April 18, 2013

BR1M


BR1M untuk aku...huhuu..



alhamdulillah...ada jugak terlebih bayar...time sesak2 ni, nasib de duit selit2... :)

April 16, 2013

Rehat


Hai korang...ni update laju2..

Aku sangat tak cukup masa 2 minggu nie...utk makluman yang dah tau, rumah yang nak beli dulu tak jadi...rumah tu de masalah...dah dekat 6 minggu penghuni kat situ tak berair..SYABAS datang tutup meter utama sebab de tunggakan bil berapa ratus ribu ntah..dorang ni pakai meter pukal..so, kalau de 1,2 unit yang buat taik, abes semua tak dapat rumah..mujo la tak bayar lagi..so, cancel...huhuu...kalau sapa2 keje Putrajaya nie, jangan beli atau menyewa kat Apartment Ruvena Villa, Putra Perdana...kat situ de byk apartment tp ikut nasib tang mana yang selalu takde air..


Then oleh kerana takde rumah, maka hari2 kitorang pusing mencari rumah untuk disewa...tapi harga rumah sewa kat sini, ya rabbi...macam nak menyewa shoplot 3 tingkat..aku penat nanges tau..huhuu...nampak je macam ganas, sikit sikit nak sentip...letih ooii mencari rumah...dah la ulang alik 90km sehari, cari rumah lagi..malam2 baru sampai rumah...subuh2 dah kua...cari punya cari, mungkin ada rezeki kitorang..dapat rumah sewa kat Dengkil...okay sangat2...15 minit dari ofis dan kawasan perumahan baru..dengkil is very the kampung hokay...suka iolss...tapi siang memang berghahang la kan..malam dingin2...ayah aku siap tak bagi pasang ekon sebab dia kata nanti sejuk...hahaha...kata omputih..mesti la ekon...







rumah sewa tu macam ni la rupa dia lebih kurang..ni aku cilok kat gugel..gamba rumah tak sempat snap..gila tak happy dapat rumah macam nie...terus kitorang berusaha cari kalau2 de orang nak jual sekitar tu..dengan pantas aku nak beli pakai loan gomen trus...huhuu...

okay, minggu ni aku bz nak run gaji untuk April nie..so penat..makanya hari ahad ni InsyaAllah kitorang pindah masuk...semalam dah amek kunci rumah...oh, tak sabar...penat sangat ulang alik nie...badan dah la penat, ngan poket2 semua penat...huhuu...

*tak berapa short gak update aku nie...daaaaaa.....

April 4, 2013

Taj Hawdramawt @ Taman Melati


Minggu ni aku buat entri makan saje ye...sapa diet, sila tutup mata...xpon bukak mata sipi2 tgk makanan yang boleh dijamu oleh mata sahaja...hahaha....

Try makan nasi arab kat banyak tempat dah..yang ni paling dekat ngan rumah tapi baru 1st time nak try..oleh kerana balik keje lapa kan..kena lak mengharung jammed sebab hujan, maka kadar kelaparan berkuasa dua la gamaknya..pg taman melati konon2 nak makan ayam goreng kat kedai upin ipin lagi sekali....bila dah duduk order, dia cakap, ayam goreng takde..makanan lain ada..jadi, xde la aku nak makan keuy tiow goreng semata kat upin ipin kan...cancel order, trus pg sebelah2nya...



bila nasi arab, aku mmg order kambing
Lamb Kabsa
RM15.00



Chicken Mandy
RM17.00

tonggang tebalik gambar ayam aku...
xtau la kemain gedabak ayam yang sampai...kalau tau, share berdua saje ayam nie...
ni bukan quarter tau..ni half...betul2 besar..




sila jangan telan air lior hokay.... :)

April 3, 2013

Padi House @ Putrajaya


Mari jamu mata...

