April 12, 2014

Bercuti Ke Kelantan - Day 2


Korang mesti kagum aku rajin update blog kali ni..hahaa...ok, meh sambung baca..

Pagi yang tak seberapa pagi, kitorang kuar rumah nak pergi Rantau Panjang. sepanjang jalan menuju ke sana tu, de banyak kedai makan. Jadi, kitorang berhenti la untuk brunch sebab time tu dah kul 10pagi rasanya..maklumlah, duk homestay ni, time tu la sebok nak membasuh baju segala bagai. jadi terpaksa la delay time keluar tu..


aku cakap ngn Mr.MHR balik nanti nak lalu depan sekolah aku..konon2..
sebab sekolah aku dulu kat Pasir Mas..sudahnya, tak singgah sebab penat berderat kat Rantau Panjang..


waktu masuk ke RP ni takde kastam check tau. Balik baru kena check..jangan ko benti lak kat pondok kastam tu time sampai..hehee..


sini memang banyak produk mengosongkan poket..



lama gak berpusing dalam tu..aku tak snap gambar..barang semua lebih kurang..pastu kemain panas..jadi, aktiviti lebih kepada pk macam mana taknak panas..huhuu..dalam kul 2.30ptg gak baru settle segala benda..sempat beli eskrem ni buat penghilang panas tekak...ada macam2 dia ubuh dalam ni..aku tak makan..dorang ni yang bersungguh2 makan..

Balik tu, smpai kota bharu memang kelaparan. Ko takyah nak expect aku ni pergi semua lokasi. Bila aku dah penat, aku memang ajak balik hotel je..tak kuasa den..len kali boleh datang lagik prinsip yang aku pegang..hahaa..dah kul 3ptg tu susah le sikit nak cari kedai jual nasi campur kan..tapi aku suh je Mr.MHR try pegi kat Cikgu Nasi Ulam tu. harap maaf gambo takde..sila google.. :)  Ada la rezeki makan kat situ..dah takde lauk pon..tapi sebab ramai orang datang, dorang goreng ayam ngn ikan keli..paneh2...ulam pon dorang top up gak..cuma gulai je la de sikit2..murah gila makan kat situ..Ayam kampung quarter besar tu 2 keping ngn ikan keli besar 2 ekor plus ulam, nasi, air semua baru RM26..murah! murah! murah!!

Dah se'eh, balik homestay, membongkang tido...Pas Isyak kuar lagik pergi WCY...kul 9 malam dah time tu...benti makan..tengok kemain ramai orang kat kedai ni. Maklumlah malam tu de bola Kelantan lawan mana ntah.






aku xmo besarkan image makanan nie...hahaha...mahal ooii...tak setaraf ngn rasa...ikan bakar dia macam asam pedas..tak kena tokak...dia kata ikan bakar berempah...cakap la ikan bakar rempah asam pedas...arrgghhh...aku takkan singgah dah..korang boleh la try.. ;p

Malam tu aku jumpa kawan lama aku..dulu time sekolah, aku selalu ikut dia balik rumah sebab takkan nak balik KL lak kalau hujung minggu..dah jadi tokey besar dah member aku nih...jumpa kejap je kat tepi jalan...sebab dah malam sangat...kedai pon takde orang jaga...


pegi mana2 mesti nak bawak bagpack..segala mak nenek aku nak angkut bersama...


2 comments:

  1. Ko tgu la sarah bsr sket. Lama sgt x p rt ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuu...takut pas sarah besar, de adik sarah plak...kuikuii...

      Delete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...