Skip to main content

Cupcakes @ Bisou

Tak tahu kenapa tapi aku sangat berkenan dengan cupcakes yang dijual kat Bisou ni..kat KL ni de 2 je kedai Bisou nie..1 kat KLCC & 1 lagi kat Bangsar Village. Tapi setakat ni aku mmg beli kat BV tu je sbb tak selalu pegi KLCC..hehee...

Kalau pg kedai kapkek ni mesti aku leka tgk deco kecik2 yg dorang letak kat sebelah kapkek2 tue. Miniature2 cupcakes yang dorang susun kat rak tu mmg menawan hati..huhuu...Macam tadi aku ada meeting kat area2 sana. Abes miting kul 1.30 petang..giler lapa..then decide nak pg beli kapkek la dah alang2 kat area BV..Aku cr parking yg betul2 dekat ngan pintu nak ke kedai ni..Malas nak memusing BV tu sbb kang takut terbabas beli benda len.. :)

Sampai je kat kedai tu, seperti biasa, leka menengok miniature2 tu sampai tak sedar budak gegirl tu dah banyak kali panggil "ye kak, nak kek yang mana?"..hahaha..mingong sungguh!! miniature pon nak suka...apada...

Skang ni de promosi beli 5 kapkek percuma 1. Harga kapkek kat sini RM5 sebijik. Nett..so,bila kita bayar tu takde la extra caj dah..Aku beli kapkek Nutella 2, RV(wajib) 1, Dark Secret 1, Zest You Up 1, Coffee 1..so, cukup la 6 kan..bayar rege utk 5 je..untung la 5 hinggit..hehee...

Balik umah, mak aku nak yg zest you up tu sbb frosting orange. Yang len semua cokelat.. :)

Ni Dark Secret
topping cream dia tuh, wallahh... (^_^)

Ni adalah Zest You Up
Vanilla Cupcakes with Orange Frosting

Dan ini adalah Nutella...

Untuk pengetahuan, semua kapkek telah selamat dihadam tanpa sempat mengsnap gambar..so, pics ni aku kopipes dr SINI... enjoy!!

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…