March 3, 2013

Makan @ Ben's Publika

Makan lagik..

Dah penah makan kat Ben's? Aku baru try sekali..hehe..aritu ofis aku server down..dari pagi sampai la kul 11pagi xde benda leh buat..keje aku ni pakai sistem..lau dah down, bersistem lain la pala otak aku nie..hehe..kebetulan pagi tu tak breakfast..so, aku berkira-kira untuk blah awal for brunch..dalam sebuk2 nak kua, de juga yang nak ngekor..huhuu..biasalah...keje macam ni kena berjemaah..baru feel lebih...kelam kabut kelam kabut, last2 kul 12 gak kua...xde makna nak early yer...aku kalau early makanya kul 10.30..hahaa..

Mula2 nak pg The Mall..tapi aku xde feel so gerak pg Publika..sebelah opis je..so, kalau de emergency call, segera boleh patah balik...masuk dalam tu, punya la cerdik masing2..konon2 nak parking kat ngan pintu keluar, kang senang nak balik...pas parked kat basement, nek atas cari kedai makan umpama park kat utara, kedai makan semua kat selatan..hah, makin laju perut aku bunyi..jalan punya jalan, sampai dah ke luar bangunan tak jumpa apa nak makan...ingat nak melintas pg blok lagi 1..tup tup ternampak la Ben's ni..penuh orang..ktrg duduk kat ngan tempat buat air..bersungguh2 budak perempuan membancuh air..selalu lelaki kan..ni muslimah je budaknya.. tukang masak dia pakcik dah tua2 sket..aku tgk pakcik tu datang minum air kosong kat tempat buat air..huhuu..berpeluh2 pakcik tu masak gamaknya..



tempat buat air tu..
aku snap gambo mendongak




tak sangka lak bila letak mcm nie, bercantum lak garfu tu...hehee..
rupa-rupanya yang recipe tu leh amek..cis, pasni aku nak amek resepi lasagna dia..



ni makanan budak ofis aku yang bernama DI
hahaha..
lantak la korang..aku letak nama dalam blog
Beef Lasagna
RM 23.90
 lasagna besar separuh pinggan..berbaloi ngan rege plus sedap


 

 ni Amoy yang order
nama pon amoi..tak makan pedas..makan yang tak pedas memang kesukaan dia..
Traditional Fish & Chip
RM 29.90
 aku taktau rasa dia sedap aku tak ngecak...tapi amoi ni belasah abes..sedap lettew....
(^_*)



ni hakak punya ye...
Golden Soft Shell Gas Spagetthi
(with curry leaves & cili padi)
RM23.90
wpon hakak ni antu cili, cilipadi tu bukan akak request..menu dia mmg tulis macam tu.... :)
memang sedap..tp ko kena makan time panas2 tu sbb sangat la creamy
aku makan mesti ngan cili padi sekali, kalau tak muak..
dan untuk pertama kalinya, aku makan tak abes..
bukan sbb perut aku dah kecik, tp makanan 1 mangkuk nasi tambah tu uollss..
kalau stok2 perut kecik, beli 1, share 3 org pon boleh..cuma ketam dia de 2 je..jangan berebut...



ni air hakak order
 Classic Lemonade
 RM9.90
mujo order air masam..takdelah loya sangat makan cream2...


 

ni budak berdua tu order
Honey Lemon Tea 
RM8.90
dapat free biscotti
sorang dapat seteko..boleh tuang 2 kali...takyah berebut..

Keseluruhannya, ok makan kat sini..but kau kena pastikan kau betul2 lapar baru datang sini sebab portion dia besar..kalau nak datang time lapar mild2 tu, boleh la order 1 share 2 orang..aku bet mmg korang takleh abeskan kecuali de bela hantu raya..hahahhaa...ciaoooo...


* Lunch ni ditaja oleh Amoy... tima kasih ye Amoi...nanti saya belanja nasi arab...hahahaa...tapi kena datang putrajaya baru leh belanja....

2 comments:

  1. aku bru mkn last week. memang sodap. aku amik cabonara die, lbih kurg cm ko nye gak. mmg feveret aku dr azali lah. dah gomok, feveret la plak mmg tipu la klau tak habih kan??? hahahhaha.. dasar! dah la xde cili2 ni. lesap aku sapu..

    laki aku plak mkn nasik ulam aka nasi kerabu dgn ayam percik nye whole leg drumstick tuh ha. sodap. bosa. laki aku plak tak habih. aku klu tak mkn cabonara tuh mau gak aku tumpang! hohoho. tp dh mkn creamy2 tuh.. x lalu dah! mmg best la mkn kat situ.

    air plak chocolate iced. pekat kaw siap letak eskrem vanila. cun x hengatttt. ahahaha..

    ReplyDelete
  2. tulah kan...kalau kebulur sesuai datang sini..berbaloi la...kenyang balik rumah trus tido..hahaa...

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...