Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Singgit

Nampak? Ini adalah Karipap SARDIN yang aku beli kat RnR Tapah berharga RM1.00..dijual tanpa tanda harga, standard size dan yang paling penting.....aku tak jumpa sardinnya di mana...terima kasih....

Bercuti Ke Kota Kinabalu

Lama sangat dah peram gambo nih..tapi nak gak up kat sini tuk kegunaan di masa akan datang..aku pg bercuti 4 hari 3 malam ke KK..pergi berempat dewasa + bersatu Akeef..hehee..tiket bertiga beli time murah manakala tiket mak & ayah aku beli time biasa sbb tetiba dorang nak follow..so, dijadikan cerita, flight pegi kul 10.30 pagi camtu..kul 8 dah gerak dari rumah, tapau nasik lemak sesiap sbb nasik lemak kat lcct mahal + tak sedap..sampai sana pastu drop beg, trus pg mekdi. order air & hash brown je..len semua bukak makanan tapau..buat dekk je la..sbb de 4 cina kat blkg aku makanan bekal siap tak beli pape pon kat mekdi tu..minum air suam je memasing..lagi selamba badak..

Hari pertama sampai tu takde la banyak aktiviti..sampai KK pon dah kul 1 petang. Selesaikan urusan rumah semua, pg cari lunch pon kemain susah..susah nak jumpa kedai makan yang membuka selera..yang menutupkan memang berlambak..pastu kitroang pg area bandar KK tu beli segala lauk + sayur..mak aku siap dah bawak c…

Budaya Tak Reti Bahasa

Aku baru balik bertugas dari Penang..pegi sekali ngan Mr.MHR dan Akeef.. Aku kena masuk office then family tinggal dalam bilik hotel..Sampai pon dah Maghrib..kebetulan depan hotel de kedai nasik kandaq..nama pon Penang..Beli 2 bungkus, makan dalam bilik la gamaknya...Time rehat2 dalam kul 9 lebih camtu, Mr.MHR pon call la kawan dia..kawan belajar U yang dah lama tak jumpa..borak kat muka buku je..conversation dorang yang aku dengar macam ni lebih kurang..
Mr.MHR : Ko esok mengajar sampai pukul bape?
Kawan    :  xxxxxxxxxx
Mr.MHR : Oh, kalau macam tu, lunch leh la jumpa..sebab aku pon xde benda nak buat..orang rumah aku keje kt sini..
Aku tak puas hati tak dengar pe dorang borak, aku suh Mr.MHR turn on speaker..
Kawan    : Kul 2 aku de hal..nak diskas pasal keje..bla bla bla.... (Mr.MHR dah buat muka malas nak dengar)
Mr.MHR : Takpelah kalau tak free esok..lusa ko free ke? aku dah lama tak jumpa kau..alang2 dah sampai sini, boleh la jumpa..
Kawan    :  Aku ni ada training bola lusa..m…

Kaw ke?

Aku dah beli burger yang kecoh2 sangat kata kaw2 tu kan...sbb rumah aku kat tempat burger tu dijual..so, bila tak ramai orang, boleh la try..sebab katanya burger tu sangat la sedap..sampaikan kalau ari ujan, masing2 leh pegang payung sendiri semata2 nak menikmati burger tuh..sebelah kiri pegang payung, sebelah kanan suap burger..gilo ko ap? takde de aku nak tadah hujan tu semata2 nak makan burger eh...

Kesimpulannya....takdo lah meriah sangat..sedap lagi burger abang lan yang rege RM2.80 tue..burger ni rege dia RM11.00 okay..aku beli sebijik je share ngan Mr.MHR..takpelah, dah rasa sekali tu cukuplah...buat masa ni takde la rasa nak repeat..terima kasih.. :)

Interview

Lama btol sunyi blog nie..aku skang meniaga satay kat Wangsa Maju nih..tiap2 hari...balik keje dah penat..xde masa nak menghapdet..arini cuti..leh la godek2 sket...kebetulan, sempena bulan Mei ni, td aku dpt sms suh bukak www.spa.gov.my... dapat panggilan interview...fuhhh..dah lama giler rasanya takde interview2 nih..last interview tahun 2003..huhuu...dah dekat sedekad dah...tetiba suh pg interview lagik...
Sebenarnya aku tak jangka pon benda nih...aku minta keje lain..tapi taktau nape dorang panggil keje lain...system dorang hang ke corrupt ke, aku pon tak dapat nak pastikan..aku call untuk confirmkan, dorang suh datang interview tu..lau tak, disenaraihitamkan...huhuu..siap ugut2 lak nak bagi keje skang nie...

Nama je interview, tapi sebenarnya kena jawab exam...Disember tahun lepas, aku bersyukur sangat sebab leh tutup segala buku teks sbb dah abes belajar..tup2 esok kena bukak balik buku2 yang berkenaan...nak menjawab exam...pergi jelah kan..ada rezeki adalah...sebab aku tak berhara…