July 23, 2013

Ramadan 2013 : Buffet # 6

Okay..sila jangan benci...aku ni memang tak banyak berbuka kat luar..buka kat rumah je kalau ari keje...sabtu ahad pegi balik rumah orang tua..maka jelaklah tgk aku post gambar syok sendiri..hehe...ni semangat wehh...kalau tak mood aku down nak masak...suami jenis suh masak je sebab kat kedai semua indon2 yang masak...jadi ada la semangat sket bila update blog kan...



 oleh kerana ni sahur feveret, maka gambar telah dikecikkan sedikit..
sampai penghujung ramadan, lagi cinonit gambo nie...hehee...


 ni memang lauk feveret..sambal sardin cili padi..aku tak reti masak sardin guna cili kering...kalau guna cili kering aku rasa macam benyek je sardin aku...


bayam goreng banjir...nampak macam layur sangat kan? memang terpaksa layurkan...nama je goreng tapi sup berladung2...nak suapkan anak..maknya memang tak rajin nak tumis banyak2 time keje nih..



fefeling kedai tomyam...buat telur bungkus..hahaa..kemain tebal bungkusan dia...makan sampai ke sahur esoknya...



kay, nanti hapdet lagi..hahaha...kbai..

2 comments:

  1. sambal sardin tu ko buh ubi ketang ke?

    ReplyDelete
  2. Ye...wajib...kentang tu goreng asing dulu...xmo garing2 sangat... :)

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...