Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Mengajar....

Perbualan antara Ibu dan anak...
Ibu : Bunyi Ayam camne?
Anak : o' o' yam..
Ibu : Cat?
Anak : niau..niau...
Ibu : Dog?
Anak : au..au...
Ibu : kalau sakit?
Anak : athoii....
Okay...ikut ibu ye..
Ibu : A
Anak : A
Ibu : B
Anak : B
Ibu : C
Anak : shee...
Ibu : D
Anak : Ti
Ibu : E
Anak : boooooo....
hah?
Ibu : E
Anak : booooooo.....
terpinga2 then baru perasan...Ibu....huhuu...terharu gila...dalam ABC boleh kua Ibu...tapi bila nangis, MAK! MAK!! apada....

Kumpul

Sume benda mahal2 skang nie..Banyaknya duit kena kumpul sbb nak beli macam2 tahun nie..oleh kerana azam dari tahun 2011 xmo beli apa2 secara hutang, maka kena la mengumpul sikit2 utk dapatkan apa yang dihajati...kedit kad pon kita xde...hukhuk...tiap2 bulan kompol 50sen sbb nak cukupkan sibu inggit setahun..
Okehlah..kita nak sambung buat kuih nak jual...ada org order kuih sibu bijik nak buat gudis utk kawen dia...kita sorang2 je buat sbb x mampu nak bayar gaji pekerja..huhuu...kalau korang nak order sbb nak tolong agar kita dapat kumpul 50sen tu pon bagus jugak...hehehee...
k.bai....

Yang Kita Tak Tahu

Takleh nak tido jadi duk godek2 henfon tgk fb..tup2, baca kat 1 wall kawan baik aku ni, dia dah bersalin! kembar! sepasang!..Alhamdulillah...
Tapi yang tak syoknya, aku lak lelebih sebak bila tgk gambar anak dia (laki dia uplot) sepasang tue...waktu ngandung selalu call citer memacam, tanya memacam (mcm la aku byk ilmu kan), luah perasan memacam...biasalah kan..bila ngandung kan emosi kita lain...
Lama aku kawan ngan dia..dia tak hipokrit..kalau tak suka, dia cakap je..kalau sentap pon, bole nmpk kat muka dia..dulu zaman bujang mmg aku ni lepas bebas je semua benda..dia la yang selalu tolong tapis2 sket pebende yang aku buat...sbb dia kakak..so, dia jaga la adik dia kan...aku takleh nak type bebanyak..taktau kenapa lak kemain sebak..mungkin sbb banyak suka duka yang sama2 lalui, skang dia dah settled...kalau dah kawen, dapat anak sepasang, dah boleh duk diam2..takde nak terkilan2 pebende...waktu mengandung dia taktau apa jantina anak sbb xmo scan...kenkadang bila scan ni, kita jadi tak…

Dinner Beramai-ramai...

Makan ramai2, bayar sorang2...penah dengar lagu tu? hahaa..saje je..aku macam suka nak nyanyi2 pagi2 buta ni..xleh tido, jadi aku menghapdet semua gambo yang ada dalam camera aku yang shomel nih....Baru2 ni, Mak Cu Akeef banje kitorang dinner..puas pk mana nak makan sebab skang kan banyak kedai yang selalu menyebabkan aku nak memaki je..rege kemain mahal, rasa xde langsung...makan haram dorang meniaga camtuh....last2 Pak Ngah Akeef ajak pg makan kat Sri Niara @ Taman Melawati...dulu aku ada gak pegi kedai ni..tapi sbb dulu diet, so, xdelah selalu pegi...sbb sini makanan dia memang selambak2...
Kitorang pegi makan bertujuh dewasa + Akeef...bertujuh adalah Ibu, Ayah, Makcu, Pak Cu, Pak Ngah, Uncle Dedeq, Nenek dan yang paling penting Akeef la kan...semua tu gelaran yang dia panggil..Atuk tak ikut sebab pegi melepak minum teh tarik ngan geng RTM..hahaha..tapi tetap kirim Bihun Goreng Feveret....

 Oleh kerana makanan semua order ala carte sorang satu, maka penuh la meja...yang paling ujung …