March 11, 2011

Rasa Takut Itu...

Saya sangat suka tengok kamu senyum
Saya sangat suka dengar your soothing voice
Saya sangat suka bercerita dengan kamu
Saya sangat suka telefon kamu
Saya juga sangat suka sms kamu

Tapi kebelakangan ini....

Saya sangat takut nak pandang mata kamu
Saya sangat takut dengar suara kamu yang kuat
Saya sangat takut untuk bercerita dengan kamu
Saya sangat takut untuk telefon kamu
Saya juga sangat takut untuk sms kamu

Kerana kebelakangan ini....

Kamu dah jarang senyum dengan saya
Kamu suka cakap kuat2 dengan saya
Kamu seperti taknak dengar kalau saya bercerita
Kamu tak pick up phone kalau saya call
Kamu tak reply sms saya..macam angin lalu

Kamu kawan baik saya
Yang paling rapat sekali dengan saya
Saya sangat sayangkan kamu
Saya tahu saya selalu salah cakap dengan kamu
Kadang2 saya cuma ingin bergurau dengan kamu
Tapi mungkin kamu salah faham maksud gurauan saya
Kamu balas gurauan saya dengan kata2 yang amat menusuk hati
Pedihnya kadang2 saya tak boleh nak terima
Saya selalu mengalirkan air mata bila teringat ayat2 kamu

Tapi...

Saya hanya diam sebab saya tak mahu lukakan hati kamu
Kerana kamu kan kawan baik saya

Tapi...
Entah kenapa saya sangat takut dengan kamu
Sepatutnya saya tak boleh takut dengan kamu kan
Hurrrmmmm......

Kamu dah tak sayang saya ke...

4 comments:

  1. dh nak pindah arkib pandai bersajak lak letli nih.......

    ReplyDelete
  2. ini bukan sajak..ini syair...hahaa..nama pon arkib..dolu2 la gamaknya..

    ReplyDelete
  3. experience sebenarkah? sgt sedih...

    ReplyDelete

NN