March 29, 2011

Handsome Jr. : Demam

Takde angin takde ribut, tetiba anak Ibu demam..panas plak tue.. Hari Ahad aritu, tengah2 malam bawak pegi klinik sbb bila peluk rasa panas betul badannya. Kul 12.30 sampai klinik doktor lak boleh tanya "tak tido lagi?"

Aikk,doktor pon nak beramah mesra tak hagak2..kalau tido xkan le ada dlm klinik ko nih..hurrmm..

Check Akeef dia kata "demam sket..masuk ubat ikut montot & saya bagi ubat demam + antibiotik ye"..sap sap sui, RM50 dia caj..okeh, mari pulang..

Isninnya Ibu & Ayah x pegi keje sbb Akeef tak tido gak malam tue..meracau je..bila bagi ubat, selang sejam mesti berak..eh, nape Akeef ni..panas sangat ke?

Petang tu dia macam okay sket. Boleh senyum2 tp lemah la sgt..asek nak berdakap je..Malam tu bila tido, Ibu betul2 cuak sbb Akeef tak nangis tapi asek membebel je.. "ma..ma..ma..risau betul Ibu..terus kejut Ayah..

"jom la kita bawak Akeef pegi hospital. risau la dia macam nie.."

so,kami pon bersiap2..bawak Akeef pg PUSRAWI..siap kena check darah lagi sbb dah masuk hari ke3..alhamdulillah Akeef xde apa2..cuma suhu badan tinggi sket dlm erti kata lain demam...

waktu type entry ni, Akeef dah kurang sket panasnya..tengah tido nyenyak..harap2 terus ilang la demam Akeef tu..bagi kat Ibu jelah demam tue..senang kan...

2 comments:

  1. ala syiannye Akeef..
    monyok je muka tu.. dah ok ke die?

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...dh sihat..cuma de panas2 sket je lagik..dh boleh gelak2..syukur sangat2..susahnya hati anak demam...

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...