November 6, 2012

Cari Pasal...

Facebook tu tempat perjumpaan dengan rakan2 sekolah, member2 kolej, saing2 U kan? bagus gak ada fesbuk ni..senang kita buat reunion online..aku mula2 dulu pon, bila nampak kawan2 sekolah rendah & sekolah menengah add, wah kemain excited..maklumlah..dah bertahun tak jumpa, last2 senang je boleh tgk rupa online memasing...time dah 'jumpa' tu, mula la borak panjang macam kau ni mmg kamcing gila ngan aku sedangkan dulu, nama aku pon kau tak tau..ye tak? okay, mula2 dulu mmg la aku suka, lelama aku pon nyampah sebab asal aku post je, mesti nak komen..at least akan komen "tulah pasal"...hah, memang aku SUKA sangat kalau org komen cenggitu....sebab tu aku remove..wat semak wall aku jek...

Tadi, aku duk borak2 ngan member aku psl nak beli baju baby, kawan aku update status camni......


Kawan aku yang bernama Lin..yg Mohd tu 1 sekolah gak..tp dulu aku tak pasti kat mana kewujudan dia...kalau aku la update status mcm ni pastu ada yg rajin komen macam ni, hah mmg aku bagik cukup2...asal org update status, ko nak komen..pastu org pon serba salah dan terpaksa libatkan kau dalam aktiviti yang dia sedang buat..bila org pelawa, kau jawab mcm hampas...eh, kemon la...mencari pasal menyakitkan hati orang pahal? kalau kau mmg xde keinginan langsung nak join apa orang tu buat, takyah la peramah sangat...siap cakap apa punya member sekolah...pastu gelak sorang2..aku tak jumpa pebende yang kelakar kalau stkt kawan aku ni update dia makan kat restoran Jintan Manis tue...aku rasa budak ni tersedak jintan la agaknya..tu yg bebal len macam...

emo aku mlm nie..tgh type minit miting tp tak jumpa jalan pulang... :)


2 comments:

  1. ye betul, kalau orang terlebih peramah mmg susah.. pastu nak menyakitkan hati orang pulak.. kak mimi pun kurang gemar pd seseorang kat opis kita jugak.. anak aku isap botol pun dia tegur.. "hai dah besar pun membotol lagi ke".. eh suka hati anak aku la, dia nak isap botol ke apa ke.. ko susah hati apasal. ko beli susu anak aku ke?? errkk sengal ler orang2 yang suka cari pasal ni..

    pastu ada sekali tu dia komen kat fb, masa tu akak pi umrah, tp akak ada ziarah ke istanbul dulu.. siap boleh komen perli "aikk kata pergi umrah?"" hello, dalam pakej umrah ni ada ziarah yer.. tak salah pun pergi melawat tempat sejarah islam, bukan aku pergi main kasino ke apa ke.. adoiii la

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...