Skip to main content

Makan @ Nando's

Update pasal makan lagik...pasal lain boring..meh tgk gambo makanan nih...harap2 korang dah kenyang..hehee..dulu sebelum kawen, aku mmg suka nando's..asal ada kelapangan dan keduitan, aku segera ke nando's..maklumlah...dulu2 gaji gomen kecik..kang asek makan tempat memahal, lopong nak beli benda len...lgpon dulu anak dara..duit banyak abes benda2 tutt....pas kawen, de la sekali makan ayam ni..tupon sebab ngidam..Mr.MHR aku tu tak suka pg tmpt ayam nie..katanya, dia takleh terima sebab sos dia pelik2..huhuu..sebagai isteri mitali barut nie, aku pon x pegi..ngan kawan2 pon xde sbb kalau time lunch baik la mencekik nasi lauk kampung..kenyang sampai malam...tadi ajak pg makan kat Jusco (aku xleh sebut AEON...sbb dari kecik dah guna word jusco tuh)..lalu depan nando's, dia tgk aku duk jeling2 papan kenyataan kedai tu agaknya, trus dia ajak masuk...weehhuu...sedih tak citer aku..hahaa...


nilah musuh Mr.MHR kalau nak makan sini...dia mesti bengang bila kena tanya:
(U campo sos mana satu? tlg buat untuk I..I x reti..)
hehee...sebab peminat sos cili tegar kan..mmg perangai la lau jumpa sos lain..



ni aku punya
1/4 chicken + spicy rice + coleslaw
selalu aku makan mediterranean rice..nak la cuba nie...tak sedap ye adik2...tak kena tekak akak nie..


sian kan menu laki aku? hehee..aku x sampai ati nak potong apa dia order..nasi ngan ayam dah betul, tetiba de garlic bread...ha, tersekat leher makan roti kesat..last2 cicah air coke...hahahaha..


ni anak bujang aku punya...dia makan nasi ayah dia tu yang dipanggil nasi lemak..
hebat mak ayah kau makan nasi lemak kat nando's....

Setelah ditimbang2, aku rasa aku xmo la dtg sini lagi kecuali terpaksa..sebab mmg nando's dah xde apa yang istimewa aku rasa..harapkan sos jelah..ayam tu biasa je..mahal boleh tahan...total makan ni dalam RM68 camtu dah campo tax segala bagai...ooppss..aku order bottomless drinks...makanya, waiter tu kena la dtg 2 x isi air kat meja aku sebab aku pny coke selamat sekaligus sbb share ngan si kenit...kali kedua, Mr.MHR pny lak dia kena isi...hahaha..ada aku kesah? 



* time korang baca nie, aku sedang bercuti obersi hokay...hakak pergi untuk merehatkan otak dan badan....tetapi mengaktifkan purse...daaaa...

Comments

  1. Hehe..aku gi makan ayam Nando's kat Putrajaya awal thn ni. Makan bila takde duit pasal nk guna kad kredit suami aku. Apekah? aku ikutkan je

    Ank2 aku suka pasal order kat situ cepat je sampai. siap ckp nk pegi lagi lain kali. entah bila tak tau. tak memasal aku jd ahli club nando's sama. bole kumpul2 point gitu. mcam le aku pemakan ayam tegar..haha

    apa2 pun..memang sos dia pelik. tp nak makan jg...hehehe

    ReplyDelete
  2. roti cicah coke mmg lawak...hahaha

    jangan lupe jalan pulang ye bos.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…