May 2, 2011

Nasi KandaQ Line Clear

Nak buat entri potong2..letih rasanya nak menaip pepanjang..hehee...

Kalau pg Penang, mesti la kena makan nasi kandar Line Clear..kalau tak, xyah citer la pegi Penang kan..hahaa..cam berlagak ayat nih!! Pas bershopping jeruk kat Chow Rasta, seperti biasa, penat + panas + ramai orang = nak balik hotel..hehee..tgk jam dah kul 1 petang,perut pon dah lapar balik..jadi,nasi kandar lagik..

Pusing area Komtar 2,3 kali sbb sesat asek salah lorong je. Penang ni semua nak one way konon2. Jadi, sesat adalah biasa bagi 'pelancong' macam kami. Jumpa je jalan yang betul, suh En.Suami & Akeef tunggu jap, Ibu pg tapau kay. Ingatkan kejap sbb dulu2 kalau pegi, laju je leh siap. Sampai2 je dalam kedai....tarraa....

Waktu sampai tu aku kira ada 9 org depan aku. Kalau sorang 2 bungkus, 18 kali la nak tunggu mamak ni bungkus. tu kalau 2, kalau sorang bungkus 5,6 bungkus..huhuu...lenguh kaki beratur.

Ane ni mmg dari dulu dia la yang tukar siapkan order. Slow je dia buat keje..sabar jelah!!
Dekat 20 minit beratur baru tiba giliran.
Pas bungkus, cepat2 pegi balik ke keta sbb dh nak dekat kul 2 dah..takut Akeef dah ngamuk lapar dlm keta..tgk2, dia relax je men gelak2 ngn Ayah..

Taddaa...
ni nasi untuk En.Suami
Nasi + Ayam Goreng 1/4 (mcm biasa..hehee..) + Sayur Kubis (tak nampak sbb dh kena timbun)
RM 6.50 je..

Ni Ibu punya...waahhh...cam meriah ngan kari..
Nasi + Sotong (2 ekor + besaQ) + Bendi (liat sket)
RM 7.90 je..

total tuk lunch ni RM14.40..huhuu...sotong tu siap bg sekor kat En.Suami sbb besar..best giler sbb puas hati dpt makan sotong kemain besar dan lembut..

*pas je suapan pertama, En.Suami cakap "ha,ni baru la betul2 rasa makan nasi kandar.." nama pon nasi kandar line clear kan..mesti mari!!!

No comments:

Post a Comment

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...