Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Pakej 3 hari 2 malam

Aku ada pengalaman tak best 2 minggu sudah.. Akeef kena masuk hospital sebab demam panas. Tinggi sangat suhu dia. 40.5'..doctor kata dalam skala de sampai 40 je..anak aku dah terlebih..huhuu..jadi kesudahannya ke hospital la kami..budak kalau demam susah sebab dia tak minum air kan..jadi masuk spital, masuk air secara paksa..ngilu2 aku...kami pon berkampung 3 hari 2 malam..sebab hospital penuh, makanya dapat bilik berdua je..aku tido la ngan Akeef..Mr.MHR duk ulang alik...lepas kuar spital, tetiba aku kena batuk..batuk kering..jenis yang sampai nak pecah dada melepaskan batuk tu...tapi aku pg gak keje..Akeef anto taska..takkan sebab batuk je nak cuti kan..ngada sangatss hokay...
Then lepas 2 hari, batuk aku tu makin melampau..rasa kalau boleh garu tekak ni, dah lama aku seluk, garu!! agaknya sebab mengujakan batuk tu teruk sangat, pagi Ahad aku takleh tahan, ajak Mr.MHR pg spital...sebab sebelum tu aku dah pegi klinik..abes ubat batuk sebotol pon tak ilang2 gak..makin teruk..yang…

Juara ooii...

Lamanya duk relax.. :)


Tengok tak? Aku memang la tengok..hehe..ramai yang tak berapa puas hati Syura tu menang. Apsal? jeles eh..Aku rasa dia memang layak menang..sebab dia bukan la teruk pon masak. Pastu dia masak apa yang dia tau..asal dapat ayam je mesti la dia nak masak ayam masak merah..pastu rendang la..dapat ketam, terus masak lemak cili api...helloooo...ni masterchef Malaysia hokay..tak perlu la ko nak kelam kabut duk masak risotto la, steak la, segala mak nenek sos yang tak diterima tekak..harapkan nama je gah..
Bila dapat je bahan, aku dah agak dah apa dia akan masak..Makanan dia senang..hias lebih kurang ngn campur nasi semangkuk, chef mesti cakap "sedap...boleh diterima.." huhuu...aku kalau masuk masterchef pon aku nak belasah rendang, daging masak kicap, sambal belacan tumbuk..hahahaa...apedehal..ko mana leh marah aku..dah tentu2 aku tekak Melayu kan...ikut suka la...Masterchef US tu takde lak dia masak makanan worldwide kan? dia masak makanan dia jugak..tapi, …

Buffet at B's Pullman Putrajaya

Ye..saya dah tua..hehee...birthday baru lepas..Mr.MHR banje aku makan..sbb birthday jatuh hari Ahad..so, dia bagi off memasak...ajak pg makan lunch kat luar terus..pagi tu semua minum milo je sebab aku malas nak masak....


tu nak tunjuk tarikh birthday manatau tahun depan korang nak anta hadiah ke..hahaa..


 ni pintu masuknya kena naik tangga..lif pon ada..

berkenan betul ngan cawan tu..kitorang pny meja betul2 depan pintu masuk..

macam muka Ibu tak? hehee..


pilihan roti yang ada..


sebelah roti, deretan salad..kemain banyak saladnya..





dua kali aku duk suh budak tu buat kuey tiow sup.. Akeef bising..maklumlah mangkuk hotel ni kecik..semangkuk tak cukup..


ha, ni jelah mangkuknya..manalah nak kenyang kan..

yang tak best kat sini, dia xde fresh oren ke apa..semata-mata air kosong..tapi tea coffee ada..jadi ko kena la order jus sendiri..segelas ni rege dia RM18++..pheww..



aku tak jumpa kombinasi sesuai nak celop ngn coklat tu...semua makanan yang dia sediakan dah manis..abes kalau letak cok…

Burger Bakar Abang Burn

Lama break kan? Aku br abes berkampung kat spital..anak demam panas..6 botol air masuk dlm badan...sudahnya doc bg aku mc..huhuu..suh jaga anak kat rumah..spital dekat Bangi..so aku ngada minta Burger Bakar Abang Burn..cewaahh...upah tido spital ye...

Ni cawangan kat Sg.Ramal tu..tepi jalan leh nmpk..sekali ngn Sate Willy...

Aku xtau pe nama dia...aku men tunjuk2 je..ko tgk cheese ngn mayonis dia..4 keturunan x ilang lemak tuh..hahaa.. Ni Mr.MHR pny k..beef.. RM12.50..


Aku order 1 je..tgk semua org tala gelas besaq, kami pon sebat had besaq jugak..fresh orange Giant ni RM6 sajork...

Ni bli Char Kueh Teow...RM4...x kick sangat...

Ni aku punya..huhuu...walaupon meatball je, se'eh perut aku..rege dia RM9.90
Berbaloi la jugak mkn kt situ..burger bakar sama je rasa ngn burger bakar lain2..aku pg sana mmg nk meatball tu sbb Ikea jauh dari rumah iolss...
Ni 1st time hapdet pakai fon..lenguh tangan aku...abaikan setting ke laut..nanti aku alter.. :)