January 27, 2011

Sup Tulang Power

Misi cari makan lagi...

Kronologi:

27 Jan 2011 - 7.45 pagi
~ pegi beli sarapan (bihun goreng) kat cafe...makan..makan..makan...abes...

27 Jan 2011 - 9.00 pagi
~ "Attention, arini ada meeting ye..sila ke Bilik Mesyuarat sekarang...
~ masuk bilik mesyuarat, ada nasik lemak + telur mata + milo 3in1...
makan..makan...makan..abes..


27 Jan 2011 - 11.30 pagi
E ~ weh, arini kita lunch apa? macam dah kenyang lak...kita makan ringan2 jelah..
A ~ a'ah kan..dpt makan mcm sup2 je pon ok gak...
F ~ okay..jom kita cr sup2...

kesudahannya, ktrg pg makan bihun sup kat kedai yang dinamakan Sup Tulang Power..lokasinya kat Pintu 1, Putrajaya..dekat jelah...sampai2 time tu br kul 12 tgh..xde org lagi..ktrg pon order la 3 mangkuk bihun sup..1 sup bihun sup daging 2 bihun sup tulang..pas 5 minit, 3 mangkuk bihun sup pon sampai..masalahnya, tiga2 mangkuk daging.. bila tanya, bibik tu jawab "tulang ngan daging memang masak sekali dalam 1 periuk.. abes tu apa motif ko letak menu asing2??

malas nak layan bibik tu, ktrg bismillah & makan..sedap...patutlah bibik tu berlagak..dlm ktrg menelan bihun yang panas tu, kedai tu dah start dikerumuni orang ramai...ramai peminat sup ni rupanya...


Sambal Kicap
podeh gilo..den ubuh satu sudu stongah...
nak nangis ngaso eh...


Nasi Lemak Kosong
sedap...
ktrg amek sebungkus..
nak rasa je...
RM 1.00


Limau Ais ni regenyer RM1.50
air kosong + limau sebijik je pon dah mahal skang nie..
air lagi mahal dr rege nasik lemak tuh..


Bihun Sup Daging
RM 4.50




Kalau ada yang terasa nak makan bihun ni boleh la try pegi..kat traffic light Pintu 1 Putrajaya, belok kiri. Depan sket kedainya..sebelah Balai Polis dan sebelum Medan Selera Dato' Abu Bakar Baginda..tp kalau ikut aku, sokali jolah den poie makan kek situ...sombong...

ciaaooo...

2 comments:

  1. ni dekat ofis zaki ni. sebelah dia kerepek house di mana aku selalu membeli kerepek di situ :). zaki pun suke nasik lemak dia. aku rasa tadela SEDAP sgt sup tu KOT!

    ReplyDelete
  2. aku suka sbb sambal kicap dia tuh...bg aku tu yg sedap kot...hehee...

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...