbb mcm frust ngn pizza hut...

mujo la bukan mengidam..kalau tak mau berjujuran air mata frust...hehee...

March 24, 2011

Botol Susu - lagik...

Hari ni gaji..hehee...so,bila tgk cam ada byk duit dlm account, mula la nak mengugel membeli barang online. Gugel2 jumpa la website utk barang2 baby nih..

Ada sales la!! barang2 mahal ni kalau ada discount 20% maknanya mmg sales la tuh..

Botol jenama Tommee Tippee ni RM69.90 tuk 3 biji. Pas discount jadik RM55.92. Jadinya 1 botol ni harga dia RM18.65. Boleh la kan...

Kedai ni kat Taman Permata (area Giant Hulu Kelang) tu. Kalau beli online, caj penghantaran RM6. Alang2 dh dekat rumah, self pikap jelah..

Mula2 waktu ajak, Mr.MHR tu sgt le marah...hehee...
"asek beli botol susu je...Akeef tu nak menyusu sampai umo 20 tahun ke?"
hahahaa..gelak besar waktu dengar...terbayang umo 20 tahun nyonyot botol susu...hahahaa..

Tapi bila dh sampai kedai tu, dia lak excited lebih...Siap beli baju lagik tuk Akeef...

Nilah botolnya..cukup dh kot stkt nie..dah 7 botol dh aku beli...pasni duit gaji beli susu banyak2..hehee...mujo susu x jual online.. :)

March 20, 2011

Makanan Sihat...

Ujung minggu je mesti wat entry makanan kan...hehee..kepada ibu2 mengandung, sila bersabar.. (^_^)

Tadi kami sekeluarga nak pegi melawat kawan yang baru bersalin. Sebelum pergi tu, kena la isi perut dulu. Kang takut tersyok borak, kruk krak plak perut berbunyik...

Kami singgah makan kat Subway. Waah, hari ahad makan sandwich je kan. Dah Ibu Akeef ni tak berapa nak rajin. Sandwich la gamaknya.

Order 2 sandwiches + 1 large drink. Xmo minum air banyak2. Nanti asek kincing2 jer..hehee..

Ni Ibu Akeef order sbb nak share ngan Akeef
Chicken Teriyaki
syok giler sbb banyak sayur..suh budak tu ubuh lelebih sket..hehee...

Ni sandwich yang Ayah Akeef order...
Steak & Cheese
sedap!! (sbb Ibu mesti la ngecak sket kan...)

lenkali nak makan ni malam la..ala2 la diet kunun..huhuu....

March 18, 2011

Lawak...

Pagi tu pagi Senayan . Mak ngan abah den takdo kek ghumah . Gi motong gotah kek kobon gotah. Ting ga den, uwan den ngan adik den yang umo lapan taun yo kek ghumah.

Te tibo yo dapo ghumah jighan den molotop!!!. Be lango ngan kuali tohumban kek pintu paga. Uwan den yang tongah ngojoan kekabu tu, dek tergamang eh, biji kekabu di teghajang eh . Lobih sogonggam kekabu di kunyah eh.

Den ngan uwan den bekoja nak nolong an jighan den. Umang aii, api nenek moyang bosa eh. Jangan kan nak nolong , dokek pun paneh . Tak ditolongkan jighan, kuk ditolongkan, awak lak moda . Den ngan adik den pun bertinggung lah kek pintu paga nunggu an api padam. Jighan den tah apo lah kabaan eh. Kok idup, ado lah.

Tak lamo tu, jighan den pun balik. Ghupo eh dio gi bonda tengok anak eh tangkap ikan. Pueh den kobaan dapo eh tebaka, tak diapik eh . suko bona anak eh dapek ikan bosa. Polak nyawa den.

Yo tak yo, den pun balik ghumah . Kojap tu, den dongar jighan den meghaung . Baghu perasan lah tu . Agak eh, dio nak masak ikan, gi dapo tengok dah hanguh. Kang kok dio datang ngadu kek ghumah den, mau yo den ghembat eh. Pueh den kobaan tadi .

Tu lah cito sederhana ngoghi yang den tengok. Tapi tu pun dah lamo. Maso den kocik. Tu pun uwan den yang cito.

