Skip to main content

Adam Mukhriz & Ain Hawani

Arini iols nak buat review sket tentang telenovela Adam & Hawa yg sedang howt skang..macam nak muntah eja howt camtu...hahaa...biasalah noks, rumah iols pakai Astro Byond...jadi boleh la melaram tgk Mustika HD...pulun habis2an..dulu byr bil RM97 je sebulan..skang dah kena bayar RM132.50...nampak?

Citer A&H ni sebenarnya tak perlu kot sampai 80 episod...sbb saje nak drag lelama pon xtau..maybe utk penuhkan slot tu sbb xde citer lain tgh Q gamaknya..

Mula2 tgk citer nie, aku macam layan je...tapi makin hari follow, aku rasa watak AM tu tak sesuai utk AA...aku khatam novel A&H nie ntah berapa ratus kali ntah..zaman muda remaja anak dara la kan..huhuu..skang ni khatam tin susu je...so, waktu baca novel tu macam feeling2 la jugak iols nih...bila tgk citer tu, tgk AA terus terpapar muka wife dia ngan anak 3 org tuh..hahaa...potong!! aku rasa, AM lebih berjaya di tangan Fahrin Ahmad la...sebab FA kan bujang dan boleh la kami feeling2 sket...hahaa...mampos Mr.MHR ngamuk kat aku nih...mcm dulu citer Seindah Sakura tuh..kan sweet je FA jadi hero...wpon berlakon ngan FS yang dah kawen time tue, FA tetap menjadik...sbb pale otak mmg set dia bujang..so, berlakon watak bujang, jadik la..

Watak AH tu aku xde masalah sangat ngn si NN tue...sbb dia pon sblm ni mmg semua berlakon citer budak2 remaja..jadi, xdek masalah...lagipon dia lawa...sedap la mata nak tgk tv tu...

Yang kawan dia si Azie tuh...adoila...pehal la takleh duk diam...terkinja2 nampaknya...agak2 la kot ye pon happy go lucky...rasa mcm happy to give kaki jek! sentiasa bergedik2..xleh nak duk diam sekejap..makan pon tergerak2..huh, part dia je, aku tgk lain jap...Johan tu pon sama...tak sesuai!! AM tu macho, gentleman giler..boleh pulak AH pilik ala2 bapok gitew..dlm novel xde lak cenggitu...

Pasal OST pon aku nak gak komen..hahaa..hari komen sedunia..Dato' Siti sangat powerful..Awan nano xleh lawan wpon dia penyanyi lelaki yg baik..suara Dato' Siti je yg memenuhi ruang..kolaborasi yang tidak sepadan...Dato' Siti tu sesuai duet ngan Dato' M.Nasir je...sifu la katakan..suara matching..ni hancing jadiknya..hahaa...

Ok, tu je nak komen..nanti aku tambah lagi kalau de yang tak puas hati...

Terima kasih... :)

Comments

  1. Salam perkenalan Siti,

    Sy follow blog awak ni lps baca entry percutian kt kk tu. Kt entry tu sy ada tanye sumthing.. Nnt tlg tgkkn yer.. Tq.

    Zuralee : http://jalanjalan-makanmakan@blogspot.com

    ReplyDelete
  2. kita ni terlalu nak komen benda yang tak puas hati je kan..kita pun tak boleh buat mcm mana depa buatkan?? so kita pun tak best, jgnlah kata depa tak best........klu nak best buat cerita sendiri...then mari kami pulak yang komen....best ke???

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…