Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Maggi Ketam @ Bangi Gateway

Macam banyak cerita makan je pulak kan.. Tapi takpelah...makan ka seronok..bila dah gemuk baru nak sentap kan? hahaa.. Dekat Bangi kan sekarang ada macam2 benda nak tengah membangun. Orang2 Putrajaya pon dapat la tumpang sekaki. Lagipon kat Bangi, majoritinya orang Melayu.. Sedap la sikit nak join.. 
Baca2 blog, dorang kata ada kedai jual Maggi Ketam kat Bangi Gateway tu. Restoran pon ada. Tapi aku tak berapa pasti Seksyen berapa. Kebetulan pergi cari tudung, singgah la try makan yang kat food court gateway tu..

dia lot kecik je kat food court tu depan tempat jual air
Dia ada macam2 jenis magginya. Tapi sebab memang dah set dalam kepala nak try yang ketam, so aku pon order la Maggi Ketam tu. Pastu Mr.MHR order Maggi Cambol. Aku tanya la, cambol tu pebende..tak penah lak dengar..cambol tu, bebola campur..haha..fishball, crab ball dengan chicken ball tak salah aku. dia tulis kat situ Maggi Ketam RM13, Maggi Cambol tu RM7.

Dia masak satu-satu tau..Untuk maintainkan rasa katanya..Pas ord…

Suka Sucre

Bila sampai angin nak makan dessert, sepanjang minggu la dok scroll instagram menengok hashtag dessert kan? Lastweek meleleh ailio tengok hashtag macaron. Kalau order kat home2 baker tu, kena beli sampai 12 biji sekurang2nya. Jadi, cari2 la kedai yang ada jual boleh beli sebijik dua. Dari KL otw nak balik Putrajaya, singgah kat Cafe Fazley tu...Kat Cheras je..tak jauh..






tujuan asal nak beli macaron 2 bijik je

tapi ada macam2 benda yang dia jual ikutkan hati cheesecake ni pon aku nak tapau gak tapi ditahan!

waktu aku datang tu, ramai gak yang tengah dine-in kebanyakkannya family..cozy tempat makannya adeco dia terasa2 ko berada kat peghancis hokay..

misi membeli 2 bijik macarons tercapai kaler pink tu namanya Bandung, lagi 1 tu Lavender

amek kau..kemain besar aku tepek gambar ni namanya MACARON DINOSAUR comel je dinosaur ni kaler pink..hehee takde dalam misi, tapi aku beli

yang ni lagilah takde dalam misi tapi bila tengok dalam cermin tu takleh tahan so, TERbeli..huhuu..
Masuk je dala…