“KOK MONGAK WAN DEN, MONGAK LAH DEN”


March 17, 2011

An Evening at KLCC

Ofis baru aku xleh xces ke blog..kedukut sungguh..boleh bukak website lain tp blog ngan 'laman web sosial' x boleh hokay..tp kadang2 aku berjaya gak rempuh blockage2 tu..hehee...

Sabtu aritu kami pegi jalan2..tak tau mana nak pg, last2 masuk KLCC..menghabiskan cuti hujung minggu bersama keluarga...:)

Anak ini sgt excited nak berjalan..meleleh2 air liurnya..

Kena isi perut dulu..kang pening lak jalan ngan perut kosong..
cehh..tetiba kan..
ni namanya Hash Brown With Cream Cheese
panas2 waktu dpt tue..sedap!!

Makan..makan...kang lapar...

Ayah suh tgk Ibu tapi Akeef nak tgk Ayah jugak!


Ibu dapat posisi boleh nyorok belakang stroller Akeef
barulah Ibu nmpk MACAM kurus sket kan??hehee...

merenung jauh btol...pk apa la agaknya....

Ayah & Ibu yang excited lebih..Anak relax je...

Okay, signal dah nyala..
jom kita balik!!!

March 14, 2011

Kalau....

Kalau den ngandung laie...hahahaa...

Kalau ngandung, mengandung jolah...bukan takdo ayah eyh..ado...
Kalau ngandung skang, ujung taun cuti bersalin laie...wawawaaa....
Kalau ngandung bulan dopan, baby lahir awal taun 2012...

Kalau ikut kelenda cino, umur 29 conception mac @ april, baby girl...
Kalau ikut kelenda cino, pas dr bulan2 tu, den akan dapek baby boy...
Kalau ikut an, tak kesah la mano2 pon..kan anak tue... :)

Kalau den ikut kelenda tu & dapek anak pompuan, 5 tahun leh cuti mengandung..spasang..
Kalau den ikut tp tak gak jadi eyh, tak dapek la den nak nolong...

Tapi tu semuo Kalau la an...
Susah sbona eh banyak na buah Kalau nih...
Kalau, Kalau, Kalau....
Den main2 yo...huhuu...
Sajo nak bagi gimik...

March 12, 2011

Kun Fayakun

Tetiba terasa nak buat entry ni time tgh lepak2 tengok tv ari Sabtu nih...

Kadang2 org tak yakin dengan karma, tp benda tu sebenarnya wujud. Dalam riang ria aku duk bergembira ni, aku ada simpan satu benda yang sangat pedih dalam hati sampai hari ni. Aku bukan seorang yang pemaaf. So, rasa pedih tu boleh dikira sebagai dendam.

Dulu, waktu kat opis lama, aku duk jaga duit2 ni. Dari duit masuk sampai la duit keluar. Time jaga duit masuk pon ada org buat naya kat aku. Time jaga duit keluar apatah lagik. Menimbun2 khianatnya. Sebab bila jaga duit kajaan, satu sen tak balance pon jadi isu besar. Sampai aku kena siasat dengan inspektorat la gamaknya hasil dari mulut2 puaka nih...

Bukan nak membangga diri, tapi aku tak rambang mata sangat tgk duit berbillion2 nih. Yelah, watpe aku nak taksub sangat. Bukan duit aku pon. Tgk nilai berbillion2 pon secara maya. Bukannya ada depan mata boleh kira2. Duit gaji aku pon banyak. Cukup & berlebih2 lagi sementara nak tunggu gaji bulan berikutnya. Jadi kenapalah dorang ni busuk hati sangat dengan aku.

Huh, macam2 dugaan aku tempuh. Biasalah, dalam setandan pisang mesti ada yang BUSUK kan??

Time tu aku ada sorang bos. Kiranya immediate boss la. Apa2 aku kena refer dia. Tapi dia ni kaki pembelit!!! depan kita bukan men baik lagi cakap. Belakang....nauzubillah..tak padan ngan ghupe!! Macam2 cerita buruk yang direkanya. Kalau bab manipulate, memang dia ni pakar. Sorrylah kalau mulut aku agak lancang. Tapi sepanjang keje ngan dia, memang banyak benda salah yang dia buat. Kalau aku cuti, woohooo, merdeka la dia. Selagi ada dia suh staff2 aku bayar benda2 tu semua. Bukan ke tu dikira sebagai sumber pendapatan yang haram??bukan ke??

