February 25, 2011

Membuat Kek

Sapa yang rajin buat kek? Angkat tangan!!

Keh, kalau korang rajin bakar kek, mesti korang
1) dah penah bakar kek Red Velvet nie
2) mesti korang ada cita2 nak buat kek ni..

okeh, aku masuk kategori no.2..banyak tol halangan nak buat kek nie.
Selain banyak pakai bahan, kek ni gak banyak step..huhuu..


sebab banyak bahan & banyak steps, org leh jual kek sepotong je cam bawah ni dgn rege RM11++..huh, SR pon kalah.

Aku mmg berhajat nak bakar gak kek ni. cuma tatau bila masa dan ketikanya. Kalau nak cr kat kedai, mmg susah nak jumpa kek ni. Yang ada jual pon sume jauh dr rumah @ tmpt kerja aku nie.

Jadi, ini misi aku untuk 2011 nie..hehee...setahun pny misi nak siapkan sebijik kek. Kek ni PASTI akan aku buat gak walau lambat atau cepat.

* kalau ada yang dh bakar & duk dekat2 ngan area aku, anta le sepotong. nak rasa... :)


3 comments:

  1. xde la rajin nau...stkt tuk makan sindrik saje.. :)

    ReplyDelete
  2. nanti aku dpt pindah sana, aku mtk la resepi terkumpul ni kat ko...buleh terai

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...