March 28, 2012

Umrah yang mabrur? ke yang marlboro?

Ada macam2 jenis manusia yang pelik2 yang aku jumpa dalam dunia nie..kenkadang tak tercapai akal nak pk keCERDIKan mereka2 ni pk benda2 yang aku tak rasa patut difikir. Imaginasi mereka2 ni memang tinggi...

Dulu2 orang yang pergi ke tanah suci ni orang2 tua peringkat mak bapak atuk nenek..tapi sekarang, yang muda2 pon dah mampu pergi..ada duit lebih + dah sampai seru barangkali...akan tetapi....walau berpuluh kali ko pegi tanah suci, tapi hati ko busuk, baik ko campak je duit lebih tu bayar zakat..sbb pegi pon membazir duit je..tak dapat hidayah..balik still mengutuk, mulut macam puaka, perangai sama macam ko tak pernah jejak kaki ke sana pon...baik duit yang RM5 ribu ++ tu ko pg shoppping je kat Sogo ke kat Pavi ke...baru la betul...

Jangan nak bajet bila dah pegi tanah suci, ko dah sempurna....pastu bila orang beli tiket murah airasia, kutuk2 cakap, dari bazir2 pg jalan2 baik pg umrah...cehh...aku rasa baik abeskan duit pg shopping kat vietnam ke indon ke sebab bila ko balik, mulut ko still macam puaka, hati kau still busuk, takde sapa nak heran..sbb ko habiskan duit pergi bercuti..ni ko pg umrah, balik perangai lagi teruk dari jin afrit, memang kena kutuk la gamaknya kan..

sapa yang bz cr tiket murah nak pergi bercuti tahun ni ngan 2013, pergi le kan..kalau duit kau dah ada tapi hati ko masih ada hasad, takyah le tunjuk2 baik nak pg umrah...dah cukup ilmu baru pg ke tanah suci, jadi bila balik, ko tak jadi bahan maki aku...

4 comments:

  1. tu namanya kimak.... ahahhhaaa

    ReplyDelete
  2. memang!! berbakul dia makan maki aku...

    ReplyDelete
  3. dulu kini dan selamanya mulut dia tetap cmtu kot..dari jauh dah leh hidu mulut bangkai tu dtg...hahahaha

    ReplyDelete
  4. Cuti 3 ari relax je pale hotak....esok tgk muka dia,rasa nk pitam....blom lg dgr suara...muntah belahak...

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...