January 27, 2013

Tomyam Ampangan

Best cuti panjang? huhuu...cuti berderet menghilangkan semua stress kan...syok xyah nak pk nak bangun redah jem pepagi...KL clear uolss...seronot iols..bosan duk KL, jom kita balik kampung jupe nenek..balik kg tgk takde org len yang balik..maknanya kami berempat saje..so, xde aktiviti masak memasak..sampai pon dah dekat kul 4 petang, trus decide nak pg makan kat Seremban la konon2..dalam kepala aku nak makan Nasi Arab Damsyik..huhuu...kata je dekat..nak pegi kemain susah...malam tu pas Maghrib, trus kuar umah..nenek kata dia tak pernah try nasi arab..so, redah...call kedai tu tak pikap lak fon...sampai kedai dalam kul 8.15 camtu, golap golito...dorang poie arab agak eh..adoii la...frust...perut dah menggelodak...cepat2 gugel...nombor 1 kuar bila search tempat makan malam sedap, berderet keluar Man Tomyam..ayuh!!

Kedai ni sebelah Masjid Ampangan...memang dari jauh dah nampak meriah..masuk park area, huhuu...kete mewah je bederet...terus Mr.MHR tanya, betul ke kedai nih...hahaa..yelah, kami orang kebanyakkan je...nama kampung je kedai nie, peminatnya kemain...sampai2 trus order...1 yang bagus, service sangat laju...sampai terus ada pelayan amek order..tunggu makanan pon tak lama..sesuai la dengan perut yang lapo kan..



Siakap 3 Rasa
Ikan takleh pilih...dorang yang decide..aku cakap utk seorang makan je..ni yang sampai..

 

 FAILED!!
 goreng garing2 abih aku nak makan apa?
kalau nak bagi kerak, baik aku makan kerak goreng pisang
sos takde 3 rasa..
rasa bawang putih ngan sos ikan je..masin takyah citer ye kalau sos ikan conquered...

 

ikut putaran jam

Tomyam Campur
Cekodok Udang
Sup Ekor
Kailan Ikan Masin


alalalalatok...alalalalatok....patut saman...meniaga apa camni...sup ekor masin, tomyam rasa masak pindang...memang frust..ini yang digah2kan sangat?? pekak btol!! overated....patut aku pegi kedai tomyam kat kampung je...meniaga kalau setakat nak untung, camni la gamaknya...

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...