Aku pon tatau pebende yang dia jeles sangat ngan aku pon taktau. Ada je salah aku. Bayangkan macam mana rasa nak pegi ofis bila kita lalu nak masuk ofis, akan ada 2,3 makhluk Tuhan yang dah nak mampos, pandang2 pastu bisik2. Muka macam taik!! Haram jadah!! Itu semua kawan2 baik dia la. Sampaikan staf yang baru masuk pon, boleh takmo senyum ngan aku. Pegi jahanam la korang. Aku yang bayar gaji korang. Sapa muka macam taik, claim memang aku tak proses la gamaknya. Macam2 aku kuiri. Tension?? abeh aku tak tension ke tgk muka kau?

Keje ngan dia menyebabkan semua benda yang dia arah, aku mintak dia bagi arahan secara bertulis. Aku sekelumit pon takde rasa percaya kat dia. Aku sampai dah tahap nak amek cuti tanpa gaji dah sebab serabut kerja ngan dia.

Kalau prestasi takyah cakap la. Aku keje sampai pukul 4 pagi pon, takde pape makna. Sepanjang 3 tahun keje dgn dia, aku tak pernah berharap pon dapat prestasi bagus. Sebab aku tak heran ngan markah yang dia bagi. Sapa KAKI BODEK, tinggilah markah kau kan. Aku takkan membodek!! Alhamdulillah dah masuk tahun ke8 aku keje gomen ni, aku tak penah membodek. Dalam erti kata lain, depan senyum2 cakap yes bos, balik keje, kutuk2 kata tak puas hati ngan kawan2 lain..Hipokrit!

Tuhan tu Maha Adil. Antara semua pegawai yang keje bawah pentadbiran bos bengap ni, aku orang PERTAMA naik pangkat. Rezeki tu kita taktau kan. Allah yang bagi. Aku yang PERTAMA okay. Aku naik pangkat tanpa perlu bodek sapa2. Ada pihak yang lebih menghargai prestasi kerja aku. Dan Tuhan Maha Adil juga. Setiap yang berlaku pasti ada sebabnya.

Waktu aku dah pindah, wife dia disahkan dapat kanser. Ok, itu mmg dah tersurat di Loh Mahfuz kan. Tak dapat nak disangkal. Tapi sebab aku jahat dan kurang berfikir time tu, aku cakap "padan la muka kau..duit yang kau bagi anak bini makan skang dah merebak sebagai virus". Aku mmg takde belas kasihan langsung kat dia nih!!

Semalam, aku dapat call dr sorang kawan lama bagitau wife dia dh meninggal malam semalam. Innalillah wa-inna ilaihi raji'un. Dan kebetulan hari ini majlis perkahwinan anak dia. Maknanya wife dia meninggal Jumaat malam, kenduri Sabtu. Lepas kebumikan isteri, kena pergi kenduri kawen anak.

Hurrmm...xmo komen panjang2.. Semoga roh isterinya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Amin....

March 11, 2011

Mari Memasak Pancake

Tetiba teringin nak buat pancake. Dah lama tak masakkan sarapan untuk Mr.MHR. Akeef pon dah boleh dah bagi makanan yang lembut2. So, try buat la. Seperti biasa, percubaan pertama. Kalau nak ikutkan, mmg semua pon percubaan pertama sbb time bujang JARANG masak, pas menikah trus ngandung, pas bersalin pantang lama. hah,skang baru leh masak..hehee...

Dan, aku nak bg resepi lagik ni. Resepi yang digugel plus ejas2 sendirik. Sila catitkan dalam buku masakan anda okay....hehee...


Bahan2nya:

2 cawan tepung gandum atau tepung serbaguna

2 cawan susu segar

2 biji telur

1 sudu besar gula

2 sudu teh serbuk penaik (kalau tidak pancake tak gebu)

1/2 sudu teh garam

Sedikit mentega


Cara2nya:


1. Pukul telur dan mentega kemudian campurkan tepung gandum, gula, serbuk penaik, garam dan susu. Pukul sampai tak berketul.

