February 12, 2013

Patin Tempoyak Temerloh

Cuti panjang pg mana? cuti panjang2 ni, pitih cepak abeh..hehee...aku plan asal pg makan ikan bakar kat tanjung lumpur..rancang2, pegi sabtu balik ahad...hotel pon booked 1 malam je..aku malas type kronologi..so, entry pecah2 nmpk macam aku rajin hapdet blog..hahaa...sabtu gerak dr KL kul 10pagi...sampai tol gombak, masyaAllah, tak gerak..


Pas berdenyut 2 jam setengah baru sampai temerloh...perut lapo dah sbb bfast ala kadar...sblm pg gugel mana nak makan patin tempoyak sedap sebab bapak mak den ikut...bapak aku tu mmg suka makanan yg kua kat JJCM..hehe..waktu gugel kua la Gerai Makan Pak Usop Temerloh...pas bayar tol, navigation started...senang je rasanya cara nak sampai..cari arah ke stadium temerloh..nak ke stadium ke kiri, gerai ni ke kanan..dekat medan selera tepi sungai pahang...



 kena laju2 cari tempat duduk sebab penuh penuh manusia

 


 Ayah aku cakap dia ni la yang kua kat tv tue..hahaa...punya la eager nak rasa temerloh punya patin..sampaikan rupa pemilik pon Ayah aku cam...



Servis dia laju la kot...Ayah ngan Mak aku yang beratur amek ikan..kejap je dah dapat ikannya...sebab dorang makan ngan nasi putih je..kitorang yang lain beratur amek nasi ngan lauk sket..Akeef tukang booked meja..hehe..

 

 baca kat gugel, air jagung ni menjadi kegilaan...aku pon order ngan Mr.MHR sorang satu..
macam ABC cuma inti jagung je..bila sedut ngan susu tu, memang la sedap..



  aku memang pemalas makan makanan berkulit..nampak sotong terus sambar sbb aku mmg tak penah makan patin tempoyak....

 

  nilah Patin Masak Tempoyaknya...
aku ngecak Mr.MHR punya sbb nak rasa sket..last2 berebut..hahaa...
sedap!!
walaupon b4 ni aku tak penah makan, tapi kali ni layaannnnn.....



 mak aku memang cerewet bab makan kat kedai..al maklum...chef bersara kan...
yang ni dia puji kemain ooii...
ikan tak hanyir plus kuah pedas, makanya tak loya makan...dia ngan ayah aku siap tambah nasi kosong sepinggan share 2 orang..betul2 gumbira makan patin...

 

macam kenduri kawen..khemah sentiasa penuh...


4 comments:

  1. Replies
    1. dah nak beranak dah pon...lama tak datang...

      Delete
  2. fuh terus rasa nak lunch ikan patin harini. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. time panas2 makan ni memang layan... :)

      Delete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...