December 2, 2012

Pandai Goreng Ikan?

Goreng ikan pon tak pandai, macam mana nak jadi bini orang?? ha, tu dulu mak aku cakap...tapi sampai dah de anak sorang pon, aku mmg tak pandai goreng ikan..huhuu...sebab aku suka makan ayam...sbb tu dungu sket bab goreng ikan nie..mula2 kawen dulu, 3,4 kali Mr.MHR kena goreng balik ikan yang dah siap goreng sbb dia kata tak masak...hahaa..sadis dapat bini mcm aku? Mr.MHR suka nau makan ikan...aku selalu ngelat kalau dia nak makan ikan...aku masakkan lemak la, kari la, sambal la...okay, iols paham kalau sambal pon kena goreng..tapi kalau sambal, goreng tak cantik pon takpe sbb kang sambal leh cover..hahaa....malllluuuuuu......

Semalam boleh plak dia request nak 3 rasa...rasa berdentum aku ni nih...hukhukk..sebagai bini solehah yang tak reti masak ikan, aku pon meredah la NSK cari ikan..kalau 3 rasa, mesti la siakap kan...aku amek sekor je...balik rumah, tenggek nasi then trus siang ikan...dah cuci ilang hanyir ikan tu, aku terus letak garam kunyit..tetiba plak de idea nak lumur ngan tepung jagung..hahaa...dah le tak reti goreng ikan, de hati nak buat invention test plak kat ikan tuh....



 Kuali den kocik...kenalah kerat ikan ni..takkan nak ikut style kedai gak goreng sekor2....


yang ni aku terer...tak cukup bahan pon aku boleh jadikan dia 3 rasa...hehee...bulat2 tu bukan telur puyuh..tu baby tomato hokay..konon2 nak buat kudapan sebab diet..sudahnya, ku campakkan je dalam kuali...aku asingkan kuah ni sbb kang tak rangup la ikan aku..dah la nak goreng berdebar2..dah cecantik goreng, kembang lak sementara nak tggu Mr.MHR sampai dari ofis yang jauh tue...

oppss....semalam xde komplen pasal ikan hokay....aku cuma makan yang potong tengah2 je..tapi aku tak kesah sbb ikan uols....kepala ngan ekor Mr.MHR abeskan..hebat? aku yang dah pandai goreng ikan ke atau dia mmg lapa sbb baru balik keje? hehehe.....


No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...