December 26, 2012

Foul Medammas aka Kacang Pool

Penah makan kacang pool? oh, sangat sedap....aku sekali try trus tingat2 sampai skang...aku makan Mei aritu...di dah nak jumpa Mei lagi satu tak dapat2 gak nak jejak kaki ke JB..dulu katanya de kedai kat Damansara..skang ni aku gugel2, bayang kedai pon dh xdek...jadi, seperti biasa..masak sendirik...kacang pool ni kalau org melayu panggil kacang parang katanya...katanya ye..aku x dapat nak bagi pengesahan...aku pon mulakan misi mencari kacangnya dulu...aku cr kat Jusco ngan Tesco tak jupe..so, kena pas baton...huhuu...mujo de amoi ni nak tolong aku..hehee...

Cuma org ramai yang confuse nak guna kacang mana...sila guna kacang yang ini....

mekasih cik google

jangan guna kacang yang ini...

nampak tak beza dia?

hehee...kacang ni murah je..setin dalam RM2.60 camtu...selalu orang guna 2 tin..oleh kerana aku ni berdua je ngan Mr.MHR, anak tak reti lagi, maka aku masak setin je....

Korang nak resepi ke? gugel la ekk...aku x pandai bagi resepi..sebab aku xde sukatan..cecampak je... :) banyak resepi yang best2 siap modified lagik...aku modified gak..tapi tak tergamak nak type..haha...seperti biasa, sila layan mata...




tadddaaaaa.......



miam!!

2 comments:

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...