Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

Ke Krabi Ke Kita - Day 1

Trip ke Krabi adalah trip yang tak se best korang jangka. haha..trip ni kitorang memang niat nak lepak2 je..takmo penat2 sebab 2 minggu lepas pegi Langkawi kemain penat bershopping. So, yang ni awal2 dah kena warning, jangan fikir aktiviti memenatkan badan.

Selalunya aku ni kategori awal dah prepare segala benda. Kali ni redah je.. Tukar duit pun kat Putrajaya Sentral time tunggu ERL nak ke KLIA2. Tukar RM1200 dapat 1000bath. Tu je yang aku tukar untuk belanja bertiga.

Sampai kat airport Krabi, beratur le cepat2. Walaupon airport dia kecil je macam airport Kota Bharu, kemain lama beratur..slow betul imigresen dia.

Lepas je imigresen, aku terus pergi kaunter tiket bas. Kaunter tu betul2 depan escalator. Kira turun je escalator, ko terus sampai kaunter tiket bas tu. Aku sampai hari Sabtu pukul 4.45 petang, so memang decide nak pergi pasar malam Krabi Town tu. Sebab malas jadi Pak Pandir pergi balik pergi balik, kitorang tidur kat Krabi Town malam pertama tu. So, beli tiket ke Krabi Tow…