January 26, 2011

Muffin Kiwi & Orange

Cam tetiba je wat entry pasal muffin. Kebelakangan nie aku membuat muffin untuk tujuan catering oleh Busu aku..secara kecil2an je..sbb takde la berapa pandai nak buat yang canggih..hanya menggunakan kemahiran yang ada je..cewahh..hehee..

Tiap2 malam, pas je solat Maghrib, rutin pon dimulakan..sebelum ni pas Maghrib masuk class sekolah..skang ni masuk dapur la gamaknya...

ni antara bahan2 yang digunakan untuk memproses muffin tuh..
beria ia je kalau tgk gambo...


try bakar dlm cup muffin tu tp tak mari la..
wat makan2 kat umah boleh le..
so,hasilnya xyah haplot gamaknya..

ni adalah adunan Golden Orange Muffin yang dah ready untuk dibakar

ni plak adunan untuk Kiwi Muffin...
saje try buat..tp tak kena selera sendiri sangat..
mungkin org lain suka kot...
ni hasil untuk adunan yang dah dibakar tadi..
lebuh senang buat dalam cup kecik...
jimat masa & boleh jual 50sen je..hehee...

ciaaaoooo....

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...