September 12, 2012

Birthday Party

Ni birthday anak jiran aku..tajuk macam birthday party Akeef plak kan...jiran ni buat event kat Kelab kat Taman Melawati..dulu nama kelab ni Century Paradise Club..skang dah tukar nama..aku pon tak bape nak igt namanya..event ni buat kat tepi pool..ala2 omputih la konon kan..siap pesan suh bawak swimming suit..utk Akeef le..xkan utk mak pak pulak..hehee..



 Belon ni dekat soploh kali gak tumbang ditiup angin...tong tu diisi simen tapi tetap takleh nak lawan kuasa angin kan...
 

Kat sebelah sana pon ada 1 lg bitrhday party..tapi untuk yang ke 50 tahun..hukhuk...tu dah patut buat baca doa selamat..siap birthday party lagik taw..kelas ko jah...


Dah kata ala2 omputih kan..memang berendam jelah mamat nie...gebu2 bontot pakai baju mandi nie..dah sendat..Ibu kena pg beli yg baru la gamaknya.. 


Ni baru lepas insiden tertumoih dalam ayaq..kelam kabut Mr.MHR terjun nak tarik dari air..tu yg bersingsing seluar tu..huhuu..pastu budak kecik ni mana nak serik..tetap gak.. kitorang sampai iukt time sbb katanya event kul 4ptg...sudahnya kul 5.30 baru start..berendam sakan la bebudak yang sampai awal nih...
 

  
Menunya tak pedas la kan..sesuai utk kanak2..Nasi Goreng Cina, Bihun Goreng Singapore, Nuggets, Samosa, Sandwich & Buah2an..makanan dah awal terhidang cuma takleh nak makan le kan sbb event lom start...


Ni semua atok nenek yang terlibat...kiranya jamuan kecik2 je..jemputan pon ahli2 mesyuarat tingkap je jugak.. :)


Oleh kerana tak start lagik, Akeef pon berendam la lagi..dah bersin2, baru kena marah ngan ayah dia suh naik duk atas...aku recce la rate untuk buat event kat sini...kena jadi ahli dengan yuran keahlian RM1200 setahun..once jadi ahli, semua facilities are free... :)

Aku lagi 2 tahun berniat nak buat birthday party untuk Akeef..sebabnya Akeef aritu lahir lagi seminggu nak puasa..waktu dia setahun, birthday jatuh seminggu nak raya..tahun ni tengah2 puasa..next year, minggu kedua puasa..lagi next year, jatuh minggu pertama raya...so, umur 4 tahun baru bleh buat la kan Akeef?? dah macam lahir tahun lompat lak anak aku nih... tapi bagus kot tak didik kena buat birthday utk dia..sebab ada org lama2 ni ckp, kalau sekali kita dah buat, nanti tiap2 tahun dia mintak...mungkin kalau aku, lepas 4 tahun baru Akeef request..kwang3x...

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...