February 3, 2014

Pulut Ayam Siam

Bila dalam Mahajara Lawak Mega 2013 haritu, Shiro cerita pasal pulut ayam Danok, ngan aku2 pon tetiba la sebok nak pulut ayam gak..tanya kat fb dorang ckp cr kt Kg.Baru..esoknya awal2 aku dah pergi ngn Mr.MHR..pastu majoriti kedai kat sana dah xde jual pulut ayam..dorang jual pulut mangga je..misi gagal...pastu, tahan tekak jelah tgk gambar kt blog2 orang...

Cuti raya Cina aku pg Langkawi..macam biasa la kan, aku tiap2 tahun memang wajib ke Langkawi...xtau la nape wajib pergi..hehe..sampai jeti, tiket abes oii...beratur pon dekat 3km nak sampai ke kaunter..maka, malas nak beratur kitorang shoot pegi Padang Besar Perlis..jauh tak?? Dalam 30 minit je...sampai sana, misi utama cari pulut ayam dulu...

Pas je beli, masuk kereta terus ngap2...3 kali aku beli pulut nie..semua takde feel..satu, sos dia dorang bukan masak..curah yg instant dr botol tu..kedua, bau pulut ngan bawang goreng tu tak mari la..sebab skang ni dorang ubuh dlm polistrin..dulu2 bungkus semua sekali dalam plastik ala2 nasi kandar kan...hurrmmm..pasni aku nak try buat sendiri...


*bukan pregnant pon...aku memang macam ni kan..kalau nak, aku akan usahakan walaupon orang cakap "sanggup pegi jauh2 semata2 nak makan??"....eh, aku yg pergi bukan aku suh kau kan... :)

5 comments:

  1. Hi, salam perkenalan. Macam saya je ni, semangat membara bab makan2. Selalu cakap kat kawan2, saya ni jenis mengidam di luar musim mengandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Faza...kadang2 bila selera tu nak, dia time time tu gak kena carik kan?..kalau tak nanti ilang feel.. :)

      Delete
  2. ana datang follow balik Ibu Siti:samalah kita ana pun suka cari makan2 begini..jom kita tukar2 info di alam maya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi singgah kat blog nie.. :)

      Delete
  3. saya pernah makan ni masa kt kelantan...sedap...suka sgt. ni makanan popular kt Thailand kan..

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...