September 17, 2013

Pasta Ekspress

Penah terpengaruh ngan iklan? Aku pernah dan menyesal. hehee..

Hari Ahad lepas, duk lepak kat rumah. Melayan TV cerita macam2 kan. Sekali terkeluar la cerita Jalan Jalan Cari Makan tu. Qi tu pegi makan kat area Putra Perdana. Memang dekat sikit ngan rumah kitorang. Makanya, malam tu pas Maghrib trus gerak pegi. Perut kemain lapar. Maklumlah brunch kul 11 pagi. Tahan sampai 8 malam. Kitorang sampai kedai tu kul 7.50 macam tu. Dekat je ngan rumah. Waktu sampai tu meja ngam2 untuk kitorang yang ada. Tapi duduk kat meja yang tak berkemas. So, Mr.MHR kemas sendiri meja tu. :)

Duduk je terus de orang datang anta bolognaise untuk Akeef. Dia ni makan memilih. Terpaksa cakap megi goreng. Barulah laju nak makan.


gembira konon2 Ibu belikan megi goreng
Kids Eat Free
 

kedai dia lot tepi. tecit je. baru start operasi kot.
 

Baju biru tukang buat air. Sebelah kiri dia cash register. Pastu yang all black tak pakai tudung tu yang tukang amek order. Bunyi cakap macam Sabahan. Masalahnya time kitorang mengemas meja tu, dia bz mengira duit. Amek la order dulu. Duit, time tutup kedai kang kira la. Sampai kena panggil, baru nak datang amek order.


Tu kitchen dia. Kecik jugak. Aku rasa mesti dorang panik tetiba kedainya penuh malam tu. Kata promote kat TV kan. Haruslah bersedia.
 

ni Mr.MHR snap. blur..
ada 7 gelas minuman ni sekali buat. Qi minum dalam TV, kita pon sama nak order gak.


namanya Tutti Frutti Dessert
harga RM6.90
macam sundae strawberry mekdi tu rasa dia
 

layan Mickey Mouse kat henfon ayah dia..mujo tak buat perangai sebab perut dah kenyang


ni memang den tak gemar
makanan aku blom sampai lagi, tetiba yang amek order tu letak benda RESERVED nie
yang beratur kat luar kedai kemain ramai, yang dok reserved2 kenapa?
orang yang reserved tu blom tentu datang lagi..layan la yang dah ada kat kedai dulu
 

setelah hampir sejam menunggu, kul 9 macam tu makanan kitorang sampai
tabah menunggu?
memang rasa nak blah, tapi nak rasa betul ke sedap
ni Black Pepper Steak
RM 16.90
xde rasa sos blackpepper. Cair yang amat. Tengok pon boleh tahu kan?
dagingnya liat..
 

ni Deep Fried Chicken Chop
RM12.90
cair jugak sos nya


Ni pemandangan dari keta aku.  Waktu ni aku nak balik dah. Ramai kan yang tengah tunggu tempat kosong? mesti terpengaruh macam aku gak. hahaa...

Bukan la nak kondem orang kita meniaga. Tapi kalaupon ramai orang, jaga la kualiti makanan. Aku rasa sos tu semua cair sebab dia takut tak cukup nak cater untuk orang yang tetiba serbu kot. Chef campur air kan?? so, dapat la menampung stok sos sampai kedai tutup kan?? Kalau korang nak try, pergilah. Aku xmo dah la. Pastu aku macam tak paham kenapa kat bil dia caj 5% service tax? Kedai makan macam ni pon nak caj..Aku siap tanya, "servis lambat pon kena caj gak tax ke?"..terkebil2 nak menjawab.. Semoga maju jaya..harap2 meniaga betul2 la pasni..jangan gebang lebih kay..terbayang2 cara owner dia cerita kat JJCM tu...

Restoran Pasta Ekspress
GM 12A, Jalan Putra Perdana
5C/1 Putra Perdana, Puchong
(Belakang Klinik Putra Perdana)
11 pagi - 11 malam
 
silalah mencuba... :)

September 9, 2013

Pencuri


Jangan tinggalkan auramu
Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita

Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku
Dari Darjah Satu
Darjah Satu

Jangan senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa

Kan kukembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
Tuk sehidup semati

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan ku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku
Dari Darjah Satu
Darjah Satu
Dari Darjah Satu
Aku suka kamu

** sila jangan muntah...feeling2 zaman bercinta lagik...lagu ini sangat sweet...boleh dapat kencing manis kalau selalu dengar...huhuu...

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...