Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Naan Cheese Leleh

Semua orang sibuk upload gambo roti naan yang ada cheese meleleh2 tu..Seperti biasa, nafsu...Aku pon pergi la cari kedainya..1 ada kat Jalan TAR (berdepan dengan Maju Junction) lagi 1 ada kat belakang Hospital Colombia, Jalan Genting Kelang..Aku pergi tempat yang kedua tu..Hari Jumaat, malam, plus hujan renyai-renyai..

Cheese Naan ginilah rupanya

Ayam Tandoori

Garlic Naan

Kari KOSONG

nilah rupa cheese yang meleleh2 tu dorang guna mozarella feeling2 makan pizza

total
Rasa okay la..takde la macam meletop2 sangat..huhuu...cuma aku macam terpinga2 bila tukang amek order tanya kari nak kari apa..aku cakap la kari biasa je..sebab dia ada la tawarkan macam2 jenis kari lain...dah makan naan plus ada ayam, aku minta je kari biasa. Sekali kari biasa pon dia caj RM1...aduhai..meniaga pentingkan untung sangat nampaknya..kalau orang tak order kuah, maknanya kena makan kesat2 tu ke? untung sikit2 dah la ye..yang selebih tu niat sedekah..kalau dah sampai ke kari kosong pon caj, nak pegi haji balik …

Mesin Kering Baju DIY

Sekarang ni musim hujan kan? Setiap hari hujan. Kadang2 hujan tengahari, kadang hujan kul 5 petang..Masalah aku ialah, hujan la kot belah mana pon, aku memang tak dan nak angkat jemuran..aku takde Erni..hehe..sidai dalam rumah macam serabut..Jadinya, bertimbun2 la kain baju tak kering. Aku tak reti benda2 dobi ni. Last2 baru dapat tahu ada mesin untuk keringkan baju je..haha..village people sangat.. Balik keje, aku cakap dengan Mr.MHR nak cari mesin keringkan baju lembab ni.. Dia selamba je cakap "kat depan office tu memang ada kedai dobi DIY ni..ramai orang pergi basuh kat situ".. Bini kemain la rungsing baju tak kering, dia relax je baru nak bagi solution..adooii.. Lepas Maghrib, terus pergi..Yang aku pergi di kat Cyberjaya. Bubblelab nama kedainya..Kat Neo Cyber.

Dia buat semua sebab dia dah selalu tengok orang buat Mula2 masukkan kain yang dah dicuci tu


Aku datang angkut bakul baju yang besar tu Malas nak ubuh dalam beg2


masukkan syiling kat slot tu kebanyakkan mesin te…

Tiket Train Jakarta - Bandung

Oleh kerana selalu sangat pergi negara jiran ni, aku malas la nak snap update2 pasal trip bercuti. Sekarang ni nak bagi tips2 je untuk kawan2 yang nak pergi bercuti ke Jakarta atau Bandung..hehe.. Kali ni nak bagi kaedah nak beli tiket keretapi dari Station Gambir (Jakarta) ke Station Keretapi Bandung.
Bagi memudahkan urusan, seelok-eloknya book dulu siap2 tiket train tu dari sini, Kena pulak kalau ramai kan..kalau setakat sorang dua, boleh je redah. Korang boleh sesuaikan dengan apa aktiviti korang. Takut kang dah beli tiket, berubah pulak plan..hehe.. Sebab tiket boleh di beli di kaunter sekurang-kurangnya sejam sebelum masa train. Tapi ramai yang beratur beli tiket kat kaunter...macam aku, aku beli tiket online siap2..lagipon kitorang ramai..senang urusan aku..


pergi ke tiket.com pilih gambar keretapi tu, then masukkan: From : GAMBIR  To : BANDUNG Masukkan tarikh dan berapa orang nak pergi..sekali key in maksimum 4 orang kalau ramai, kena beli 2,3 kali..tapi dia mudah je...then cl…