June 22, 2012

Best Sangat?

Aku paling benci orang yang bajet best..terutama melibatkan anak2...kalau ko best pon, ada aku kesah? takyah nak berlagak sangat..aku peduli apa kalau anak ko minum susu badan ko (walhal ko tau anak aku minum susu tin), makan nasi tujuh lapan kali (walhal ko tau anak aku mmg xnak makan nasi), senang nak jaga, anak kau tu anak kau nie...pergilah mampus!! ko ingat aku teringin sangat nak tau?? aku bukan minta duit ko beli susu dia ataupon beli makanan dia yang selain nasi...jangan buat aku meluat...best sangat ke kalau anak ko makan nasik banyak? pffttt......

June 17, 2012

Damsyik

Eh, macam tetiba leh sampai Damsyik..hehee...ni semua gara2 aku baca entry dia ni lah..Mujo waktu baca tu ari Khamis..ari Sabtu leh la pegi..haha...aku tak banyak snap gambo sbb pg ngan mertua..kwang3x..nnt dia kata aku jakun lak asek amik gambo..kalau korang nak tgk gambo2 yg cantik dan melelehkan air liur, pg check kat link yg aku bagi tu..dia amek gambo cecantik.. :)

 

Kalau orang yang tak familiar area ni serta takde gadget2 yg nak membantu (mcm aku), dari Seremban, cari jalan nak ke Ampangan..straight je ikut sign Pusat Dakwah Islamiah..nnt nampak Shell belah kanan, masuk situ..terus je sampai nampak kedai ni sebelah kiri..sonang bai tu...oleh kerana aku segan (huahuaa..) korang tgk la sekeping dua gambo ni ye...

 



Ha, nampak? sampai tido ayam tu..sedulang aku order...hahaa...actually ni set yang Thalasa tu..kiraan Arab thalasa tu tiga ye murid2..kami berempat + Akeef berlima..tapi order set ni boleh makan berempat plus semua boleh tambah sekali...


Licin!!....sebab sedap...kalau ada org bagi Al-Rawsha 5 bintang, sini 8 bintang agaknya...sebab yang masaknya orang Melayu kita..bukan orang Arab..so, rasanya mmg ada..takde rasa di angin lalu je..kira senak la memasing makan..hehe..

 


Akitiviti Akeef lepas kenyang adalah berlari2...aku mmg saja pilih yang kat dalam sebab kang kat luar puas nak jerit2 takut dia lari ke jalan...kesimpulannya..silalah cuba..recommended!!

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...