May 3, 2011

Swimming Lessons Part 1

Anak saya dah mula menceburkan diri dalam bidang main air. hehee...kalau kat rumah, bz nak mandi shower. Bila dah mandikan, nak angkat keluar, kemain la susah. Meronta2 nak masuk balik dlm bilik mandi.

Aritu waktu pg Penang, sempat la turun pg pool kat bawah hotel. Baru je turun, ujan pon start turun gak. Rintik2 lg time tu. Tapi bila melihatkan muka anak yang sangat excited tgk air yang banyak, tak sampai ati lak tak bagi dia rasa jap. First time tgk kolam renang. Maklumlah, aku ni jenis berpantang lama. Selagi tak rasa anak ni mampu tahan sejuk2 ni, selagi tulah xdenye aku nak bawak pg tempat2 sejuk ni. Skang dia dah 9 bulan, so rasanya boleh dah dia try benda2 sejuk ni sket kot.

Mula2 cam takut je dia nak duk kat tangga kecik tue..kemain rapat sandar kat Ayah.

dah start nak panas..dah boleh senyum2 bila dudukkan dalam kolam tue..

agak2 Akeef pandang minta Ayah lepaskan dia kot..huhuu..

sayang Akeef..... :)

Pasni, kalau nak jalan2, mmg kena cari hotel yang ada swimming pool la nampaknya..manalah tau prektis2 leh jd jaguh renang ke kan..hehee..amin...

No comments:

Post a Comment

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...