February 24, 2014

Pak Chi Met

Kalau pergi Bandung, mesti ramai sajes pegi try kedai makan kat Pak Chi Met nie..jadi, aku pon penuhilah hajat korang yang suh pergi..haha..dan aku takkan pergi lagi..tak berbaloi...aku tahu la yang datang tu semua pelancong..agak2 la letak nasi dengan ayam kan...kemain la cikeding ayamnya...tengok pinggan rasa nak nangis..lom tengok bil lagik..


Mr.MHR cakap,
"dia tulis Jagonya Ikan Bakar yang...patut kita order ikan bakar kot.."

Kalau dah ayam cekeding rege kemain, ikan lagi la mahal kot..Bandung bukan ada laut..dia kawasan tanah tinggi kan...huhuu..marah aku tertipu macam nie...takde la sedap pon. Nasi Padang yang aku tapau rege 30ribu rupiah untuk 2 orang makan tu lagi menarik tertarik...jimat dan kenyang motifnya..takyah nak titik harga lebih2 ngan tourist macam aku kan...kan, aku dah upload blog nih..hahaha...macam la blog ko popular kansss....


ni nasi Ayam Penyet aku order..Mr.MHR makan nasi ngn Ayam Cabai Rawit..salad tu malu nak tengok..hitam2..aku makan nasi ngn ayam tu je...kesat2 tekak nak bagi lepas...hahaha...aku syorkan takyah la pergi..banyak lagi kedai yang berbaloi korang nak try..lagipon kat Bandung tu makanan bersepah..aku TERkena pegi sbb nak try..pastu waktu tu aku otw pg Tangkuban Perahu..ni je senang diakses sebab nampak kat tepi jalan...sila jangan pergi..mahal dan tak kenyang...hahaa..

February 22, 2014

Pulut Ayam lagi..

Aku dah jumpa kedai yang jual pulut ayam sedap kt kolumpo nih...yg jualnya pon mcm org2 siam..putih melepak comel2..Korang boleh try pg kt Kg.Baru..gerainya joint venture dengan 2000 Tomyam tu..ala, takkan taktau tomyam tuh..hehee...sebelah HR Steak...sedap la oii.. :)

February 21, 2014

Seribu Alasan

Setiap kali balik dari seberang tu, mesti ada je lagu yang aku berkenan. Maklumlah, orang2 kepulauan Jawa ni memang suaranya sedap2.. Pas penat shopping, malam beristirehat kat bilik hotel, melayan macam2 pertandingan nyanyian yang ada kat sana. Dorang kat sana kan pakai parabola..segala mak nenek channel boleh tengok... Baru ni tengok Akademi Dangdut. 4 malam layan.. termasuk malam2 kandas..hehe...tengok kemain ramai contestant nyanyi lagu nie. Sampai Ibu Ratu (Inul Darastita) pon nyanyi gak..meh la layan...Zaskia Gotix namo eh..



** tengah mengantuk gila2 tahap dewa nih.. melayan lagu2 kat youtube jap..td dgr ceramah UAI..makin digam2 mata..memang banyak setan yang bergayut2 agaknya..

February 20, 2014

Novotel Bandung

Trip ke Bandung last week aku confirm last minit. Tiket dah beli setahun yang lepas tapi duk berbelah bahagi nak pergi. Lagi seminggu nak sampai date, Mr.MHR kata jom!!.. Aku pon kelam kabut mencari hotel, supir, tukar duit semua la.. Kebetulan time kalut2 cari hotel best sikit (sebab katanya nak bercuti la konon), accorhotels.com hantar email bagitau ada 60% diskaun untuk yang last2 minit macam aku nie..pucuk dicita..memang murah la rate yang aku dapat..kata member kan..huhuu.. settle bab booking, aku menggugel mencari la info sket pasal hotel ni. Tapi takdop yang Malaysia punya. Yang TripAdvisor tu ada la.. jadi, aku pon merajinkan diri mensnap la gambar-gambar untuk rujukan orang lain plak konon2nya.. :)

Hotel ni kat Jalan Cihampelas. Cihampelas tu kan one way. Kiranya hotel ni kat hujung ke bawah jalan Cihampelas tu. Dalam 2km dari CiWalk je..


ni bilik yang aku book
Deluxe Room katil King
selesa la aku membongkang..haha..


jakun dapat bantal banyak
selalu duk motel je..bantal sorang satu..


mini wardrobe dia..memang la tersangat mini




nanti rumah siap, berangan2 nak buat bilik air macam ni
haha.. senang berenang je masing2 dalam tub tuh..


international mmg la takde pili kat..dia guna yang pancut2 kt montot tu je..




ni view dari bilik aku
yang bercahaya terang belah kiri bawah ni, kedai Circle K..ala2 7E
best kedai nie..siap de jual roti ngan sosej macam 1901.
kalau lapar, melintas jalan je pg cari makanan...


kitorang tak amek pakej breakfast hotel. maklumlah, promosi memang sarapan asing2. lagi mahal hotel lagi kedekut kan? hehe..sebelum nak keluar pagi tu, puas la aku ngn Mr.MHR pusing cari swimming pool konon2 nak mandi la petang kang..pool bukak sampai kul 9 malam tapi bila tgk pool macam ni, segan aku...hahaa..

February 18, 2014

Gunung Berapi


Aku takdan nak update banyak2 arini. Mesti korang rindu nak baca blog aku kan? haha..aku ada banyak kerja skang ni. 6 hari tak masuk office.. Aku baru balik dari Bandung. Nanti aku update.. tersadai aku ngan Mr.MHR kat Bandung tu 2 malam sebab gunung berapi meletup oii.. pengalaman untuk insan2 terpilih kekdahnya kan..hahaa...nanti iols story lagik okay...



February 3, 2014

Pulut Ayam Siam

Bila dalam Mahajara Lawak Mega 2013 haritu, Shiro cerita pasal pulut ayam Danok, ngan aku2 pon tetiba la sebok nak pulut ayam gak..tanya kat fb dorang ckp cr kt Kg.Baru..esoknya awal2 aku dah pergi ngn Mr.MHR..pastu majoriti kedai kat sana dah xde jual pulut ayam..dorang jual pulut mangga je..misi gagal...pastu, tahan tekak jelah tgk gambar kt blog2 orang...

Cuti raya Cina aku pg Langkawi..macam biasa la kan, aku tiap2 tahun memang wajib ke Langkawi...xtau la nape wajib pergi..hehe..sampai jeti, tiket abes oii...beratur pon dekat 3km nak sampai ke kaunter..maka, malas nak beratur kitorang shoot pegi Padang Besar Perlis..jauh tak?? Dalam 30 minit je...sampai sana, misi utama cari pulut ayam dulu...

Pas je beli, masuk kereta terus ngap2...3 kali aku beli pulut nie..semua takde feel..satu, sos dia dorang bukan masak..curah yg instant dr botol tu..kedua, bau pulut ngan bawang goreng tu tak mari la..sebab skang ni dorang ubuh dlm polistrin..dulu2 bungkus semua sekali dalam plastik ala2 nasi kandar kan...hurrmmm..pasni aku nak try buat sendiri...


*bukan pregnant pon...aku memang macam ni kan..kalau nak, aku akan usahakan walaupon orang cakap "sanggup pegi jauh2 semata2 nak makan??"....eh, aku yg pergi bukan aku suh kau kan... :)

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...