Skip to main content

Botol Susu - lagik...

Hari ni gaji..hehee...so,bila tgk cam ada byk duit dlm account, mula la nak mengugel membeli barang online. Gugel2 jumpa la website utk barang2 baby nih..

Ada sales la!! barang2 mahal ni kalau ada discount 20% maknanya mmg sales la tuh..

Botol jenama Tommee Tippee ni RM69.90 tuk 3 biji. Pas discount jadik RM55.92. Jadinya 1 botol ni harga dia RM18.65. Boleh la kan...

Kedai ni kat Taman Permata (area Giant Hulu Kelang) tu. Kalau beli online, caj penghantaran RM6. Alang2 dh dekat rumah, self pikap jelah..

Mula2 waktu ajak, Mr.MHR tu sgt le marah...hehee...
"asek beli botol susu je...Akeef tu nak menyusu sampai umo 20 tahun ke?"
hahahaa..gelak besar waktu dengar...terbayang umo 20 tahun nyonyot botol susu...hahahaa..

Tapi bila dh sampai kedai tu, dia lak excited lebih...Siap beli baju lagik tuk Akeef...

Nilah botolnya..cukup dh kot stkt nie..dah 7 botol dh aku beli...pasni duit gaji beli susu banyak2..hehee...mujo susu x jual online.. :)

Comments

  1. Ya Allah, mintak dijauhkan perangai cam pidah ni ;p ;p. Kalo anak pompuan, lg jenuh shopping agaknya nih. Kem salam mie, lawak umo 20taun dia bes...kekekeke

    ReplyDelete
  2. wajib...eh,kalau2 nnt ko nak beli botol susu,aku leh dpt yg rege murah punya..usaha tangga kejayaan..huhuu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…