October 30, 2011

2 Years....


Terjemahannya : Katakanlah (wahai Muhammad): Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutilah aku, nescaya Allah mengasihi kamu dan mengampuni dosa-dosa kamu.Dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
(Surah ali-Imran, 31)

30 Oktober 2011, genap 2 tahun usia perkahwinan aku & Mr.MHR..alhamdulillah..anak dah de sorang..belum de peluang nak tambah lagi..huhuu..tahun lepas ktrg pegi Bandung bercuti sambil beli kain, tahun ni x kemana2 sbb sibuk ngan kerja & urusan2 lain..percutian ditangguhkan kot..siang tu kat rumah mak aku buat kenduri tahlil sempena genap 100 hari nenek aku kembali ke rahmatullah..nasib baik la buat untuk makan tengahari..maklumlah kan, masak sendiri + hari Ahad lak tu..esoknya nak keje..bab mengemas yang tak bape nak larat tu..

Malam sebelum tu, dalam 10 malam, kami kuar ronda2 kolumpo ni je..pegi area KLCC..sekadar tengok2 lampu nak bagi Akeef jakun..hahaa..kebetulan malam tu final bola N9 lawan Tganu..so, jalan lengang la sikit..sampai kat dataran, xleh nak masuk sbb dorang pasang layar besar tu utk org tgk bola..jadi kami pon pusing pg Tasik Titiwangsa..dah kul 11 lebih time tu..Akeef lak tak ngantuk2 lagi..last2 benti makan kat Satay Station yang ada kat sebelah Istana Budaya tu..order 25 cucuk, makannya 15 je..10 lagi tapau bawak balik sbb malam tu ada lak Liverpool punya game..so, Mr.MHR ada la 'jajan' sebagai peneman..hehee..tu je aktiviti kami di malam anniversary..tak sabar nak tunggu yang postponed tu..hehee..

Ni le supper kami..hebat? supper makan sate..dah kira macam bfast sekali dah nie..hahaa...

No comments:

Post a Comment

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...