October 18, 2012

RFC : Radix Fried Chicken

Jemu ke kalau selalu makan kepsi je? aku jemu tapi kalau dah xde, boleh je..sbb ayam mekdi tak sedap + kurus2 kedekut...sbb tu kalau teringin mmg kepsi je...baru2 ni baca kat paper yg Radix Fried Chicken buka new branch kat Setiawangsa..aku penah makan RFC ni kat MITC Ayer Keroh 2 tahun lepas tak salah...tapi pegi last year dah tutup...time dulu aku pg pon segala benda takde stok..yg ada ayam ngan kopi Radix je..sebab tu la tutup kot.. Makanya, oleh sebab dah dekat ngan rumah, ktrg pon seperti biasa la mengisi malam2 minggu kami bertiga...sambil mengisi perut.. Waktu sampai tu, tgk signboard yg letak segala menu tu mcm memberangsangkan..aku tanya budak kat kaunter, "ada ke semua yg kat situ dik? (sambil tunjuk papan)"..."ada kak.." hah,mcm ni baru okais...


ni set asing
CHEESY WEDGES 
rasa sama je mcm kepsi cuma sosnya lebih....



yang organic adalah ayam ye..kentang goreng tanam biasa...




yang ni namanya
LAZIZ BURGER
aku rasa la..hehee...dah lupa...ala2 prosperity mekdi...tp sos mmg melimpah ruah..pueh ati den..















HERBS CHICKEN RICE
boleh pilih original or spicy

dah 2 kali kami pg makan kat sini...Mr.MHR suka sini..lagi 1, ini kan pengusaha Islam dari Kedah nun..jadi, kita pon xde la was2...semua bahan2 dari sana..diusahakan sendiri..maka kami yakin...InsyaAllah...nasi ayam tu sedap sangat...sbb sosnya lain..ala2 sos nasi ayam biasa tu..cuma xde kicap la kan.. :)  makan nasi saja pon dah sedap...plus plak ayam dia diperap herba2...asyikkkk.....cubalah...

 

No comments:

Post a Comment

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...