Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Pasta Ekspress

Penah terpengaruh ngan iklan? Aku pernah dan menyesal. hehee..
Hari Ahad lepas, duk lepak kat rumah. Melayan TV cerita macam2 kan. Sekali terkeluar la cerita Jalan Jalan Cari Makan tu. Qi tu pegi makan kat area Putra Perdana. Memang dekat sikit ngan rumah kitorang. Makanya, malam tu pas Maghrib trus gerak pegi. Perut kemain lapar. Maklumlah brunch kul 11 pagi. Tahan sampai 8 malam. Kitorang sampai kedai tu kul 7.50 macam tu. Dekat je ngan rumah. Waktu sampai tu meja ngam2 untuk kitorang yang ada. Tapi duduk kat meja yang tak berkemas. So, Mr.MHR kemas sendiri meja tu. :)
Duduk je terus de orang datang anta bolognaise untuk Akeef. Dia ni makan memilih. Terpaksa cakap megi goreng. Barulah laju nak makan.

gembira konon2 Ibu belikan megi goreng Kids Eat Free
kedai dia lot tepi. tecit je. baru start operasi kot.
Baju biru tukang buat air. Sebelah kiri dia cash register. Pastu yang all black tak pakai tudung tu yang tukang amek order. Bunyi cakap macam Sabahan. Masalahnya time kitorang men…

Pencuri

Jangan tinggalkan auramu
Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita

Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku
Dari Darjah Satu
Darjah Satu

Jangan senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa

Kan kukembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
Tuk sehidup semati

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan ku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku
Dari Darjah Satu
Darjah Satu
Dari Darjah Satu
Aku suka kamu

** sila jangan muntah...feeling2 zaman bercinta lagik...lagu ini sangat sweet...boleh dapat kencing manis kalau selalu dengar...huhuu...