Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

DIY Alas Meja

Kemain tajuk...DIY tau! hahaa..bukan la bertukang ke menjahit ke..ni aku bungkus meja makan aku..
Meja makan aku ni dah dekat 10 tahun usia guna dia..time kawen mmg taknak beli meja makan..sebab idop nomad..bila duk kuarters ni rumahnya besar..takde perabot mmg macam bogel umah aku..last2 mak aku suh angkut gak..
Meja bukanlah jenis kayu jati..hahaa..jadi bila kena air, permukaan dia tu jd buruk..so, aku pegi Mr.DIY dan beli wallpaper..wallpaper hokay...untuk balut meja..

Inilah hasilnya..wallpaper ni tak serap air..so, lepas makan ko lap je meja tu then cantik semula... :)
Nanti bila rumah aku siap, barulah plan nak beli meja maksn yang lain..meja ni buat meja belajar anak la kot..

Asam Pedas Ayam

Aku dulu belajar banyak tempat..Walaupon bukan anak tentera tai ada gak rezeki pergi banyak tempat jumpa ramai orang..Waktu belajar diploma kat Shah Alam, aku selalu ikut kawan2 balik kampung dorang..Saje berjalan gamaknya..aku pernah ikut kawan antu aku balik Felda Linggiu Kota Tinggi..suka ikut sebab tahap speaker mak dia sama ngan mak aku..dia selamba jerit kat aku kalau asek membuta sama volume ngan jerit kat anak2 dia..so aku mmg tak segan langsung..ko paham2 jelah, duk asrama ni kalau balik umah mesti membuta je kejenya...
Setiap kali pg sana, mak dia ni mesti masak Asam Pedas Untuk Dia untuk dia kat aku...hahaa...

Aku memang banyak nama panggilan..Setiap tmpt belajar @ keje, panggilan mmg lain2...ni wasap dalam grup yang baru diwujudkan time raya aritu..grup geng2 diploma...
Pas baca, terus rasa nk pg Kota Tinggi time2 tu gak...tapi takde makna laki aku nak layan...terpaksa aku godek sendiri...


Ni gambo kuah tengah menggelegak..first time hokay aku try..aku lebur je bahan2....…

Mee Raja Murni

Bukan raja tu yang namanya murni..nama mee ni yang raja..hahaa..paham??


Sapa tau kat mana nak dapat mee macam kat Murni Discovery nih?
Dia bukan mee gemok yang biasa..mcm bihun kurus pon bukan..dua berada tengah2..Aku geram cari mee pesen macam nih..
Ada sapa2 boleh bantu?? Arghhh..