Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Nasi Arab

Macam dah lama tak cerita pasal makanan..hehee...minggu lepas, kami boring2 duk rumah..lepak2 tgk tv, perut pon lapa..jadi, aku pon pujuk2 la Mr.MHR ajak makan kat Al-Rawsha @ Bulatan Kg.Pandan tu..sebab dah ramai yang pegi..kedai lak kemain gadang..sedap la kot..selama-selama ni aku hanya makan nasi arab yang Saba' Restaurant kat Cyberjaya tu je..bagi aku tu la yang terpaling sedap...puas pujuk, last2 start keta, jalan....
Waktu sampai tu, mmg org tgh beransur2 nak ramai..duduk2 je trus la order..Kami order :
Chicken Mandy Rice Chicken Kebab  Mango Juice Mineral Water Ice Cream (3 scoops)  * semua ni satu-satu
Okeh, kesimpulan nak bagi.....
TAK SEDAP & MAHAL
Oh, frust giler...kalau kat saba' tu, chicken mandy dia 1/4 portion tu, RM12 je..kalau makan sepinggan tu sorang2, balik ofis tido nyenyak sampai waktu balik...ini tidak adil tidak adil tidak adil bagiku....tapi taktau la kalau selera aku lain ngan org lain...tapi selalunya selera aku kalau sedap mmg sedap..kalau tak sedap tu m…

Amarah

Okay...aku sangat marah hari ni...
Aku dah keje kat 4 tempat dan dah keje ngan banyak kerani tapi aku tak penah jumpa kerani sebangang yang aku ada sekarang...i mean sekarang...aku membesar dalam dunia akaun jadi jangan tunjuk pandai kalau kelulusan kau setakat SPM je..memang statement aku berlagak, tapi ini untuk peringatan untuk yang bangang tapi berlagak pandai..
Dah 2 minggu aku penat2 buat report untuk hantar kepada KSU Kementerian. Bila laporan dah siap, aku hantar, org Kementerian call suh check balik laporan sebab si bengap yang tak reti nak buat laporan. Kata keje bertahun2..siap eksyen cakap gaji ko lebih dari kerani lain sbb ko lulus exam..tapi apa guna gaji lebih kalau kau bangang...
Aku tanya 1 soalan simple je, tapi ko takleh jawab, pastu ko tinggi2 suara ngn aku?? nasib ko memang malang la...BOS2 lama kau boleh la ko jerit2..ngan aku ko silap besar..time baik mmg aku baik..time angin, ko memang tempah maut...
Aku cuma tanya,
"Kalau dari bulan Januari-Oktober, belanja te…

Peteh Ganu Peteh

Tau ke peteh tu apa? aku taktau..sbb tgk bila ada je match bola, mesti duk bersorak peteh ganu peteh..aku pon type la peteh tu..hahahaa...aku dulu skolah teknik kat kelantan..loghat tganu, tak paham sangat..aritu time cuti Krismas, de cuti berderet 3 hari..jadi, kami (kitorang + mak & ayah aku) rasa nak pegi terengganu..time banjir pon nak pergi gak!! tapi sblm tu aku dah halo la member yg duk sana..dia kata "tak banjir..hujan je sikit2.." jadi, kami pon konfiden la kan..yang penting TAK BANJIR....
Kami start perjalanan pas solat Subuh..serius berkobar2..hari kerja pon tak seawal tu aku bangun..selalunya bangun pagi aku yg kejut Mr.MHR..ni sbb nk pg berjalan, dia lak kejutkan bini dia yang tak sedar2 sbb malam tu sebuk membasuh baju..maklumlah time tu KL ujan je..tak sempat sampai umah balik keje, baju dah basah..kul 6.40 kitorang dah jalan tapi macam biasa, Ayah aku mesti nak makan dulu sbb dia dah makan ubat...kalau tak makan, masuk angin, muntah..huhuu..…

Akhirnya....

Nak mulakan entry pertama 2012 dengan berita gembira....
Alhamdulillah, setelah hampir 5 tahun (lamanya..), berjaya gak aku tamatkan pengajian part time aku..huhuu..org len buat degree 3 tahun je..aku? 5 tahun...hukhukk..sadis..
Dulu pas abes buat diploma, hajat di hati tu mmg la nak trus sambung degree..tapi mak & ayah aku suh keje..jadi, aku pon cari la keje..rezeki dapat keje ngan kelulusan diploma & dengan GOMEN..oh, dulu time cakap aku keje gomen, org akan senyum sinis k..maklumlah zaman tu, sape keje bank, mmg terhebat la kot...tapi skang, kau ada? hehee...jadi, lepas setahun keje (aku join kjaan awal tahun, senang sket nak kira bape tahun dah keje..), aku decide nak sambung belajar..part time sebab takkan nak benti keje kot...setelah puas survey, aku pilih untuk join program Eksekutif UKM..program ni kelas setiap hari kul 7 - 10 malam..dah kira macam full time sbb hari2..aku diterima start class Julai 2005, tapi time tu aku tukar tempat keje plak..rasa macam tak larat nak…