2. Gunakan non sticky pan dan sapukan sedikit minyak dan panaskan (guna kuali pon boleh..biar panas2 then sapu minyak, tuang adunan)

3. Dan masakkanlah pancake tu. Balik2kan dan masak le hingga kekuningan.


Taddaaa...

bukti masak sendiri sbb rupanya tak cantek kan..huhuu...

Hidangkan bersama maple syrup, sirap cekelat tu ke, madu atau butter. Barulah Amerika...heheee...

Rasa Takut Itu...

Saya sangat suka tengok kamu senyum
Saya sangat suka dengar your soothing voice
Saya sangat suka bercerita dengan kamu
Saya sangat suka telefon kamu
Saya juga sangat suka sms kamu

Tapi kebelakangan ini....

Saya sangat takut nak pandang mata kamu
Saya sangat takut dengar suara kamu yang kuat
Saya sangat takut untuk bercerita dengan kamu
Saya sangat takut untuk telefon kamu
Saya juga sangat takut untuk sms kamu

Kerana kebelakangan ini....

Kamu dah jarang senyum dengan saya
Kamu suka cakap kuat2 dengan saya
Kamu seperti taknak dengar kalau saya bercerita
Kamu tak pick up phone kalau saya call
Kamu tak reply sms saya..macam angin lalu

Kamu kawan baik saya
Yang paling rapat sekali dengan saya
Saya sangat sayangkan kamu
Saya tahu saya selalu salah cakap dengan kamu
Kadang2 saya cuma ingin bergurau dengan kamu
Tapi mungkin kamu salah faham maksud gurauan saya
Kamu balas gurauan saya dengan kata2 yang amat menusuk hati
Pedihnya kadang2 saya tak boleh nak terima
Saya selalu mengalirkan air mata bila teringat ayat2 kamu

Tapi...

Saya hanya diam sebab saya tak mahu lukakan hati kamu
Kerana kamu kan kawan baik saya

Tapi...
Entah kenapa saya sangat takut dengan kamu
Sepatutnya saya tak boleh takut dengan kamu kan
Hurrrmmmm......

Kamu dah tak sayang saya ke...

March 9, 2011

Glee - S2

Korang tgk citer Glee ni tak? wahhh..season 2 ni best!! aku sangat teruja tgk siri ni tiap2 hari Selasa pukul 9.00 malam kat channel 711..

Malam tadi punya episod lagi best woo...Gwyneth Paltrow nyanyi2 siap joget2. Jadi cikgu sementara untuk Glee Club...best..best...

Layan....



Hit it!
I see you driving 'round town with the guy I love
and I'm like forget you
I guess the change in my pocket wasn't enough
and I'm like forget you

Yeah I'm sorry, I can't afford a ferrari,
But that don't mean I can't get you there.
I guess he's an Xbox and I'm more Atari
But the way you play your game ain't fair.

I pity the fool that falls in love with you
(Oh oh she's a gold digger)
Well
Ooooooh
I've got some news for you
Yeah go run and tell your little girlfriend

I see you driving 'round town with the guy I love
and I'm like forget you
I guess the change in my pocket wasn't enough
and I'm like forget you and forget him too!

Said, if I was Richer, I'd still be with ya
Ha, now ain't that some shhhh? (ain't that some shhhh?)
And although there's pain in my chest
I still wish you the best with a, forget you!
Oo, oo, ooo

Now baby, baby, baby, why d'you wanna wanna hurt me so bad?
(So bad, so bad, so bad) yeah
I tried to tell my momma but she told me
"this is one for your dad"
(Your dad, your dad, your dad) yes it is
Uh! Why? Uh! Why? Uh!
Why baby? Oh! I love you
I still love you ooooh

I see you driving 'round town
With the guy I love and I'm like forget you!
I guess the change in my pocket
Wasn't enough I'm like forget you and forget him too!
I said, if I was Rachel, I'd still be with ya

Ha, now ain't that some shhhh? And although there's pain in my chest
I still wish you the best with a, Forget you!
Oo, oo, ooo

March 8, 2011

Pizza : Ring Of Fortune

Dah makan pizza terbaru keluaran Pizza Hut tu? Ring of Fortune katanya. Tapi tak berapa nak fortune la sangat. Kitorang pg makan kat Jusco Balakong. Kedekut btol pembuat pizza ni letak ingredient. Sket je dia letak bahan2 utama. Tapi cornflakes tu bukan men banyak ditaburnya. Baik letak nama Pizza Cornflakes. Tu jelah skali makan. Super Supreme gak yang terbaik...hehee..

air warna warni dengan rasa yang taktau nak explain

Soup Of The Day
Akeef yang paling seronok makan chicken soup nie...

