February 17, 2015

Maggi Ketam @ Bangi Gateway

Macam banyak cerita makan je pulak kan.. Tapi takpelah...makan ka seronok..bila dah gemuk baru nak sentap kan? hahaa.. Dekat Bangi kan sekarang ada macam2 benda nak tengah membangun. Orang2 Putrajaya pon dapat la tumpang sekaki. Lagipon kat Bangi, majoritinya orang Melayu.. Sedap la sikit nak join.. 

Baca2 blog, dorang kata ada kedai jual Maggi Ketam kat Bangi Gateway tu. Restoran pon ada. Tapi aku tak berapa pasti Seksyen berapa. Kebetulan pergi cari tudung, singgah la try makan yang kat food court gateway tu..


dia lot kecik je kat food court tu
depan tempat jual air

Dia ada macam2 jenis magginya. Tapi sebab memang dah set dalam kepala nak try yang ketam, so aku pon order la Maggi Ketam tu. Pastu Mr.MHR order Maggi Cambol. Aku tanya la, cambol tu pebende..tak penah lak dengar..cambol tu, bebola campur..haha..fishball, crab ball dengan chicken ball tak salah aku. dia tulis kat situ Maggi Ketam RM13, Maggi Cambol tu RM7.


Dia masak satu-satu tau..Untuk maintainkan rasa katanya..Pas order, tunggu dia masak pastu baru pergi bayar dan ambil. Waktu bayar tu, aku dah siap2kan duit hulur RM20..Tapi tetiba dia cakap RM22..eh, dah naik harga ke? sekali dia cakap, sebab tambah telur, add seringgit..Tapi telur tu bukan aku yang minta tambah tau..Dia yang tambah sendiri pastu dia caj..haha..tu bab yang tak bestnya..Patut letak siap2 harga with and without..Senang orang tau awal2..Kalau kena orang yang memang ngam2 dah bajet, tak ke kesian..

Okay, sila lah try.. :)

February 13, 2015

Suka Sucre

Bila sampai angin nak makan dessert, sepanjang minggu la dok scroll instagram menengok hashtag dessert kan? Lastweek meleleh ailio tengok hashtag macaron. Kalau order kat home2 baker tu, kena beli sampai 12 biji sekurang2nya. Jadi, cari2 la kedai yang ada jual boleh beli sebijik dua. Dari KL otw nak balik Putrajaya, singgah kat Cafe Fazley tu...Kat Cheras je..tak jauh..







tujuan asal nak beli macaron 2 bijik je


tapi ada macam2 benda yang dia jual
ikutkan hati cheesecake ni pon aku nak tapau gak tapi ditahan!


waktu aku datang tu, ramai gak yang tengah dine-in
kebanyakkannya family..cozy tempat makannya
adeco dia terasa2 ko berada kat peghancis hokay..


misi membeli 2 bijik macarons tercapai
kaler pink tu namanya Bandung, lagi 1 tu Lavender


amek kau..kemain besar aku tepek gambar
ni namanya MACARON DINOSAUR
comel je dinosaur ni kaler pink..hehee
takde dalam misi, tapi aku beli


yang ni lagilah takde dalam misi
tapi bila tengok dalam cermin tu takleh tahan
so, TERbeli..huhuu..

Masuk je dalam kereta, anak beranak tu tak sabar nak makan. Aku cakap makan kat rumah, nak jugak makan time tu! jadi, bagi je makan dinosaur..lepas 10 minit, dua2 tu busy lawan nyanyi.. sugar rush!!


Ni harga & alamat kedai
kek cekelat tu sedap tau!!
patutlah dulu dia buat lagu cokelat kek...hahahaa..


Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...