Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Our Chapter THREE

3 tahun yang lalu, tarikh inilah aku dinikahkan dan sah menjadi isteri kepada Mr.MHR...banyak juga onak duri yang ditempuhi sampai hampir2 give up..dengan penatnya..amarahnya..semua lengkap...hari2 dah la penat keje, mesti bergaduh je kejenya..selagi tak bernikah, tu la hari2 masalah yang ditempuhi...dugaan la katanya kan...aku hampir2 dah malas nak pk pon ada time tu sbb penat...ada je yang tak kena sedangkan persiapan semua dah siap....aduhh..kalau ingat balik, mmg stress... :)


TETAPI


Jodoh tu kuat..maka disinilah kami hingga saat ini...alhamdulillah...hari ini ulangtahun ketiga perkahwinan kami...setakat ni baru seorang Akeef je yang kami ada....Semoga Tuhan panjangkan jodoh kami hingga hujung nyawa & semoga ada lagi zuriat untuk kami... :)



"Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam bukan dari kepalanya untuk dijunjung atasnya, bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, melainkan di sisinya untuk dijadikan teman hidupnya, dekat dengan lengannya…

Konvokesyen UKM ke 40

21 Oktober 2012
Hari ni tarikh aku terima sijil yang aku belajar dari tahun 2006...lamanya...6 tahun baru abes...xde gambar dalam dewan sbb anak berumur bawah 12 tahun tak dibenarkan masuk...jadi anak dan ayahnya duk tunggu dalam keta selama 4 jam...dari kul 1.15ptg sampai kul 5.30ptg...lamanya...amek sijilnya 2 minit je.. :)
Gambar kenangan kami...meleleh peluh kemain panas tunggu luar dewan... aku tambah effect kat gambar ni ala2 dslr...aku pakai ixus jekkk... :)

Maka dengan rasminya hari ini aku telah dianugerahkan Ijazah Sarjanamuda Perakaunan Dengan Kepujian...weehooo...perakaunan tuh..tak sangka aku...dulu aku bercita2 nak amek course hotel catering tapi cikgu Add Maths aku tak bagi....puas aku explain kenapa aku nak amek course tu dan penat jugak dia bantah suh aku amek course nie...dah kesudahannya, di sini aku akhirnya...alhamdulillah.....

Okay, nak citer sket...aku pny majlis penyampaian sijil tu start kul 2pm..kiranya kami ni sidang petang la kan..semua graduan disuruh be…

RFC : Radix Fried Chicken

Jemu ke kalau selalu makan kepsi je? aku jemu tapi kalau dah xde, boleh je..sbb ayam mekdi tak sedap + kurus2 kedekut...sbb tu kalau teringin mmg kepsi je...baru2 ni baca kat paper yg Radix Fried Chicken buka new branch kat Setiawangsa..aku penah makan RFC ni kat MITC Ayer Keroh 2 tahun lepas tak salah...tapi pegi last year dah tutup...time dulu aku pg pon segala benda takde stok..yg ada ayam ngan kopi Radix je..sebab tu la tutup kot.. Makanya, oleh sebab dah dekat ngan rumah, ktrg pon seperti biasa la mengisi malam2 minggu kami bertiga...sambil mengisi perut.. Waktu sampai tu, tgk signboard yg letak segala menu tu mcm memberangsangkan..aku tanya budak kat kaunter, "ada ke semua yg kat situ dik? (sambil tunjuk papan)"..."ada kak.." hah,mcm ni baru okais...

ni set asing CHEESY WEDGES  rasa sama je mcm kepsi cuma sosnya lebih....


yang organic adalah ayam ye..kentang goreng tanam biasa...



yang ni namanya LAZIZ BURGER aku rasa la..hehee...dah lupa...ala2 prosperity me…

Workshop @ BGRC

Entri pantas nih...selalu aku 4 bulan baru hapdet..ni balik trus hapdet..giless...
Jumaat lepas aku ke Bukit Gambang Resort City untuk workshop keje...Workshop buat ujung minggu & diberi sorang sebilik..so, leh bawak family...tapi urusetia ngelat..kupon bfast setiap bilik dia convert jadi kupon makan family dorang..makna kata peserta je dapat makan, partner tak dapek..lom pape dah tak syok... Masa pendaftaran untuk peserta katanya 3ptg-7 malam...tapi aku kul 6ptg baru gerak dari rumah sbb tunggu Mr.MHR sampai..petang tu plak hujan selebat2nya...maka perjalanan kami sedikit slow... ktrg sampai kat BGRC tu kul 8.15mlm lebih kurang..aku trus pg counter untuk check in sbb kaunter urusetia dah totop...




budak baru bangun tido..sbb tu gembira semacam..

Ni reception counter...urusan bg kunci mmg cepat...
Dia bagi aku studio suite kat blok N1, tingkat 4, lot no.1...aku gembira la kan..ingatkan no.1 depan lift..rupa2 paling ujung..sebelah tangga gelap...aku kena jalan 13 bilik nak sampai …

Cerita Gembira V1

Kisah terjadi di sebuah kawasan di Kepulauan Indonesia yang diberi nama Bali....
Sepasang suami isteri yang baru berkahwin dan sedang bercuti menyewa sebuah motorsikal untuk kemudahan mereka berjalan2 meneroka pulau eksotik tersebut...Harga sewaan harian motor (yang dipanggil SPEDA) itu adalah 50 ribu rupiah bersamaan RM17..Nilai tersebut sangatlah jauh bezanya dibandingkan dengan menyewa sebuah kereta untuk berjalan2...Pulau itu tidak la besar mana...jadi, membazir menyewa kereta jika hanya 2 orang je nak naik (tips).... okay ayat formal sangat panjang, jadi switch guna ayat pasar... :)
Dorang ni bercuti selama 5 hari 4 malam...weehhoo...hanimun la katakan..oleh sebab banyak sangat masa, maka dorang ni xde la rush sangat..lepak2 je...kejap2 jalan, makan, balik tido...bangun tido, makan, sambung jalan2...syok betul la idop dorang time tue...dorang berdua ni dua2 tak pernah la jejak ke tempat tu..kiranya dedua 1st time..so, berjalan pon beramah tamah bertanya orang...




PADA SUATU MALAM.…

Ketawa Itu Obat Mujarab...

Ada 1 budak kecik ni...dia dalam friend list aku kat fb..dulu add sebab selalu men game2 kat fb tu kan..semua kena add neighbour kalau nak up level..hahaa...yg menyebabkan aku gelak sampai kuar2 air mata tadi adalah dia post status nih :










hahahahaa...kalau baca je mungkin tak kelakar...cuba baca sambil bayangkan anak dara tuh...hahahaa.....okeh, aku nak sambung gelak.....