March 4, 2013

Ruby Hotel - Ho Chi Minh City


Tak penah aku buat entry hotel..ni first time..huhuu...sebab time aku nak pg hocimin aritu, bila aku gugel Ruby Hotel, xde keluar link yang Malaysia...agoda pon xde..yang keluar Asian Ruby..utk pengetahuan korang yang baru nak pegi sana, Ruby dengan Asian Ruby TIDAK sama ye...dari yang aku tahu, dorang dah tukar nama Ruby Hotel ni ke Hoang Tram Hotel..tapi org lebih senang dgn nama Ruby kot..so, kat sign dia mmg Ruby Hotel..tapi emel ngan resit dia Hoang Tram..


 ni pandangan depan hotel tu...

semua biliknya ada balcony..so, kau takkan rasa macam nak mati tgk dinding je..
kebanyakan hotel bajet kat sini semua xde dinding...melampau betul..ni siap balcony lagi..suka aku..


ni family room..sorry la gamba gegar sbb aku snap pic ni time dorang kemas bilik..hahaa..
kat sini, pas kemas bilik, if bilik tu mmg takde guest check in lagi, mmg dorang akan biar pintu terbukak..dan 1 floor ada 2 bilik je..1 family, 1 deluxe macam aku duduk nie...


ni gambar dari pintu masuk
sebelah kanan toilet..


cartoon bahasa vietnam pon anak aku layan..janji katun...


ni aku snap time tunggu megi masak..citer dah le xde subtitle...bahasa dia lak tue...


vietnam pon jamban de paip..
malaysia ni kebanyakkan hotel dah cabut paip dorang..
apapuntakboleh

ni balcony aku..utk yang de anak yang betul2 kecik terutama yang baru dapat kaki, xyah la bukak sliding door balcony nie..seriau aku...aku ni senang sket idop kalau Mr.MHR nak merokok, hah ko duduk la luar tu bape lama pon... :)

Harga bilik kat sini

Family Room USD40/night
Deluxe Room USD30/night

saluran komunikasi dorang tru emel je..xde website hotel...aku book tru emel je..pastu dorang xde nak credit card no untuk verify ke apa..dia anggap ko reply bagi tarikh check in check out tu kira dah setuju..sampai hari check in pon tak amek deposit apa..balik baru bayar...betul2 percaya customer..hotel Malaysia ngan Indon je yang berlagak..siap nak verify card..kalau bayar cash, check in je trus nak full payment siap amek extra la untuk secure..bengong..dah bayar penuh, secure pebende lagi..

kalau korang ramai, boleh je duduk hotel nie..selesa bagi aku dan dorang xde nak menyemak sebok tanya macam2 kat kita...tu yang menyebabkan bila nak balik kemain mewah laki aku bg tip kat dorang nie...sebab layanannya bagus..tak susahkan guest...oppss...puji lelebih plak...ha, kalau nak book, anto je ke address nie...


3 comments:

  1. Thanks for the info. Kami akan ke sana 21/sept ni.

    ReplyDelete
  2. Ramai org kita duduk area Nguyen An Ninh tp sy nak try duduk kat Ruby Hotel. Dekat ke dgn Ben Thanh market? Kedai makanan halal banyak tak kat area situ?

    ReplyDelete
  3. hotel ini ada email address? kerana saya mau tanya tentang airport transfer service... tak tau macam mana contact hotel ini.. saya akan ke ho chi minh 19/nov

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...