December 31, 2012

Ada Azam Ke?

Bye 2012 and Welcome 2013


Kejap je dah abes tahun 2012...so, tahun 2013 xde la nak pening2 tunggu 1.2.12, 12.12.12, 20.12.2012 kan? hehee...sebab tak jumpa 13 kat ujung...ada azam ke untuk 2013? tiap2 tahun mesti orang pasang azam apa nak capai bila masuk tahun baru...kenkadang azam mengarut tapi tu azam masing2...so, bio le ngarut ke tak...kurang2 dia ada arah tuju..azam tu maknanya arah tuju kita la kan...aku ada la azam untuk tahun 2013..yang aku harap2 sangat...

1) Rumah 

Skang ni kami hari2 menggugel cari rumah untuk dibeli..Mr.MHR pon bagai nak rak jadi driver bila kami pusing2 cari rumah...aku nak beli rumah guna kelayakan penuh boleh? hahaha..dulu kalau kelayakan penuh, dapat bungalow..skang ni kelayakan penuh dapat teres setingkat jekk...gila melampau rege rumah skang...tapi aku tgh cari2 gak nak masuk mana2 lelongan...cuma rumah lelong xleh pakai loan gomen..takpelah, pas 5 tahun aku mohon la convert ke loan gomen...memula pakai la loan bank dulu..

2)  Bercuti

Huhuu..macam la tak pernah pergi bercuti...maksudnya nak pergi tempat yang aku tak pernah pegi lagik..aritu aku de gak buat keje gila konon2 recce rege tiket pg Kunming sbb Mr.MHR ajak pg...tapi tak tergamak nak beli.. :)  Jadi, untuk 2013, aku cuma berharap ada rezeki lebih dan aku trus je dapat beli tiket pegi mana2 tempat untuk kami bercuti...nak try katanya...xmo ikut2 orang..bak katanya gamble..aku tak takut pegi bercuti tempat2 pelik sbb aku boleh angkut travel cooker...so, mencekik bebanyak, pegi berjalan...selalunya masalah utama aku ni nak makan je..hahaa..

3)  Anak

Aku nak beranak lagi sbb umur aku dah 32 tahun 2013 nie...waaa...aku dah tua anak baru sorang..kawen lambat dah satu hal..beranak pon lambat...kawan sebaya aku paling koman anak dah 3..aku takde makan2 ubat..sbb aku dah gemuk agaknya..hukhukk...skang gigih sapu felinna inch loss plus diet makan nasi siang je..malam makan hati..hahaa..nak kurus tak kira azam sbb kalau ikut tiap2 tahun pasang azam nak kurus..pasang jelah...kalau ngandung tahun ni, beranak tahun depan pon okay..sbb tahun ni aku nak dapat anak buah..hahaa...tak ramai cucu mak ayah aku nie..Akeef je baru sorang..pasni adik aku beranak, de la 2 orang...jadi la atuk nenek..dari xde langsung...hehe...mintak2 anak buah aku gegurl...weehhooo....dapat beli gaun cecantik...insyaAllah adik aku beranak bulan puasa nie..so, kira anak aku jugak la kan...dapat baby baru raya nie.. :)

Okay, tu je azam aku..gila bosan kan? hahaa...cukup la 3..ko ingat ko pasang azam sampai seploh senang ke? kang stress nak sampaikan seploh, langsung kaput..sehabuk azam pon xdek..aku baru sampai dari Langkawi..atas Highway aku hapdet blog nie sbb nakkan tarikh 31 Disember 2012 kat archived tu...terima kasih teknologi...

Jumpa lagi tahun depan....bye....

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...