Seafood Marinara

Nilah pizza tue..
tgk pon tak menyelerakan kan?

tapi maybe kat branch lain, lebih elok...try la...

March 7, 2011

Lunch @ Station One

Entry berderet : mode : RAJIN

Penah try makan kat Station One? Aku br nak pernah..hehee...kalau cikgu ni baca, mesti marah..ayat ntah apa2 aku guna..hehee...

Ktrg pg yang kat Sunway Pyramid. Tunggu nak jumpa sepupu Mr.MHR, makan la dulu..tengahari kan lapar.. :)

Mula2 masuk kedai ni macam ramai cina je..Mr.MHR siap tanya "halal tak?"..pusing keliling tgk ada tanda halal.."halal la yang.." hehee..

skang dah pandai duk dlm baby chair..
tp sebuk ketuk2 meja..mcm dia yg order makanan...





Macam biasa
3 layer tea

Assam Boi

Ice Cream Chocolate
dah lupa la nama panjang minuman nih..

Ni makanan yang aku order..
Rice with Grilled Chicken
datang 1 pakckage ngan sup (tak sedap) nih..
Assam Boi tu pon package gak..
kalau makan antara 12 - 3pm, de promo camni la..
normal price tuk nasi je RM13.90
tapi package nasi + sup + air = RM 15.50
package la sangats....


Chicken Chop
RM 13.90

Akeef yang mamam, Ibu pon melopong sama..huhuu..


wahh..muka gembira dpt mamam aiskrim...

Red Velvet Lagi...

Setelah mencari2 se'agak' lama, akhirnya aku jumpa gak kek ni. Maaf la ye kalau korang rasa aku macam jakun sgt psl red velvet nie. Benda ni terjadi tetiba je ok...

Hari tu aku + Mr.MHR pg Plaza Low Yatt cari laptop baru. Laptop lama dah meletop. Kena cari gak yang baru sbb susah Mr.MHR nak buat keje. Aku kat umah x buat keje. Mengerjakan laptop adalah! sbb sebuk men game Top Chef..hehee..

Dekat 4 jam ktrg berpusing cr laptop dlm tue. Susah btol nak cr yang memenuhi criteria (dgn kos yg rendah maksudnya)...hehee...Pas pusing2 tue, dapat la laptop yg berkenan dan berpatutan. Pas byr deposit RM100, budak tu suh dtg balik dlm 1 jam sbb dia nak install memacam benda dlm tu kan..

Kami pon turun le ground floor cr kedai nak minum. Haus giler berpusing..sampai kering tekak. Bila sampai kat pintu luar, kanan ada starbuck, kiri ada coffee bean.

Mr.MHR : kat umah kita tu starbuck kan?

Aku : a'ah..nape?

Mr.MHR : okay, kita pg minum kat coffee bean..(tetiba je kan)

Waktu nak order air, terperasan kt display rack tu ada red velvet. Yes!! jumpa gak depan mata..nak try la (dalam hati)..Ada 4 slices je.. Tup2 mat saleh yang beratur kat depan aku tunjuk kat kek tue..dah le dia berderet kat kaunter. Terus aku ckp, "I want this 1 slice" (sambil tunjuk kat red velvet)..sebenarnya turn aku blom sampai..tp aku takut mat saleh tu rembat sumer kek tue..hehehee...gelojoh betul..


Taddaaa...
Red Velvet Cake + Espresso & Cream Ice Blended

red velvet cakeDah dpt merasa kek ni, rasanya cukup la kot..
kalau xde dah pasni pon xpe kot..
sbb taktau caner nak explain rasanya...
tapi..
mungkin kalau org len bake, rasanya lebih sedap kan...

