January 31, 2011

Makan Steamboat @ Johnny's

Setelah seharian suntuk berhadapan dgn hujan yang turun tak berhenti2, tiba2 perut berbunyik2 minta diisi dengan makanan berkuah. Fikir punya fikir, tetiba terasa nak makan steamboat. hehee...

Aku : Yang, kita pg makan steamboat nak?

Mr.MHR: kat mana nak cr steamboat hujan2 nie? sian Akeef nak jalan ujan2 ni...

Aku: ala..kat jonis kan ada...kita amek yg set je..xyah amek banyak2..huhuu..(ayat nak bagi yakin bahawa kat jonis tak mahal)..takpon kita pg Jom Priok kat Carrefour nak? aritu ada nampak flyer yg dia bg tue..jom la try...

Mr.MHR: okay...pg siap..

Aku: ??? terus setuju??hahahaa....

Jadi, lepas je solat Maghrib, ktrg pon memulakan usaha mencari steamboat. Mula2 pg Carrefour sbb selain nak makan, nak beli barang keperluan dapur sket. Pas abes tu ktrg pon pergi la ke Jom Priok..huhuu..tak boleh blah...aku citer kat entry len la pasal Jom Priok nih...sambung pasal jonis..

Ktrg kua dr Carrefour dan menuju ke Alpha Angle...kat sini je yang paling dekat...seb baik waktu ktrg sampai takde org Q kat lua jonis tue..Jadi,laju je dorang layan ktrg nie..


Anak ini sgt excited...hehee...
syok agaknya dah lama tak bawak berjalan..


Mr.MHR yang kena pegang dia..
meronta2 nak pegang periuk sup tuh..

ha,tak dapat periuk, sudu pon jadilah..


Okay,dah letih..
minum susu ye...


Oleh kerana malas nak pilih2, order yang Set B tu je..
RM29.90++


Alhamdulillah...habis dan kami berdua kenyang...
Akeef kenyang minum susu..balik umah Ibu bancuh nestum + biskut..
tido sampai pagi..xdek banyak citer...hehee..
atas ni pic Akeef tgh main2 ngan budak sebelah tingkap..
budaknya dah besar...bila mak dia suh bersalam,
dia plak pegi cium tangan Akeef..
aduhai... :)

Black Pepper Chicken with Rice..
* yang ni aku order time makan ngan K.Nurul aritu...
kategori gambar menyebuk..hehee..

*nota iringan:
kalau present Jcard waktu nak bayar, akan dapat diskaun 10%..tp skang jonis ni dah bijak..kalau set, TIADA diskaun...hanya ala carte saja ada diskaun..ceehhhh....


1 comment:

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...