Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Citaku menjadi orang kaya..

Wahh..banyak idea aku nak memblog nih.. Hujung2 tahun ni nak penuhkan entry blog gamaknya kot. Korang de cita2 tak? Bukan la cita2 pasal kerja. Cita2 pasal kehidupan. Memang la semua orang nak hidup yang bahagia, murah rezeki tu semua. Aku pon sama la bab tu. Just aku mcm ada impian lain. 
Dulu2, pas abes SPM, aku nak sambung belajar bidang perhotelan sebab aku macam suka environment perhotelan tu. Tapi, cikgu Add Maths aku tak bagi. Dia cakap takyah nak belajar bidang tu. Tu boleh belajar lain2 kali. Dia suh aku pilih course lain. Aku terbayang2 lagi dia membebel kat aku kat bawah pokok tepi tangga sekolah. hehee..Aku dulu sekolah kat Kelantan. Cikgu tu duk ngarut bahasa kelantan kat aku. Yang aku tak paham, aku buat dek je la...
Jadi, aku pon tukar course. Mula2 aku ditawarkan matrikulasi tapi sebab time tu bengap xtau matrik tu apa nangis2 tolak offer. Konon macam matrik ni untuk orang terpinggir. Yelah! orang lain semua dapat surat ditawarkan diploma, aku tetiba ditawarkan matrik…

Nasi Ganja

Hampir terlupa aku ada blog...huhu..maap la ye..hakak bz pindah rumah..asek pindah je kan? tulah gamaknya keje aku sekeluarga...hehe..
Minggu lepas heboh cite pasal nasi ganja kat Ipoh tu. Kemain la semua orang kat media social duk post benda pasal tu. Bendanya sikit je, tapi nasi tambah kemain banyak so jadi macam teruk. Aku taktaulah orang lain, tapi aku suka makan nasi kandar ni. Namun demikian, hakak memilih la kedai. Takde semua kedai aku nak redah. Kalau kedai nmpk berkarat, aku tak masuk. Aku xtau la kenapa tapi bagi aku kari mamak memang best..oppss..
Kat Putrajaya ni setakat ni aku dah jumpa kedai yang memenuhi kriteria. So, bila teringin, situ la aku tuju dulu. Kadang2 sampai sepuloh hinggit mamak tu tekan. Tapi aku pasrah saje sebab kalau nak buat kari macam ni, aku sorang je yang makan. Tak berbaloi beli bahan. Mr MHR x makan kari. Orang negeri sembilan makan masak lomak cili api suko la.. 
Tapi kalau nak beli nasi kandar ni kena time lapar tahap dewa. hahaa.. Aku kalau p…