Ice blended ni mmg sedap.
Mmg beli 1 je tuk kongsi..tp yg besar tu la..kalau kecik tak cukup lak kang...
nak beli banyak2 lak, mahal..hahaa...

* aku mmg selalu ikut jalan jauh..sbb tu korang akan baca benda2 lain dulu pastu br dpt jumpa apa sebenar aku nak citer..hahahaa...i'm sorry....

Berpiknik @ Bagan Lalang

Entry yang terlambat...

2 minggu sudah, ktrg pg piknik kat Bagan Lalang. 4 families semuanya. Saja buat aktiviti hujung minggu bersama rakan2 Mr.MHR. Dah lama tak lepak2 katanya....

3,4 hari sblm pegi tu, aku dh booked chalet kat Camar Laut LKIM. Harga chalet ni RM120 untuk sebuah chalet. Ada 2 bilik & ruang tamu sekali. Boleh muat 6-7 org. Waktu book tu dah tanya kena bayar deposit ke tak? Tukang jawab call kata xyah. Just mention nama & no.fon je bila nak check in. okay deal!

Hari nak pegi tu, salah sorang lambat balik keje. Maklumlah sabtu, jalan jammed kot. sbb tu lambat. Oleh sbb dah kul 12 tp tak gerak lg, aku pon call la LKIM tu semula utk bgtau ktrg akan sampai lambat.

Aku : Cik, saya Rafidah. Saya ada booked 1 chalet untuk check in hari ini tp saya nak inform saya akan sampai lewat sikit. Saya takut nnt chalet tu jual kat org lain pulak.

LKIM : Ok puan, nama puan ada dlm sistem. 1 bilik standard.

Aku : eh, saya booked chalet bukan bilik standard.

LKIM : a'ah mmg puan booked chalet tp hari ni takde chalet kosong. sume dah ada org.

Aku : eh, camne ni cik. Aritu saya book chalet, kata ada. Saya nak bayar deposit, cik kata takyah. Skang ni xde chalet plak. Saya ramai nih. Ngan anak kecik lagi.

LKIM : kalau ramai, amek la 2 bilik standard. 1 bilik ada 2 katil single. Boleh muat 2 org. 2 bilik RM300. Macam bilik hotel la (nada berlagak).

Aku : (hangin) macam manalah ko keje amek order nih? customer book lain, ko bg bilik lain. bila org tanya nak kena bayar ke tak, cakap walk in je. pastu jadi macam ni.

Terus aku letak fon. Malas aku melayan org bangang nie. Buat sakit hati je...

So, buat tindakan kamikaze je. Harap2 de la mana2 chalet kosong. Sampai je Bagan Lalang, pusing2 + call2 sket, dapat la bilik kat Bagan Villa Resort. Biliknya kecik je. Ada satu katil queen. Mmg basic giler biliknya. RM65 sebilik. sbb ada kosong 2, trus ktrg amek je dua2. Nasib agak baik, bilik tu kat ujung. sebelah ada laman lapang. Jadi, taklah sesak sangat. Suami2 tido dalam khemah. isteri2 dan anak2 duk dalam bilik.

Check in pon dah kul 6.45 time tu. Masuk bilik, siap2, maghrib, trus memulakan xtvt utk membarbeque.. Suami2 yang buat. Isteri2 jaga anak sbb xleh duk lua lelama. Banyak nyamuk..Dah siap bakar, barulah dipanggil makan...

Ayah & Akeef sedang menanti makanan siap

Keluarga kecik, bekas membakar pon kecik gak



Kami berpiknik depan bilik je..
Owner villa ni relax je.. tak cakap pape pon..boleh la kot..hehee..

Keesokan harinya...
Ada roti, ada sambal sardin, ada ayam panggang
Bancuh kopi 3in1...
Selamat Bersarapan di depan chalet
(^_^)

Nilah bilik2 kitorang
No. 23 + 24
end lot
hehee...



Lotih anak Ibu nih....

Lenkali kalau pegi Bagan Lalang ni lagi, nak duduk kat cni lagi la..tapi nak book lebih awal tuk dapatkan bilik family. Murah dan boleh camping skali..hehee..

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...