July 24, 2011

Kerja dan Cuti : Penang 2011

Ini part ONE..

15-17 July aritu, aku kena pg keje kat Penang..outstation la kiranya..Oleh kerana mmg outstation wiken, so leh bawak family..Pas abes keje, leh la jalan2..kalau tak, asek duk memerap dlm bilik je..

gembira betul anak ni..kami duduk kat Hotel Grand Continental..amek family room (2 queen size beds) harganya RM190 semalam. Ni gov rates.. :)

Hari pertama tu Jumaat. Kami dr KL pas sembahyang Jumaat. Berhenti kat R&R 2 x..kat Tapah benti utk makan sbb tak lunch lagi. Dalam 1/2 jam je..satu lagi benti kat G.Semanggol rasanya. nak bancuh susu Akeef.. Pas je bayar tol kat Juru, jammed kemain panjang tak gerak...dekat 3km..yang sesak je menuju ke Alor Setar, tp sbb ramai yg tak bijak, abes susur ke jambatan pon takleh masuk sbb semua sebok nak potong kiri..Berdenyut sungguh menunggu..Kul 8.15 malam br check in kt otel. Pas mandi, solat semua, kami pon kua nak mencari makanan. En.Suami mmg dah target pg Padang Kota. Memula pusing Padang Kota Baru tapi takde parking. Polis lak kemain ramai tgh menyaman sapa2 yang park kat tepi jalan. Dah parking lot takde, abes nak park kat mana??

Malas nak tunggu, pusing balik pg Padang Kota Lama. Terus je order makanan sbb perut dah hiphop..

Mahal btol pasembor ni. Amek sikit pon kena sampai RM22..sesuka hati je dorang caj agaknya.


Akeef br bangun tido. Memula nanges, puas pujuk baru nak senyum..

Ni gambar kat Rumah Kelahiran P.Ramlee..hari kedua tu aku siap keje awal. So,kul 2 camtu dah boleh la berjalan2..

Wahh..drumstick aku kemain..puas turun naik tangga tak gak susut2!!

Pastu kami ke Bukit Bendera...Ketapi baru kan..dulu waktu naik, ketapi merah..tupon zaman sekolah dulu..dah dekat 15 tahun kot baru dapat lagi peluang naik nih..




Balik KL kami nek feri. Try la semua yang ada kan..bukannya hari2 leh naik..

Sebenarnya, balik dari Penang tu, kami decide nak pg Cameron Highlands..lagik!! sbb baru 3 minggu sebelum tu ktrg pegi.. tp aku tak hapdet lagik kan?hadooii..lupes...nnt baca kat entry Cameron la ye..Ni gambar manja2 je...


Akeef mengada nanges sbb nak main kucing. Tapi kucing tu besar, takut plak..puas dia nanges konon2 suh ayah amekkan kucing tu la..


Tak sudah2 ngintai kucing..Berani2 takut...

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...