February 6, 2011

Makan @ Bahulu Classiq

Waktu cuti panjang CNY aritu, ktrg balik ke kg nenek kat Jelebu. Petang raya cina tu baru berangkat pulang. Sebab pagi2 syok melepak anak beranak tgk tv..hehee...Pas siap kemas2 baju 2,3 helai ktrg pon memulakan perjalanan. Oleh kerana cuti panjang dan xde nak rush sgt, ktrg pilih 'jalan kampung'..xmo ikut highway LOKEH tue..so, ktrg ikut jalan Sg.Lui. Waktu kuar rumah tu dah pukul 2 kot. Sampai area Ulu Langat tu dekat2 kul 3. Lalu kat Kg.Jawa tu ada cafe Bahulu Classiq. Pelagi, masa tuk minum petang..hehee...


Cafe sebelah rumah owner je..
kat dlm tu sbnrnya ada ramai customer tgh makan..
Ktrg pilih duk kat luar sbb senang Mr.MHR nak amek 'angin'..

Anak ini sgt lasak semenjak 2 menjak nih
x larat nak menghalang dia melonjak2..
serahkan pada yang pakar...

hah, seronok la..

lambatnya nak tunggu makanan sampai..hehee..
sebenarnya kejap je..tp sbb dah haus, rasa lama nor..

oleh kerana masih kenyang dgn makanan lunch, ktrg order semangkuk je.
Mi Jawa : RM 3.50
sedap...sedap..sedap..
cukup sifat..x menipu ramuan..terasa sume perencah...


ini adalah favourite gwe....
sgt sedap & mengecorkan air lior....
Air Jagung Special : RM 2.50
Ais Parut + Jagung Manis + Susu

sedap..sedap..sedap...

dan ini air utk potong lemak...hahahaa...
Limau Ais : RM 1.00


Waktu nak bayar, aku ternampak la kueh bakar kat display rack dia tuh..
terasa nak plak..hehee..so, amek sebijik..
tp terasa tak cukup plak sbb umah nenek tu selalunya ramai yang ada..
aku amek lagi sebijik..jadi total kueh bakar adalah 2 bijik..hehee..
dan...kueh bakarnya SANGAT SEDAP dan berharga RM 3.50 je sebijik...

* pic ni aku copy sbb kat situ x sempat nak snap gambo kueh bakar sedap nih...


Jumlah keseluruhan ktrg minum petang plus tapau kuih kat cni baru RM14..patut la ramai kat kedai ni sedangkan dalam kawasan kampung je..sbb makanannya sedap & harga pon berpatutan. Kalau korang terasa nak tau lebih pasal Cafe Bahulu Classiq ni, boleh tgk kat sini kay....

ciaaooo...

No comments:

Post a Comment

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...