Semalam pg lunch date ngan Mr.MHR...hahaa...datang sama2, balik sama2, lagi nak date bagai..puuii... ala, bagi can la kan... asek pg tapau nasi kat cafe sensorang pastu makan kat tempat duduk masing2 sorang2 jugak... smlm dpt la makan berdua2an... Mr.MHR de exam kat UNITEN nun..kul 12.30 dia sms ckp ajak pg lunch kat Presint 16.. sampai2 je kat ofis aku nie, dah kul 1.. malas nak pg P16 so trus ajak pg makan kat melenggang lenggang padi huma..hahaa.. sebelah round about je kedai nie..lokasi padi house ni kat bangunan Galeria PJH..berdepan ngan Wisma Tani..area Presint 4 ye..nampak Menara KBS hah, sebelah tu je..boleh paham ka.....

Sampai je trus duduk..dikabarkan kat sini full house time rehat ye.. maklumlah de berbelas menara kat sekelilingnya... maknanya ramai le orang... so,jangan heran le kalau penuh..okay, untuk lunch dia offer set.. aku pon sebab xtau pebende plus dah lapar, aku pilih je set yang ada kat situ...




ni soup of the day kot..chicken soup


 
saje buh gambo besau besau



tajuk dia
Cincinnati Fine Way
*cheese baked beef pasta*

3 benda ni aku punya set
rege dia RM15.90 satu set




boifren aku xmo makan set
dia order Padi House Chicken Chop Rice
RM 9.90
tapi order ice lemon tea sama macam aku gak

 

kat pintu masuk dia ada display rack tuk cakes nie..nampak menyelerakan sebab home made katanya..actually bukan home made kan? kena letak cafe made..hehee..sebab tak tertahan godaan, aku ter order gak benda alah nie..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
.


 


 kbai..... :)


April 2, 2013

Puding Roti Ajaib



 Hahaa...mesti bengang baca tajuk...


Semalam aku takde keje nak buat..bosan sbb teman serumah aka Mr.MHR duk sebok konker tv tgk bola...kebek2, tgk ada roti yang luputnya semalam..huhuu...puding roti memang org buat guna roti hampir2 expired kan..lalala...nak mengugul resepi rasa malas sbb tangan dah lenguh men candy crush..hahaa..maka, taboh je la kan...

Aku memang malas nak masak bab guna2 oven nie..sebab rumah aku kecik so, oven simpan dalam kotak..bulan puasa je baru kuar sebab nak buat kuih raya..huhuu..mujo la ada pemanggang ajaib...dah nama ajaib, nak taknak dia kena ajaibkan diri dia jadi oven...

Nak resepi aku? hahaa...mari!!

Puding Roti Ajaib

Roti (aku guna 6 keping nak bagi muat loyang)
Susu Segar (susu cekelat pon boleh...janji susu tak basi)

- siat2 sikit roti tu buh dalam loyang..pastu siram ngan susu sampai tenggelam..biar jap...

1 biji telor
2 sudu butter

- kacau jap telur tu ngan garfu then masukkan butter dan kacau lagi sket sampai butter melted...tuang atas roti yang dah direndam tadik...godek2 bagi sekata, then masukkan dalam pemanggang ajaib..



oleh sebab nak suh Akeef makan, aku tabur2 la cekelat chips tu atas adunan tu..
ubuh 3/4 loyang je..jangan ubuh pepenuh..
bakar la ikut kesesuaian loyang & api masing2..
kalau bukak tgk dah masak, boleh la ditutup api dan dikuarkan dari pemanggang tu..

 

ha, jangan pelik..nama pon ajaib kan..

ting!!

tetiba cekelat chips dah cair...hahaa..sebenarnya pas tutup api tu aku lenyek2kan cekelat chips tu..so, ada la kaler2 sket...yang sememeh kat tepi loyang tu adalah hasil pengelembungan puding nie time tgh masak tu...best word pengelembungan kan..huhuu...


okay, silalah mereka resepi korang...takyah nak ikut rules sangat..bersukat2 bagai..nanti penat nak bersukat, masak tak sedap, frust...hahahaa...kbai...
 

April 1, 2013

Dapat jugak...


uhuk..uhuk....tumpang lalu.... :)





iols rindu kat Bandung...so, bila promo trus klik Bandung..tak pk tempat lain...daaaannnnnnnn ada 1 tahun untuk kumpul duit untuk berjimba2...huhuu...

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...