February 19, 2013

Makan @ Fiske Steakhouse

Hai uolss....mode perasan glamer jap...lately ni keje aku berlambak..so, jarang2 dpt nak hapdet...makanya, terbengkalai la jap blog mak ni ye...jangan jemu plak....asal klik je xde hapdet..hahaa...Sabtu baru ni aku pegi kenduri pakcik aku nak pegi Umrah..balik kenduri, membuta sbb mcm letih gila...ayooo...serendah je pon umah pakcik aku..rasa mcm pg gunung kinabalu...so, aktiviti masak memasak xde la gamaknya..ptg tu kul 6 dah lapo tapi tahan diri tunggu Maghrib...lepas Maghrib kitorang zass pg Au Keramat...nk makan western foods...2 minggu sblm ni pg terlambat, org beratur dah panjang..malas tunggu makan tmpt len..ni sampai, tak ramai org lagi...ada la rezeki...

Sampai2 trus order sebab org dah start ramai..kang perut dah la pedih, takut hati pedih sama..hehee..ni menu yang di order..


Mushroom Soup with Garlic Bread
RM3.90
sup sedap sbb boleh kunyah2 sket ketulan2 mushrooms tue..
ni order utk Akeef tp Ibu yang sama laju suap sup...haha..



Special Chicken Chop
RM 14.00
Chicken + Black Pepper Sauce + Grill & Mashed Potato + Coleslaw + Spaghetti Carbonara
yg dalam mangkuk tu spaghettinya..
untuk perut Akeef sahaja ye..if korang stok perut mcm aku, takkan kenyang nya mkn tu SAHAJA..



Breaded Chicken Chop
RM11.90
Fruit Juices (gedabak)
RM3.50
setempayan airnya..lau tau kemain besar, order 1 je..ni order dua..kembung air je laki bini..

Bagi aku ok la makan kat sini...makanan cepat dapat..portion tak besar ye..baca kat blog lain kata portion besar...aku xtau dorang bezakan portion melalui makanan atau tru pinggan...jangan la bermimpi nak order sepinggan share laki bini sbb de org kata portion besar..makan + air setempayan nih baru la ko kira portion besar...hahaa..kalau nak share gak, ada yang kua kedai ni singgah beli burger plak tepi jalan sebab tak konyang...

1 comment:

  1. baru syok air besar gedabak cmtu...xyah susah2 p ganu nk minum air gelas besar..huhu apapon terbaek!!!!

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...